Naš frajer jako puno kaka i to najčešće za vrijeme obroka. U bolnici nas špotaju kaj ga nakon papanja presvlačimo jer da bi mogao povratiti ali on ne povrati jer ga obavezno podrigujemo i još malo držimo na ramenu. Mrzi biti u zmazanoj peleni pa je nemoguće da ga ne presvučemo (bar dog smo mi s njim).Ima jako problema sa vjetrovima, a kako čeka operaciju bruha ne znam kako mu pomoći, sve mu se u bruhu u jednom jajčeku vidi kretanje i pulsiranje. Čak mi se čini da ima grčeve jer jako plače, ne možemo ga nikako umiriti (osim na rukama) i to se počelo pojavljivati od prije nekoliko dana oko 6 sati navečer kada se spremamo doma nakon zadnjeg zajedničkog hranjenja. Da li bi razlog moglo biti majčino mlijeko jer je eto tek dva dana opet kompletni obrok mm? Prije nije imao grčeve a ja bi rekla da se isto hranim, ne pijem gazirano, citruse, grahorice. Čak ni kruha ne jedem puno, samo integralni, osnova su meso i mlječni proizvodi. Od voća samo banane ili grožđe i ne mogu se maknuti od jutarnje kavice (pol litre mlijeka i 2 doze ekspresa). Paše mu da mu se nogice podignu prema trbuhu a na trbuihu odjednom neće biti, tek se onda razbjesni. I da, uvijek tužno plače pred obrok od gladi, jer je obrok u točno određeno vrijeme, ali ajd neke sestre nam se smiluju pa daju prije i koju kapljicu više i naravno da jako halapljivo guta, skoro da se uvijek prvi cug zahlikne.

Ponavljam pitanje: dijete je prije hranjeno isključivo mm i nije bilo grčeva, nakon bolesti crijeva vraćen na mm postepeno i zadnjih dana predvečer problemi, da li su to grčevi ili jednostavno zna da idemo?