Zašto ste se na to odlučili? Baš razmišljam koje su prednosti, i prodavaču i kupcu?

Prodavaču valjda to da ne mora sam razgovarati s raznim likovima .

Za jedan stan koji sam gledala, agenciji bismo kao kupci trebali platiti 2 tis. €, a to mi se čini baš puno. I još mi žena nije znala odgvoriti na 9 od 10 pitanja o stanu, nego je na svako od njih rekla "pitat ćemo prodavatelje ako se odlučite pogledati stan". A nije da sam ne znam što pitala . Npr. imaju li plinski bojler u svojoj kupaonici ili je to neko zajedničko grijanje za zgradu. Ili, tko je upravitelj zgrade i plaća li se pričuva. Pa nisu to teška pitanja .
A još agentice nije bilo kad sam zvala, i ostavili su joj poruku da će mi se javiti za 2-3 sata i za koji stan zovem. Nije da "sam ih uhvatila na prepad".

Kad malo bolje razmislim, dogodilo mi se više puta... zovem za neku kuću, pitam koliko je to od osnovne škole - ne zna, nije sigurna. U principu, agent mi na telefon obično ponavlja samo ono što piše i u oglasu, a za detalje bi morala doći gledati nekretninu. A na neka od tih pitanja sam htjela odgovore i prije nego se odlučim doći gledati. Već smo pogledali nekoliko nekretnina, ne da mi se više ići gledati ako neke stvari koje bi me odbile (ili mi dale drugačiju pogled na cijenu) mogu saznati prije.