Pokazuje rezultate 1 do 50 od 984

Tema: Uroci

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

OK: Proglašena sam za bacačicu uroka .
    Situacija: moja curica od 5g i komšijski dečkić od 2 g se igraju na ulici, ja malo ćaskam neobavezno o vremenu i sl. sa njegovom mamom (oni su se doselili prošle godine i dosta slabo se znamo).
    Opominjem svoje dete: „Pazi da ne udariš druga“ (vitla štapom oko njega), „Pazi da ga ne sapleteš“ (oboje trče, on pravo, ona u krugovima uz i oko njega), „Pazi kako voziš, da ne udariš dete“ (vozi oko dečkića svoj bicikli koji je savladala tek pre desetak dana i ravnoteža joj je još daleko od savršene)...
    Posle svake moje opomene mojoj komšinici je sve neprijatnije, i najednom mi, sva uzrujana, već kroz suze kaže:
    „Kako tebi padaju takvi tripovi na pamet, kako samo možeš to da kažeš, da će ga ona udariti i saplesti, pa sad kad si rekla, to će mu se i desiti!!!“ I ode demonstrativno sa svojim klincem.
    Ja-bez teksta bila i ostala.
    Žena se naljutila, i to vrlo ozbiljno, što sam ja pomenula mogućnost da se nešto ružno desi njenom detetu, i optužila me da mu time i želim zlo ?
    Ma, je li takvo razmišljanje često?

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ona valjda misli da su to ona samoispunjavajuća proročanstva.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj pulinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, je li takvo razmišljanje često?
    Da te utješim, u Njemačkoj ti nedaj bog da ne opomeneš svoje dijete, ako treba i stotinu puta, pazi da ne udariš, pazi da ga ne nagaziš i tako redom, i da ga poštenski ne izgrdiš ako baci drugom djetetu malo pjeska na kosu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •