Quote Originally Posted by Yummy_mummy View Post
Ovo ja zovem gluten/soja/lactose free cokolada:

80g otkostenih i oljustenih datulja
30g grozdica
50g indijskih orascica
10g kakaa

Sve to stavim u blender i kad je potpuno zmiksano masa ce se sama odvojiti u jednu veliku kuglu. Kuglu izvadim van i oblikujem po zelji. Ako ne zelim da je keljasto, lagano pospem po potrebi sa rizinim brasnom/ kokosovim/bademovim. Ja osobno volim da je rizino. AKo zelim da je tvrdje, onda drzim u frizideru, ako zelim da je mekano kao praline, drzim vani. Meni je to odlican slatkis za kcer jer takva cokolada uopce ne sadrzi rafinirane secere, jednostavna je za napraviti i vrlo ukusna.
kako misliš oljuštenih datulja?
ne čini mi se da se ona kožica može ogulit bez da pola datulje usput ne baciš... ili vi to imate nekakve drugačije datulje...