Jel netko prodaje veci stan ovdje mozda ? Mi trazimo 4 s stan il 3,5 s mogucnoscu pretvorbe u 4 s.
Jel netko prodaje veci stan ovdje mozda ? Mi trazimo 4 s stan il 3,5 s mogucnoscu pretvorbe u 4 s.
evo mi smo potpisali predugovor ipredali papire u banku. koliko bi moglo trajat do zakljucenja ugovora i isplate ?
Mi cemo na jesen prodavati.
Inace smo ugovor napravili tako da se kapara da u onom trenu kad banka kaze da je kredit odobren. Inace smo skinuli rekord banakrici i isplata kredita je bila za 20.dana Jos sam ja stopirala isplatu na 27dana radi interkalarne kamate.
kolko se čeka sada porezno rješenje
To i mene zanima. Računa se od datuma potpisivanja kuporodajnog ugovora, jel da? Tad jb predaje na poreznu. Evo, mi potpisali prije mjesec dana, za sada ništa.
tu nema kakvi rok za poreznu?, znam da ima za onog ko treba platiti, jer u 15 dana mora sve isplatiti
Ne znam da li štu se sada ubrzali, ali sjećam se da smo predali 2007., a rješenje došlo 2011.
Jako su se ubrzali. Nakon solemnizacije kupoprodajnog ugovora kod bilježnika u roku od mjesec do dva dođe porezno rješenje.
Od kad? Barbi. Ja znam slučaj gdi se čeka već punih 4mjeseca.
Možda ovisi od slučaja do slučaja, to ne znam. Ali zadnje recimo dvije godine se vrlo brzo dobije porezno rješenje.
Nisam znala da se moze porez u ratama placat, to bi bilo super...ja sad cuvam kes da imam za porez, a mogla bi ga puno bolje ulozit
lunahor brat je u ZG?
slučaj koji sam ja spomenula je zg slučaj, u srijedu punih 4 mjeseca. Upis vlasništva s dolaskom papira na adresu manje od 10 dana. Radi toga mi nije jasno kak Jelka tak dugo čeka gruntovnicu.
Sad mi kaze sogi da su sad dobili nakon cca godine dana . I to neko privremeno jer se ne slazu s cijenom iz ugovora pa ce morat jos platit
Inace smo porez za nekretninu u Zg dobili kroz mjesec dana, a porez za nekretninu izvan Zagreba par mjeseci proslo.
A za nekretninu kojom smo bili potpuno oslobodeni poreza odmah na salteru smo dobili rjesenje.
Lunahor mozda nece.. ako prode 3god.od privremenog ono tada postaje "stalno rjesenje"
Mi smo za jednu garazu ipak dobili mjesec prije isteka tog roka i nadoplata je bila 400kn
Ak imaš sposobnog bankara, dva bih rekla da je ok rok, teško je reći. Ako nisi uvjerena u sposobnosti, zivkaj svakih par dana. Naša je nama nakon tjedan dana javila da fali potvrda poslodavca. Ona je naime bila sigurna da neće trebati.
Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
E sad ja moram gledati gdje je Sredisce. Uvijek ga brkam sa Stagliscem i jos necim.
Novi Zagreb? Tam negdje kod Bundeka? Ma joj, bolje da se ne blamiram.
Da da, mislim da ste dobro odlucili.
E trece naselje koje brkam s ova dva je Sloboština
Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 30.05.2017. at 18:35
sloboština je više prema Gorici a Staglište kod pizerie Edo
ali lunahor to ne znači da ne duguješ kavu ili bar šetnju
apsolutnoali lunahor to ne znači da ne duguješ kavu ili bar šetnju![]()
Edit: otišlo duplo
Posljednje uređivanje od emira : 08.06.2017. at 10:41
Zna li netko što znaći kada u katastru nađeš broj čestice, dakle uredan posjedovni list, ali tu k.č. ne nalazi u zemljišnim knjigama. Piše da je nepostojeća
naravno, zk odjel je jedno katastar drugo. nisu nuzno uskladeni, katastar vodi posjed a zk odjel vlasnistvo. tebi je bitno sto pise u zk odjelu.
Na ovoj stranici upišeš podatke za katastarsku česticu i na tabu Pregledaj ZKU ima veza sa zemljišnim knjigama.
Negdje još uvijek postoje različite z.k.č. i k.č.
https://oss.uredjenazemlja.hr/public...titutionID=700
Posljednje uređivanje od mimi321 : 08.06.2017. at 14:03
Thx svima.
Da, u ovom mom slučaju k.č. i z.k.č za istu parcelu nemaju veze s vezom, čak se vode u različitim katastarskim općinama. Mislim posjedovni i vlasnički list su skroz uredni, bez tereta i zabilježbi, podaci se poklapaju (vlasnik, lokacija, kvadratura). Nadam se da ovo sa sa nepoklapanjem z.k.č. u k.č. neće predstavljati neki problem za kupovinu i uknjižbu nekretnine koja se gradi na navedenoj parceli. Nisam baš neki tudum po pitanju imovinsko-pravnih odosa, ali nisam se nikad susrela sa ovom nepodudarnošću.
jel zagreb u pitanju ak da počni u katastru s adresom, pa ti tamo piše k.č. i da četo u starijim kvartovima se ne poklapaju podaci koji imaju veze s brojevima i općinama u katastru i gruntovnici
Mislim da broj nekretnina za koje nisu uskladjeni katastar i gruntovnica nije baš zanemariv, sjecam se nekog podatka tipa 30%-40% nekretnina u RH ako sam dobro zapamtila. Time se valjda i bavi onaj projekt "Uredjena zemlja". Ne znam zapravo nista oko toga u praksi, samo sam se sjetila te informacije.
Nego, imam pitanje u vezi neceg drugog...
Ako prodajes stan, i kupujes drugu nekretninu... A prodavatelji te nekretnine isto istovremeno kupuju novu nekretninu u kojoj ce zivjeti... Treba se puno toga potrefiti da se svi kupci presele u slicno vrijeme. Koje je neko uobicajeno vrijeme od prodaje nekretnine dok ne bude slobodna za kupca? Jasno mi je da se ceka i kredit i rjesavanje papirologije, no koliko je prihvatljivo vrijeme da se netko iseli iz nekretnine koju si kupio?
Kak se dogovorite,mi smo se iselili isti vikend kad smo dobili lovu,isto tako kad smo kupovali stan smo počeli uređivati odmah za koji vikend kad smo bili slobodni.
Mislim da je neki normalan rok do mjesec dana od isplate, ali sve je stvar dogovora. Mada kupcima se gotovo uvijek zuri. Kad smo mi prodavali, iselili smo tjedan dana nakon isplate, ali smo imali lufta za pakiranje jer se cekalo da kupac izrealizira kredit.
Iseljenje je stvar dogovora. Mi smo ostali u stanu nakon isplate jos dva mjeseca, ali smo placali najam ( nakon toga smo jos bili 6 mjeseci podstanari jer smo preuredivali kupljenu kucu).
Ta dva mjeseca ste placali najam onima kojima ste prodali stan?
Gdje se kod kupoprodaje nekretnine bilježi/gleda informacija o energetskom certifikatu/razredu?
Vidim da u svim oglasima za nekretnine koje se prodaju preko agencije ima info o energetskom razredu. A gledali smo neke kuce koje prodaju vlasnici, bez agencije, i nemaju certifikat. Kad ih pitam za to, nemaju pojma, eto nemaju ga. Opet idem gledat jednu takvu kucu koja nema certifikat, pa ne znam koji je tocno argument za "treba imati kod prodaje nekretnine". Tko to i gdje biljezi u kupoprodajnom procesu?
Razumijem, hvala. U principu me to najviše buni, piše u zakonu da treba imati, a nije jasno tko i gdje to provjerava.
Ako ti nije certifikat minimalno B pa da treba u banci za realizaciju jeftinijeg kredita na kraju nitko ziv ne trazi i ne pita. Moja kuca je C i ja taj certifikat nisam nigdje trebala dapace jos uvijek je kod ex-vlasnika, vjerojatno bi ga trebala zatraziti da mi ga da
Sto se tice placanja poreza na rate postupak je u tijeku pa javim kako je proslo kad bude sve gotovo...
Evo nakon 6 mjeseci potpisala sam ugovor za otplatu poreza. U medjuvremenu se taman izvadila iz minusa po tekucim racunima, kupili i opremili sve najnuznije (fali jos par rasvjetnih tijela, lajsni i slicnih sitnica). Sad mislim godinu dana otplacivati rate i onda ostatak prijevremeno otplatiti. Meni je ovih 6 mjeseci taman doslo da se malo financijski oporavimo. Da ima kamata ali znam zasto je placam i ja sam ok s tim...
Bolje je onda ga napraviti gotovo je to za tjedan dana a ima ih puno i na kupi. me portalima
Ma imam ja za svoj stan. Nemaju ovi koji prodaju sto bi mi mozda kupili, a ne pokazuju interes da ga naprave.