Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: promjena prezimena djetetu!?!?

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno promjena prezimena djetetu!?!?

Poštovani,
    molim vas ako mi netko moze pomoci kako cu napisati dopis czzs za promjenu prezimena djetetu ili bar da mu nadodam moje prezime...
    neznam kome se obratiti i molim vas ako mi netko moze sto prije napisati primjer te tuzbe da krenem s tim postupkom...
    Djete je rodeno u izvanbracnoj zajednici i nosi prezime oca koji je je priznao ali i koji je isto to djete prije dvije godine napustio i od tada ne vida,ne zove,ne pita za djete i ne placa alimentaciju...
    ja sam na sudu dobila da sam ZZ svom djetetu i sada bi zeljela da moje djete nosi moje prezime i prezime mojih roditelja s kojima zivi od rodenja i koji se s menom brinu za nju...
    Posto se otac nije pojavljivao na sudu ni za alimentaciju niti imamo ikakav kontakt (a i da ga imamo vjerujem da mi iz inata nebi dopustio promjenit prezime) ja zelim putem centra ili suda traziti to samo sta se nemam kome obratit i neznam kakav dopis bi trebala napisati i dostaviti centru pa ako mi netko moze pomoci da mi napise primjer tog dopisa da krenem s tim postupkom...

unaprijed hvala

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pisala sam vec tamo hvala vam al mi nitko nista ne odgovara vec danima...
    Neznam kome vise da se obratim i na kojoj temi a nova sam tu pa nemogu slati privatne poruke da pitam za pomoc...
    svejedno od srca vam hvala

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ja sam imala slicnu situaciju, ali je na kraju otac ipak pristao pa smo stavili i moje prezime.
    Mozes otici u CZSS u prijemni ured i tamo ces dobiti sve potrebne informacije. Znam da kad das zahtjev/prijedlog (ne znam kako se tocno zove) to visi na nekoj oglasnoj ploci odredjeni period i onda ako se nitko ne zali ide na usvajanje. Ako je dijete starije od 12 (?) godina mora se i ono sloziti s promjenom.
    Dobro se raspitaj sto ces navesti kao razlog promjene jer mislim da to sto se on ne brine nije dovoljno. Tako sam nesto nacula... Mozda ti se netko javi s vise iskustva! Sretno!

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

hvala vam puno centar mi nije u mom mjestu moram putovati na drugi otok pa ako mi netko moze napisati primjer tog zahtjeva za promjenu prezimena ili barem za nadodavanje moga djetetovom da mi napise pa da mogu postom to poslati u czzs...
    puno hvala

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

b) Postupak promjene osobnog imena maloljetne osobeMaloljetnom djetetu promijenit će se osobno ime na zahtjev oba roditelja ili posvojitelja, a na zahtjev skrbnika, uz suglasnost nadležnoga centra za socijalnu skrb.

Osobno ime maloljetnog djeteta čiji roditelji nisu u braku, promijenit će se na zahtjev roditelja kod kojega dijete živi ili kojemu je povjereno sukladno pravomoćnoj sudskoj odluci, uz suglasnost drugog roditelja. U slučaju nepostojanja suglasnosti drugog roditelja, nadležni centar za socijalnu skrb će na zahtjev roditelja koji traži promjenu za promjenu osobnog imena maloljetnom djetetu, utvrditi je li zatražena promjena osobnog imena u interesu djeteta. Rješenje nadležnog centra za socijalnu skrb roditelj će priložiti zahtjevu za promjenu osobnog imena djeteta. Ova suglasnost nije potrebna kada prebivalište drugog roditelja nije poznato ili kad je lišen roditeljske skrbi ili kad je potpuno lišen poslovne sposobnost ili je odlukom o djelomičnom lišenju poslovne sposobnosti određeno da ne može poduzimati radnje koje se tiču osobnih stanja.

Za promjenu osobnog imena maloljetnom djetetu starijem od 10 godina, potreban je njegov pristanak.
    https://e-uprava.apis-it.hr/igrast/afHtml/info5.html

link na obrazac nisam našla, samo za promjenu imena odrasle osobe.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala pomikaki

ja sam napravila ovako: uopce nisam isla preko CZSS, nego sam zahtjev uputila izravno u službu opće uprave. Znaci, to je odjel za Osobna stanja građana. Tamo odes i kazes sta zelis., ja sam zahtjev pisala na licu mjesta rukom kod njih Oni ce sami traziti misljenje od CZSS, koji ce tebe pozvati na razgovor.

Moje iskustvo je sljedece: ako trazis samo da se doda tvoje prezime uz ono koje sada postojji, onda to ide bez problema i ne kompliciraju puno.
    Ako ides na potpunu promjenu prezimena i trazis ukidanje starog i stavljanje samo tvog, onda je postupak kompliciraniji. Ja sam uspjela dobiti i tu promjenu, ali onda kada su ocu poslali to rjesenje o promjeni, on se zalio i ukinuli su rjesenje, tako da moj sin danas ima oba prezimena.

u zahtjevu trebas navesti bitne stvari, podatke svoje, od djeteta i od oca, isto tako navedi da nemate kontakt sa ocem ( to sto ne placa alimentaciju nije bitno u ovom postupku ), razlog mozes navesti taj koji je - da zelis da dijete nosi prezime ljudi sa kojima zivi i koji se za njega brinu , tebe i tvojih roditelja ( tako nesto sam i ja napisala ).

nadam se da sam pomogla

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •