Od onih sam koji su sa sve četiri čvrsto na zemlji, nikakve čarolije i uroci kod mene ne prolaze.
Ipak, imala sam iskustvo s ozbiljnom, obrazovanom gospođom u godinama koja sebe nije nazivala vidovnjakinjom, ali je itekako bila svjesna svojih sposobnosti, dapače opterećivale su je prilično (možda sam već pisala o tome, senilim pomalo).
Dolazila je povremeno na kavu kod moje (studentske) gazdarice i nedugo nakon što je upoznala i nju i mene, znala bi nas dobronamjerno upozoravati na određene buduće događaje u našim životima, koji bi se zaista i dogodili - npr. krađa novčanika punog novaca, gubitak dokumenata, loš utjecaj određene osobe iz okoline, promjena posla, itd. Nije to nikad bilo onako eksplicitno: pazi, ukrast će ti novčanik, nego upozorenja tipa - pripazite na vrijedne stvari, okanite se jedne ženske osobe, taj dečko ima druge planove (a ja sutradan nenadano dobijem košaricu ).
O meni i mojoj obitelji iz drugog grada rekla mi je sve prvi put kad me vidjela, nije bilo šanse da joj je itko to pričao. Nažalost, predvidjela je i tragične događaje na koje niti ja niti ona nismo mogle nikako utjecati. Jednom je iznebuha nazvala gazdaricu i pitala je uzbuđeno gdje sam i kako sam, ova je sva žalosna rekla - zamisli, upravo su joj javili za smrtni slučaj, prije pola sata je otputovala, a vidovita bi samo konstatirala - znam, sve sam vidjela.
Otada nekako nisam više imala volje za čajanke, ali, eto, uvjerila sam se da postoje takvi ljudi. Srele smo se, mislim, još samo jednom kad sam je pitala kako to ona vidi. Rekla je da ne zna, samo joj dolaze slike osoba u određenim situacijama, vrti joj se film iz budućnosti. Brrrrrrr.........