Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
Od onih sam koji su sa sve četiri čvrsto na zemlji, nikakve čarolije i uroci kod mene ne prolaze.
Ipak, imala sam iskustvo s ozbiljnom, obrazovanom gospođom u godinama koja sebe nije nazivala vidovnjakinjom, ali je itekako bila svjesna svojih sposobnosti, dapače opterećivale su je prilično (možda sam već pisala o tome, senilim pomalo).
Dolazila je povremeno na kavu kod moje (studentske) gazdarice i nedugo nakon što je upoznala i nju i mene, znala bi nas dobronamjerno upozoravati na određene buduće događaje u našim životima, koji bi se zaista i dogodili - npr. krađa novčanika punog novaca, gubitak dokumenata, loš utjecaj određene osobe iz okoline, promjena posla, itd. Nije to nikad bilo onako eksplicitno: pazi, ukrast će ti novčanik, nego upozorenja tipa - pripazite na vrijedne stvari, okanite se jedne ženske osobe, taj dečko ima druge planove (a ja sutradan nenadano dobijem košaricu ).
O meni i mojoj obitelji iz drugog grada rekla mi je sve prvi put kad me vidjela, nije bilo šanse da joj je itko to pričao. Nažalost, predvidjela je i tragične događaje na koje niti ja niti ona nismo mogle nikako utjecati. Jednom je iznebuha nazvala gazdaricu i pitala je uzbuđeno gdje sam i kako sam, ova je sva žalosna rekla - zamisli, upravo su joj javili za smrtni slučaj, prije pola sata je otputovala, a vidovita bi samo konstatirala - znam, sve sam vidjela.
Otada nekako nisam više imala volje za čajanke, ali, eto, uvjerila sam se da postoje takvi ljudi. Srele smo se, mislim, još samo jednom kad sam je pitala kako to ona vidi. Rekla je da ne zna, samo joj dolaze slike osoba u određenim situacijama, vrti joj se film iz budućnosti. Brrrrrrr.........
Pa ja vjerujem da ima takvih ljudi,bia je i neka serija o takvoj jednoj ženi po istinitom događaju, ne sjećam se više kako se zove, a mislim da se to da čisto jednostavno objasniti , takvi ljudi su koji korak evolucijiski naprijed od nas sadašnjeg prosjeka, pa koriste mozak na način na koji će ga koristii jednom neke buduće generacije, pa recimo imati umne sposobnosti kao jednom jedan Einstein neće više biti neka fora jer će tako korisiti mozak svi. Inaće zgodno mi je baš vezano uz njega da ga nakon faksa nitko nije htio zaposliti, smatrali su doslovno da je niš koristi, otac mu je umro u uvjerenju da je osramotio obitelj i dobrih 10 godina je radio uredski posao u uredu za patente gdje je razvijao svoju teoriju relativnosti, bio čovjek nepoznat do poznijih godina, nitko za njega skoro nije čuo, a oni koji i jesu smatrali su da je lud jer je njegova teorija pobijala na pijadestal postavljenu Newtonovu teoriju stotinjak godina prije Einsteina, a on je pak tu svoju teoriju razvijao jednostavnona osnovu slika u glavi i trajalo je 8 godina i nekoliko ekspedicija širom zemljaske kugle i još se i zaratilo i svašta, kaos, da bi konačno uspijeli snimiti tu pomrčinu mjeseca koja je konačno bila dokaz da je čovjek u pravu.