-
rok trajanja
Zanima me koliki je rok trajanja vrhnja za slag. Imam jedno vrhnje skoro pola litre koje je otvoremo vec skoro mozda i vise od tri tjedna. Ali je cijelo vrijeme u frizideru,pa sad ne znam jel se moze pokvariti ako je otvoreno. Probala sam ga onako nesmuckano nema nikakav miris i ok je po okusu
-
Ja takve stvari koje su otvorene trosim ili bacam u roku od 2-4 dana.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
-
Vrhnje postane gorko ako je pokvareno. Tvoje je ok vjerojatno. Ja ništa ne bacam, ako ne smrdi i nema "kultura" po sebi, probam pa vidim. Ovo se odnosi na mesne i mliječne proizvode.
Konzerve, brašno, čaj, kava, tjestenina me ne zamaraju ako ih jedem s prošlim rokom.
-
Ako je vrhnje za šlag biljnog porijekla baci, ono nakon tri tjedna ima pregroznu atomu u pozadini.
U stvari,ne toliko groznu da ne možeš jesti, ali dovoljno groznu da ti zgadi kolač na neko vrijeme.
-
Ja mliječne proizvode koji su otvoreni dulje od 3 dana (tu mislim na namaze ili pudinge, te jogurte i vrhnje kiselo) bacim. Mlijeko i sl. stvari (poput ovog tvog slatkog vrhnja) koje je otvoreno dulje od 7 dana bacim bez obzira što je još "dobro" na oko...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma