Stranica 5 od 15 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 735

Tema: Kupovina stana

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Zašto ste se na to odlučili? Baš razmišljam koje su prednosti, i prodavaču i kupcu?

Prodavaču valjda to da ne mora sam razgovarati s raznim likovima .

Za jedan stan koji sam gledala, agenciji bismo kao kupci trebali platiti 2 tis. €, a to mi se čini baš puno. I još mi žena nije znala odgvoriti na 9 od 10 pitanja o stanu, nego je na svako od njih rekla "pitat ćemo prodavatelje ako se odlučite pogledati stan". A nije da sam ne znam što pitala . Npr. imaju li plinski bojler u svojoj kupaonici ili je to neko zajedničko grijanje za zgradu. Ili, tko je upravitelj zgrade i plaća li se pričuva. Pa nisu to teška pitanja .
    A još agentice nije bilo kad sam zvala, i ostavili su joj poruku da će mi se javiti za 2-3 sata i za koji stan zovem. Nije da "sam ih uhvatila na prepad".

Kad malo bolje razmislim, dogodilo mi se više puta... zovem za neku kuću, pitam koliko je to od osnovne škole - ne zna, nije sigurna. U principu, agent mi na telefon obično ponavlja samo ono što piše i u oglasu, a za detalje bi morala doći gledati nekretninu. A na neka od tih pitanja sam htjela odgovore i prije nego se odlučim doći gledati. Već smo pogledali nekoliko nekretnina, ne da mi se više ići gledati ako neke stvari koje bi me odbile (ili mi dale drugačiju pogled na cijenu) mogu saznati prije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja iskustva s agencijama su isto bila baš loša. Npr. kad sam prodavala stan, dogodilo mi se da mi neka "agentica" uleti u stan i protrči sve u pet minuta i onda kao dočeka kupce i pravi se da zna sve o stanu i onda im ona kakti pokazuje i objašnjava. Teška glupost. A opet, može biti da ima agencija koje ozbiljno rade svoj posao.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Preko te agencije kupujemo novi stan, a agenticu znam privatno, slučajno se to potrefilo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo dvaput kupovali stan, svaki put je bilo preko agencije, i iskustva su dvojaka.
    Prvi put - ovi u agenciji su sve napravili - predugovor, ugovor, sve što je trebalo, vodili su nas kroz taj proces bez ikakvih problema, napravili prebacivanje računa na nas, ma sve. Nismo imali apsolutno nijedne zamjerke.
    Drugi put - radilo se o nekoj novoj, obiteljskoj agenciji, vlasnica je bila vrlo susretljiva, ali su posao na kraju obavili pacerski - zaboravili su prenijeti neke račune (vodu npr.), a bilo je još nekih propusta. Ali i opet nam je bilo lakše tako, nego se naganjati s prodavateljem (koji je bio dosta težak čovjek, bilo nam je lakše da s njim komunicira agentica nego da se sami s njim moramo dogovarati).
    Inače smo se u tom periodu narazgovarali s različitim agencijama i agenticama, zbilja ima zanimljivih likova u tom poslu

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako se krecu cijene za uslugu agencije, i sto ukljucuje?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako netko ima ok agenciju za preporuku neka mi pošalje pp. Mi planiramo u skorije vrijeme prodavati naš stan.

Vidim da ima stanova koji se prodaju preko 10 različitih agencija, to ne kužim ... Meni djeluje neozbiljno i nekako zaobilazim takve stanove, još kad napišu "ukoliko negdje pronađete nekretninu po nižoj cijeni od naše, javite se i kod nas će vrijediti ista niža cijena"

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Ići ćemo na koncu preko agencije pa će ga oni oglasiti, prije toga poslikati
    htela si reć posložiti

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kakve slatke muke.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    kako se krecu cijene za uslugu agencije, i sto ukljucuje?
    baš me zanima to , i usput zar opet naplačuju i od prodavača i kupca?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja pretežno imam loša iskustva s agencijama (kao kupac). Za početak mi je suludo da im ja plaćam proviziju - nisam ih ja angažirala nego prodavatelj, neka se namire od njega. Ja sam ta koja za sebe gleda njuškalo, traži stanove koji odgovaraju, provjeravam papire, imam vlastitu odvjetnicu koja mi provjerava ugovore itd... Uglavnom do sada nisam nikad kupovala preko agencije, sad zadnju nekretninu je prodaja preko agencije ali proviziju uzimaju samo od prodavača što mi je ok, jer sam ostalo opet sve rješavala u vlastitom aranžmanu (ne bih to nikada prepustila nekoj agenciji).

Što se iskustva s agencijama tiče imam iskustvo agentice koja se ne javlja na telefon, koja ne može dogovoriti razgledavanje 3 tjedna!, agentice koja ne zna ništa o stanu (ti su još povrh svega oglasili lažnu adresu, da su odmah napisali pravu ulicu ne bih ni išla gledati stan), agenata koji nemaju tlocrt tj krivi je (?!) Itd. Općenito, ne može agent koji je angažiran od prodavatelja biti istinski fer i zastupati interese kupca, njegova zarada ovisi o prodaji i nikad ne vjerujem da će jednako zastupati obje strane, pogotovo što je prodavatelj jedan a potencijalnih kupaca puno više...

Ukupno, jedna agencija mi je do sada bila ok (ovi preko kojih sad kupujem stan) - ne samo jer ne uzimaju proviziju nego i zato što su imali sve papire, znali su pokazati nekretninu i što su poslali korektne papire za predugovor (ali koje je platio prodavatelj). No da ja prodajem ne bih angažirala agenciju nego bih sve rješavala sama. Nije da je to baš neki SF a za koju tisucu EUR mi se ipak isplati osobno pokazivati stan (da ne spominjem da znam više od agenta odgovore na sva pitanja). Najbitnije je kvalitetan ugovor (i predugovor) i dooobrooo paziti na sve prije, tijekom i nakon isplate.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja mama je nedavno prodavala stan pa sam joj ja sve vodila. Znali su me iz agencija zvati da imaju zainteresirane. Reko samo ih dovedite, no naravno ništa od toga jer su onda tražili od mene da i ja platim proviziju. Što mi je bez veze jer ih ja ih nisam angažirala nego kupac.

Eto ista stvar kao kod sillyme samo iz obrnute perspektive
    Posljednje uređivanje od larmama : 31.01.2017. at 13:46

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    moja mama je nedavno prodavala stan pa sam joj ja sve vodila. Znali su me iz agencija zvati da imaju zainteresirane. Reko samo ih dovedite, no naravno ništa od toga jer su onda tražili od mene da i ja platim proviziju. Što mi je bez veze jer ih ja ih nisam angažirala nego kupac.
    Ja sam čula za slučajeve da takvi traže da potpišeš ekskluzivni ugovor (da samo oni mogu prodavati) jer tvrde da imaju sigurnog kupca - ali naravno nemaju pa si zaglavio s njima, zatim da zna biti agencija koje operiraju na način da agentica dođe u stan i pravi se da je kupac, slika fotke kao za sebe i onda oglasi nekretninu, ili pak agencije koje bez ikakvog odobrenja s prodavateljem preuzmu njegove slike s njuškala i same oglase taj isti stan (imala sam prodavatelja koji je vodio rat s jednom takvom agencijom, rekao je da im ništa ne može jer zakon to ne regulira ). I tak... Znam i agenciju koja namjerno mjesec dana nije micala jedan prodani stan iz oglasnika da se netko "upeca" na njega pa da onda navuku kupca da ode gledati neku drugu nekretninu u njihovom portfelju jer je ovaj stan eto baš jučer prodan

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam čula za slučajeve da takvi traže da potpišeš ekskluzivni ugovor (da samo oni mogu prodavati) jer tvrde da imaju sigurnog kupca - ali naravno nemaju pa si zaglavio s njima, zatim da zna biti agencija koje operiraju na način da agentica dođe u stan i pravi se da je kupac, slika fotke kao za sebe i onda oglasi nekretninu, ili pak agencije koje bez ikakvog odobrenja s prodavateljem preuzmu njegove slike s njuškala i same oglase taj isti stan (imala sam prodavatelja koji je vodio rat s jednom takvom agencijom, rekao je da im ništa ne može jer zakon to ne regulira ). I tak... Znam i agenciju koja namjerno mjesec dana nije micala jedan prodani stan iz oglasnika da se netko "upeca" na njega pa da onda navuku kupca da ode gledati neku drugu nekretninu u njihovom portfelju jer je ovaj stan eto baš jučer prodan
    pa to je prava mafija!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku

tak je i kupac mogal sam doći do tebe, ako je imal oglas

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo davno kupobali stan prek agencije, sjećam se da mi nismo nikakve papire s njim potpisali o plaćanju, ali kad je prodano, tad je čovjek došal sam na vrata po svoj dio, taj stan smo 6 godina poslije sami pokazivali i sami prodali u rekordnom roku, jednoj curi, ćiji je šef bio podstanar u tom stanu prije naše kupnje. slučajno smo joj to rekli kad smo saznali gdi radi i eto ona je rekla da hoće baš taj stan, što nam je bilo super, jer smo već imali stan u planu gdi bi se selili.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    pa to je prava mafija!
    Neki su na rubu da ih se tako opiše, neki su samo nesposobni, ima ih i OK ali treba biti jako oprezan dok se ima posla s agencijom... Osobno, angažirala bi ih da prodajem nekretninu van mjesta stanovanja, ali i opet samo uz preporuku... Kao kupac pak s druge strane često nemaš izbora nego se s takvima nositi, no ako sam ikako mogla birati uvijek sam birala bilo oglas direktno od prodavača ili agencija bez provizije za kupca, jedino ako nije bilo druge onda sam išla preko agencije koja traži i proviziju od kupca.

Inače, u zadnje vrijeme pišu da je provizija 2% ali onda ti kažu da je to 2% + PDV tj provizija bude 2,5%
    To im je "standard" - ovima koje se naplaćuju i od kupca.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ali to negdje i napišu na papir i potpišu kaj ne?, u našem slučaju nije toga bilo, imali su potpisan ugovor s prodavačem. jedino kaj je tad bilo dobro je da je ta agencija ishodila neke dozvole i upise koju vlasnici nisu sami mogli/htjeli organizirati, jer je to stan bio od one priče položenih ugovora i otplate po tuđmanu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    …ti su još povrh svega oglasili lažnu adresu, da su odmah napisali pravu ulicu ne bih ni išla gledati stan
    E da, ovo se i nama dogodilo. U oglasniku je pisalo jedna od ljepših ulica blizu koje stanujemo, a nama nikako nije bilo jasno kako ne možemo skužiti koja je to kuća. I muž je više puta zvao i tražio adresu da vidimo kuću izvana – nije bilo fotografija kuće izvana, ili da nam barem pokaže fotke… agent se stalno izvlačio, da najbolje da pogledamo, da ugovorimo termin. Bila nam je zanimljiva nekretnina pa smo odlučili pogledati. Kad nam je na koncu taj dan poslao adresu (5 min dalje od te ulice), shvatili smo da ne želimo to ni pogledati, ali bilo nam je neugodno ne pojaviti se, pa smo ipak otišli. Iznutra kuća je izgledala kao na fotkama, ali izvana uopće nije bila uređena, bez fasade… u ulici prepunoj predimenzionirane ilegalne gradnje, kuće jedni drugima na prozoru, zid kuće trokatnice prvog susjeda na samoj međi, ti nemaš ni mrvicu sunca i sl. To je bilo prije godinu dana, kuća je još u oglasniku.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, kako nisam tip od cjenkanja nije mi palo na pamet da stavim višu cijenu, a često bi prvo pitanje bilo koliko možete spustiti. Tako da izgleda da i to treba iskalkulirati kao poticaj za kupnju . A kad je pravi kupac stigao, odjednom su ostali koji bi zvali počeli pitati jel i kaparen jer eto oni bi odmah sad na neviđeno kupili. Što se tiče kapare nije mi se dalo s tim zezati. A to je na kraju i kupcu jako pasalo jer je bio podstanar i kupovao je na kredit.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj ja sam imala tih događaja s agencijama i lažnim oglašavanjem koliko hoćeš.
    Još ih lijepo pitam - stan je dvoipolsobni? Da! Znači ima dve sobe + jednu malu sobicu? Da! Da! Kad na licu mjesta vlasnici zagradili dio stubišta i to zovu pola sobe (a to kao nekakav dodatni hodnik)
    Ne kužim kako im se da trošiti svoje i tuđe vrijeme - što misle, kad netko dođe vidjeti stan, da će zaboraviti na ono što traži, osupnut ljepotom zagrađenog stubišta?!

Generalno mi nije jasno što imaš d tog da ljudima muljaš kod prodaje stana - nije to sitna stvar, pa da ćeš nekoga smotati.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moja su iskustva s agencijama takva da uopće ne želim imati posla s njima.
    U više navrata sam poslala konkretne upite agencijama o nekoj konkretnoj nekretnini koju oglašavaju tipa kad je građena zgrada i koji investitor je gradio, kakvo je zemljišno-knjižno stanje i slično. Ili ne bi dobila nikakav odgovor ili neki neodređen. Ili bi tražili da potpišem ugovor s agencijom prije nego mi bilo što odgovore.
    Dovoljno mi je vidjeti na njuškalu oglase agencija pune gramatičkih i pravopisnih grešaka sa katastrofalno lošim slikama nekretnine, premalim i često naopako okrenutim. Nije mi jasno kako očekuju da ih se ozbiljno i profesionalno shvati?
    S agentima se često srećem u svom poslu gdje nisam ni kupac ni prodavatelj ali znam imatu neku ulogu u završnoj fazi... stvarno se tu nađe svakakvih likova.
    Za jednu jedinu agenciju u Zg sam čula da je profesionalna ali nemam osobnog iskustva pa ne tvrdim da je to istina.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da to sa dvije spavaće sobe smo i mi prošli, tako je nama agencija bila ugovorila razgledanje stana s dvije spavaće sobe koje nisu postojale i još je jedne kupce u isto vrijeme naručila. A kad ono ti kupci naši frendovi. Tako da smo se zajedno prešetavali po stanu . Na kraju su ga frendovi kupili jer su i tražili dvosobni, a ne trosobni kao mi.
    Posljednje uređivanje od larmama : 31.01.2017. at 14:47

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    Dovoljno mi je vidjeti na njuškalu oglase agencija pune gramatičkih i pravopisnih grešaka sa katastrofalno lošim slikama nekretnine, premalim i često naopako okrenutim. Nije mi jasno kako očekuju da ih se ozbiljno i profesionalno shvati?
    ....
    E, to. Očekujem od profi agencije da opise tocno nekretninu (broj i raspored prostorija, kat, da li ima lift), da postoji slika svake prostorije s normalnim osvijetljenjem i bar minimalno pospremljenom sobom, da zavjese nisu navučene na prozore + da ima i koja fotka s prozora/balkona, da je objavljen (makar rukom skiciran) tlocrt s osnovnim dimenzijama (pa bar danas digitalni metar s kojim u 5 min premjeriš stan košta 200kn), i kad dođem tamo da mi znaju reći kolike su režije, da li su na toplani, da li ima u zgradi plin, da li je uvedena kablovska (i koja) ili optika, i da imaju kopije računa + izvadak iz gruntovnice, da znaju gdje je biciklaranik/spremište/parkirlište i ima li za kupiti koja garaža u zgradi. A nevjerojatno je koji broj oglasa ne zadovoljava ni 50% ovoga.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 31.01.2017. at 14:48

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Na Njuškalu agencija oglašava zgradu u novogradnji "u centru Španskog", nadomak svih sadržaja. Na moje insistiranje da mi kaže točnu lokaciju zgrade, agentica mi kaže da je to u Vrapču kod pruge . Umrla sam od smijeha i konstatirala naglas, da krivo oglašavaju, na što mi je ona rekla da je investitor tražio da tako napišu. Dakle, kritriji nula bodova!

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E pa to mi stvarno nije jasno. Ako tražim stan u Španskom sigurno neću kupiti stan koji je u Vrapču zato što su u oglasu napisali da je u Španskom.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Možda je to za nekog tko nije iz Zagreba, pa nije baš siguran gdje je Špansko, ali je čuo da je super kvart .

A valjda misle, kad vidiš stan da će te osupnuti svojoj praktičnošću i ljepotom da ćeš zaboraviti na sve drugo

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Joj ja sam imala tih događaja s agencijama i lažnim oglašavanjem koliko hoćeš.
    Još ih lijepo pitam - stan je dvoipolsobni? Da! Znači ima dve sobe + jednu malu sobicu? Da! Da! Kad na licu mjesta vlasnici zagradili dio stubišta i to zovu pola sobe (a to kao nekakav dodatni hodnik)
    Ne kužim kako im se da trošiti svoje i tuđe vrijeme - što misle, kad netko dođe vidjeti stan, da će zaboraviti na ono što traži, osupnut ljepotom zagrađenog stubišta?!

Generalno mi nije jasno što imaš d tog da ljudima muljaš kod prodaje stana - nije to sitna stvar, pa da ćeš nekoga smotati.
    Joj mima, odmah se sjetim naseg prepucavanja sto znaci broj soba u stanu.
    I nikada nismo otišle na kolače

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kolega kupio stan od 66kvadrata jedna spavaca, kuhinja s blagovaonom i dnevnim preostali dio koje ne spavaju u kupaonu i slično.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Kolega kupio stan od 66kvadrata jedna spavaca, kuhinja s blagovaonom i dnevnim preostali dio koje ne spavaju u kupaonu i slično.
    A svatko kupuje prema vlastitim potrebama i kriterijima.
    Nikad necu zaboraviti, dok smo obilazili stanove prije kupnje sadasnjeg stana, vidjeli smo cetverosoban! stan na 53 m2. Tri sobe od cca 7m2, kuhinja sa blagovaonom i dnevnim boravkom u koji ne stane nista vise od blagovaonskog stola. Jos je imao i veeeliku terasu na koju je otpadalo sigurno puno m2, i koju nisi mogao na nikakav nacin iskoristiti/zatvoriti.

Sent from my iPhone using Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Baš je reko da mu se ovak sad sviđa još nema klinaca, ali kad dobi planira preraditi da dobije neku dječju sobu

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

za osobu koja nema djecu, taj stan je fantastican. i po mojim kriterijima bas ugodan za zivot. samo mene svi smatraju ludom, jer ja obozavam velike zivotne prostore. stid me i napisati u koliko zivim m2, a meni je to onako na knap. za nas 4. jer ja bih da su sobe malo vece.

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Baš ste me sad dobro uplašili...Mi prodajemo stan preko agencije, doduše agenciju mi je preporučila šefica koja je s njima surađivala. Čovječe, kaj budemo mi uopće onda uspjeli prodati stan?!?!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tanja a kolko je tvoj veliki? 35 kvadrata kaj ne?

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ne, 47.19 kvadrata...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mi prodajemo stan i sve agencije s kojima smo razgovarali naplacuju proviziju samo od prodavatelja
    i to mi je skroz ok, iako sam ja prodavatelj
    naplacuju u postotku od postignute cijene

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa to je normalan dvosobni stan. Moj ima 60m2 i fali mu 2-3m2 blagavaone i da ima bar mrvu vecu kupaonu plus mozda ostavicu neku - taman toliko. I super je, stvarno - za dvoje. A nas je cetvero

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj tanja37 prvotno napisa Vidi poruku
    Baš ste me sad dobro uplašili...Mi prodajemo stan preko agencije, doduše agenciju mi je preporučila šefica koja je s njima surađivala. Čovječe, kaj budemo mi uopće onda uspjeli prodati stan?!?!
    Ako su u Rudesu u onim zgradama oko Jablanske vjerojatno bez problema. Jesi provjerila s agencijom da li naplacuju proviziju i kupcu? Jesi potpisala ekskluzivni ugovor ili obicni?
    Uglavnom, stan se obicno prodaje "sam" ako je pozeljnih karakteristika ali ja bih svakako provjerila kako su ga oglasili, kako rece tu netko kolicina losih, krivih i nepismenih opisa, te katastrofalnih slika je poprilicna.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne znam rade li agencije ikakve druge napore da neki stan prodaju osim što ga oglase na njuškalu što prodavatelj može i sam i eventualno na vlastitim web stranicama. Moj dojam je da ne pa onda ni ne vidim svrhu dati agenciji da ti prodaje stan.
    Zapravo bi agencije mogle biti tako korisne, ali nažalost nisu. Ja sam pokušala u par navrata sa više agencija tražiti stan, rekla bi im što točno tražim, koliko soba, koji kvartovi dolaze u obzir i da mi ponude nešto što odgovara mojih zahtjevima. Nikad mi se nitko nije javio.
    Zapravo se sve više bavim mišlju da sama osnujem agenciju za nekretnine i radim posao kako treba.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja ne znam rade li agencije ikakve druge napore da neki stan prodaju osim što ga oglase na njuškalu što prodavatelj može i sam i eventualno na vlastitim web stranicama. Moj dojam je da ne pa onda ni ne vidim svrhu dati agenciji da ti prodaje stan.
    Zapravo bi agencije mogle biti tako korisne, ali nažalost nisu. Ja sam pokušala u par navrata sa više agencija tražiti stan, rekla bi im što točno tražim, koliko soba, koji kvartovi dolaze u obzir i da mi ponude nešto što odgovara mojih zahtjevima. Nikad mi se nitko nije javio.
    Zapravo se sve više bavim mišlju da sama osnujem agenciju za nekretnine i radim posao kako treba.
    Hocemo se udruziti?
    Ja isto imam vrlo jasne ideje što bi agencija trebala pružati da bude vrijedno tih novaca, ali nisam baš vidjela da se to stvarno i dešava (čast iznimkama...)

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ajde cure, al pozurite, moj stan treba prodati sto prije

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja se sjećam da kad smo mi prodavali naš stan da nas je zvao neki čovjek iz agencije kao posrednik u kupovini ali to je bilo pred jedno desetljeće

tanja, zakaj misliš da ne buš prodala, napiši oglas koju sliku i prikelji po kvartu možda bi neko iz kvarta došel u taj stan

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Dva stana smo prodali bez agencije. Sa ovim drugim smo se deeeebelo zaribali, što ne znači da i agencija ne bi napravila navedeni propust. Da ne duljim priču, ono što savjetujem svakom prodavatelju- da kod svakog davatelja bilo kakvih usluga (čistoća, struja, voda, pričuva itd.) provjeri da li je kupac / agencija prebacio režije na ime kupca. Mi dan danas snosimo teške posljedice zbog stana kojeg je mm prodao prije 10 godina sa uredno sklopljenim kupoprodajnim ugovorom u kojem je naznačeno da su do datuma sklapanja kupoprodajnog ugovora sve režije podmirene od strane mm-a i da nema nikakvih obveza, te da kupac ima za obvezu prebaciti režije na svoje ime. Postoji i dodatna izjava kupca o navedenom, također javnobilježnički ovjerena.
    Mi nažalost nismo provjerili je li kupac postupio sukladno ugovoru i izjavi .

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

prikelji po kvartu možda bi neko iz kvarta došel u taj stan
    mi smo ovako prodali naš bivši stan

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Emira, vi to niste niti dužni provjeriti niti imate mehanizam kako provjeriti. Prodajom stana prestaje bilo kakva vaša obveza nakon datuma na ugovoru. Ti možeš odnijeti kopiju ugovora u instituciju koja tebe tereti za neplaćene režije i oni će dug od datuma na ugovoru prebaciti na novog vlasnika.

Sillyme ajmo

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Prodajom stana prestaje bilo kakva vaša obveza nakon datuma na ugovoru. Ti možeš odnijeti kopiju ugovora u instituciju koja tebe tereti za neplaćene režije i oni će dug od datuma na ugovoru prebaciti na novog vlasnika.
    Ako je tako, kako je moguće emira da "ste trpili posljednice" jer oni nisu prebacili račune na drugu osobu?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nazalost tako bi trebalo biti u normalnoj pravnoj drzavi. Davatelj usluga tereti onoga tko se vodi kao vlasnik, boli njih briga sta smo se mi medjusobno dogovorili. Njima je bitno da se naplate. Nazalost Zakon nije definirao tko treba izvrsiti promjenu vlasnistva, kupac ili prodavatelj.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Strašno.
    Ali, ne razumijem - kao vlasnik se vodi onaj koji se otprije vodi kao vlasnik u njihovoj evidenciji? Briga njih što piše u npr. vlasničkom listu?
    Sad kad se sjetim, vlasnik stana koji smo mi kupili je sve sam prebacio na nas u roku od 2 dana od kupoprodaje i još mi objašnjavao kako će on to, da nije nikakav problem.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj emira prvotno napisa Vidi poruku
    Dva stana smo prodali bez agencije. Sa ovim drugim smo se deeeebelo zaribali, što ne znači da i agencija ne bi napravila navedeni propust. Da ne duljim priču, ono što savjetujem svakom prodavatelju- da kod svakog davatelja bilo kakvih usluga (čistoća, struja, voda, pričuva itd.) provjeri da li je kupac / agencija prebacio režije na ime kupca. Mi dan danas snosimo teške posljedice zbog stana kojeg je mm prodao prije 10 godina sa uredno sklopljenim kupoprodajnim ugovorom u kojem je naznačeno da su do datuma sklapanja kupoprodajnog ugovora sve režije podmirene od strane mm-a i da nema nikakvih obveza, te da kupac ima za obvezu prebaciti režije na svoje ime. Postoji i dodatna izjava kupca o navedenom, također javnobilježnički ovjerena.
    pa kaj nije zakonski da se to mara srediti u 30 dana??

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znam da zvuči nevjerovatno, ali eto kod nas je sve moguće...
    Mi smo skužili da režije nisu prebačene na ime kupca tek nakon što su mm-u nakon valjda 5 godina počeli dolaziti ovršni prijedlozi (kupac je neko vrijeme uredno plaćao režije, ali ih nije prebacio). Njemu je to valjda bilo nebitno što plaća račune na ime druge osobe. A šta reći za takvoga, kad smo nakon x godina, kad se sve zakuhalo, skužili da lik nije ni prebacio vlasništvo u zk na sebe, već se stan već 10 godina vodi na mm-a, sa uredno upisanom hipotekom banke na osnovu kredita koji je kupac podigao. I to banke u kojoj je on sam djelatnik. Ne znam tko je kriv za taj propust, banka ili on.
    Kad smo skužili što se događa, momentalno smo otišli u sve institucije i sami izvršili promjenu vlasništva. Ali promjena vlasništva teče prema njima od datuma kad si došao prijaviti promjenu, a ne od datuma u ugovoru. Tako da za sva dotadašnja dugovanja terete mm-a. Naravno da smo se žalili na sve ovršne prijedloge i prilagali izjavu i kupoprodajni ugovor, ali nakon što se žališ na javnobilježničko riješenje predmet ide na sud. I vjerujte ni sud se nije potrudio da ispita stvarnu stvar. Mogli su samo, da su htjeli pogledati od kad je dotični novi vlasnik prijavljen na toj adresi i sve bi im bilo jasno. Ma užasna priča od koje mi je slabo kad se sjetim.

Napisala sam ovo, kao poruku svima da obavezno provjere da li je kupac izvršio promjenu vlasništva, jer to će biti prvo što ću ja napraviti nakon što prodam stan.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ajme, emira
    strasno

Stranica 5 od 15 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove