Poštovani,
molim vas ako mi netko moze pomoci kako cu napisati dopis czzs za promjenu prezimena djetetu ili bar da mu nadodam moje prezime...
neznam kome se obratiti i molim vas ako mi netko moze sto prije napisati primjer te tuzbe da krenem s tim postupkom...
Djete je rodeno u izvanbracnoj zajednici i nosi prezime oca koji je je priznao ali i koji je isto to djete prije dvije godine napustio i od tada ne vida,ne zove,ne pita za djete i ne placa alimentaciju...
ja sam na sudu dobila da sam ZZ svom djetetu i sada bi zeljela da moje djete nosi moje prezime i prezime mojih roditelja s kojima zivi od rodenja i koji se s menom brinu za nju...
Posto se otac nije pojavljivao na sudu ni za alimentaciju niti imamo ikakav kontakt (a i da ga imamo vjerujem da mi iz inata nebi dopustio promjenit prezime) ja zelim putem centra ili suda traziti to samo sta se nemam kome obratit i neznam kakav dopis bi trebala napisati i dostaviti centru pa ako mi netko moze pomoci da mi napise primjer tog dopisa da krenem s tim postupkom...

unaprijed hvala