Bebac ima mj dana i počeli su grcevi dajem mu bio Gaja kapi i čaj od komoraca zanima me da li smijem dati kim u prokuhanoj vodi lp![]()
Bebac ima mj dana i počeli su grcevi dajem mu bio Gaja kapi i čaj od komoraca zanima me da li smijem dati kim u prokuhanoj vodi lp![]()
Ako dojis bolje da ti pijes te cajeve.
Bebacu probaj masirati trbuscic kruznim pokretima u smjeru kazaljke na satu, zatim tako da mu podizes nogice prema trbuscicu, stavi mu ugrijanu tetru na trbuscic ili one jastucice punjenje tresnjinim kosticama. Nosi ga na podlaktici tako da gleda prema dolje, a trbuscic mu je na tvojoj podlaktici. Stavi ga na trbuscic da lakse ispusti vjetrove ako ga to muci.
I najvaznije, nemoj misliti da si ti kriva ni da postoji cudotvoran lijek, krivac je nezreli probavni sustav koji se mora priviknuti na probavljanje mlijeka.
Drzi se, proci ce!
Naš frajer jako puno kaka i to najčešće za vrijeme obroka. U bolnici nas špotaju kaj ga nakon papanja presvlačimo jer da bi mogao povratiti ali on ne povrati jer ga obavezno podrigujemo i još malo držimo na ramenu. Mrzi biti u zmazanoj peleni pa je nemoguće da ga ne presvučemo (bar dog smo mi s njim).Ima jako problema sa vjetrovima, a kako čeka operaciju bruha ne znam kako mu pomoći, sve mu se u bruhu u jednom jajčeku vidi kretanje i pulsiranje. Čak mi se čini da ima grčeve jer jako plače, ne možemo ga nikako umiriti (osim na rukama) i to se počelo pojavljivati od prije nekoliko dana oko 6 sati navečer kada se spremamo doma nakon zadnjeg zajedničkog hranjenja. Da li bi razlog moglo biti majčino mlijeko jer je eto tek dva dana opet kompletni obrok mm? Prije nije imao grčeve a ja bi rekla da se isto hranim, ne pijem gazirano, citruse, grahorice. Čak ni kruha ne jedem puno, samo integralni, osnova su meso i mlječni proizvodi. Od voća samo banane ili grožđe i ne mogu se maknuti od jutarnje kavice (pol litre mlijeka i 2 doze ekspresa). Paše mu da mu se nogice podignu prema trbuhu a na trbuihu odjednom neće biti, tek se onda razbjesni. I da, uvijek tužno plače pred obrok od gladi, jer je obrok u točno određeno vrijeme, ali ajd neke sestre nam se smiluju pa daju prije i koju kapljicu više i naravno da jako halapljivo guta, skoro da se uvijek prvi cug zahlikne.
Ponavljam pitanje: dijete je prije hranjeno isključivo mm i nije bilo grčeva, nakon bolesti crijeva vraćen na mm postepeno i zadnjih dana predvečer problemi, da li su to grčevi ili jednostavno zna da idemo?
Mislim da zna da idete...
ali obzirom da je i moj Viktor imao isti oblik bruha (operirao je s dva mjeseca). prije operacije mu je u jajčeku pulsiralo i kloktalo (čulo se) i često je plakao (mislim da ga je bolilo), a uzevši u obzir vaše dodatne situacije kroz koje ste prošli vjerojatno ga smeta i boli.
Što se tiče tvojeg mlijeka, ne bi to trebao biti problem (jer je tvoje najidealnije za njega-bez obzira na posebne formule AD), tim više što su mu i postepeno radili prijelaz na tvoje. Ako se dobro sjećam, treba oko dva tjedna da se organizam "isčisti" od AD.
Hranjenje na štopericu je nešto što uopće ne mogu komentirati (grrrr!), tim više što vidiš da je gladan....kakve su mogućnosti da doneseš već svoje izdojeno i daš mu ranije? Osoblje bolnice "pomahnita"?
dođe mi da skrivam uvijek malojer se izdajam tamo pa predam da stave u bočice u frižider
jučer mi je čak palo na pamet da ga prikačim na cicu pa da vidimo, ali ima pikicu u glavi pa ga je teško hendlati a još mu ni sondu nisu izvadili
probaj.
pa nije on mašina da smije dobiti samo u njihovo vrijeme klopu.....a čovek gladan....
neka od cura (ne mogu se sjetiti koja) čija je beba je isto dugotrajno bila na Rebru je krijumčarila mm za bebu....
Naše bolnice....![]()
Probaj bez svega toga. Što će tako maloj bebi lijekovi kad nije bolestan?
Samo treba vremena da mu se razvije probavni sustav i grčevi će proći.
Dok ga boli, utopli ga, možeš staviti na trbuščić složenu tetra pelenu lagano ugrijanu peglom, nosaj ga, stavi muziku neka sluša, i imaj strpljena. Obično im paše nosanje naopako, da mu je glavica u pregibu tvoje ruke, a trbuščić na tvome dlanu, znači nosanje potrbuške.
Linalena, mój V je za vrijeme boravka u bolnici zbog operacije prosisao, do tada je bio na izdojenom.Mi smo doduse bili dve noci i tri dana, aaji nam je uspjelo.
pokusaj ga podojiti kad vidis da je već gladan, a nije jos razdrazljiv od gladi.
Možda prokuži brzo, što bi vas oboje ojačalo i motiviralo, a ako i ne uspije bar ste probali što je isto veliko ko kuća.
Ako te osoblje pokuša demotivirati, nemoj se dati.
Prikačila i povukao!!!!
Sada mi je palo na pamet da ti grčevi navečer su zapravo bolovi od bruha koje ranije ne osjeća toliko jer sam tek jučer saznala da oko 10 dobiva lijekić za smirenje i protiv bolova
ŽIVÍO MALI LAVIĆ!
super, super, super!
joj najbolje!!!!!!
Ponudi ga opet i opet, da se dodatno povezete, to je jako vazno i dobro za ves oboje!
Nemas pojima kako mi je drago!!!!
sigirno ga smeta bruh....zato mu i daju lijek, ali mi je nevjerojetno da vas nisu informirali o svim lijekovima i akcijama koje rade oko njega.
Datum operacije je definiran? i hoves li moci ga odmah ti docekati s operacije?
zahtikevaj to jer je prvih nekoliko sati nakon operacije pomalo dramaticno i mislim da je imperativno da budes s njim, tj da ga cuvas.
Kad ih operiraju prvih 20 minuta po povratku u sobu budu u snu, a onda budu u polusvjesnom stanju i jako placu, bez obzira sto sam ga drzala na rukama i pjevusila mu... onda se umire i dalje se ponasaju kao da se apsolutno nije nisa desilo.
bilo bi dobro zanjega da taj prvi dio budes uz njega, da mu olaksas...
Moja beba ima 6 tjedana i još nikakvih naznaka grčeva. Čitala sam da se obično pojavljuju (ako se pojave) izmedju 3-6 tjedna zivota. Dali se i kasnije mogu dogoditi? Hvala![]()
Evo napokon je napunila 3 mjeseca i lagano mašemo papaa grčevima XD
Nama je dosta pomogla bio gaia i ja sam dnevno pila litru čaja od koromača.
čajevi iz dm i slicno nisu nam nista bili od pomoci, tek kad smo našli čisti koromač u čajani i stvarno nam je bio odlican
ninu znači postoji nada da odu s početkom 3 mj ha
koji čak od komorača si pila
mi se borimo i preživit ću samo da ne traju dulje od 3 mj.. fali mi uživanje s bebom.
Evo nema ih vec neko vrijeme...
Čisti komorač, ne iz kesice...žlica komorača na litru čaja, kupljen baš u čajani, bez ikakvih dodataka i sl.
Moje misljenje je da ti je 1zl na litru caja premalo! Ima u ljekarnama za kupiti caj od ploda komoraca ili bio&bio ,pije se 1zlicica na 2dcl vode! Nama je to funkcioniralo isto kao i Espumisan baby kapi (oko 50kn), ali mislim da to nemaju sve ljekarne ali ih mozete zamoliti da vam naruce!!
A možda i ovo upali za neke bebe. Kaže da nekim bebama smeta kad im se nožice dignu visoko prema trbuščiću pri stavljanju nove pelene ispod leđa i da to može izazvati grčeve.
Rješenje je bebu zarotirati na bok i onda staviti pelenu. Ako pomogne, zašto ne probati
Evo video: https://www.youtube.com/watch?v=l9IDpEVkemM