Znam da su uvijeti za dječji doplatak poznati ali meni nikako nisu logicni.
1.Zašto se gledaju prihodi od prošle godine ako ja za ovu godinu tražim DD?
2.Zašto se ne gleda jel netko ima kredit za stan u kojem živi?
3.Zašto ljudi zbog prelaska cenzusa od 1660 kn po članu obitelji npr.za par kuna ili čak 1 kn nemaju pravo na doplatak?

Konkretno.
Ne znam točan iznos muževe plaće pošto su je smanjivali ali je negdje oko 4500 možda i manja od toga sigurno 3000 idu na kredit za stan plus režije ,hrana itd. živimo od minusa i ako sam ja bila ne zaposlena i nisam posljednjih godina dobivala naknadu s burze rada zbog nekih par kuna nismo imali pravo na dječji na to jedno djete.

Prošle sam godine radila za 1600 kn odrađivala sam pripravnički staž i taj novac i ako u sustavu oporezivanja nigdje nije naveden da se gleda kod dječjeg doplatka..no dobro neka to bude kao naknada s burze.

Prije 2 mjeseca smo dobili drugo dijete i ja sam nezaposlena no mi nemamo pravo na dječiji jer se gledaju prihodi od prošle godine kada sam ja imala jedno dijete i 1600 kn danas ih imam 2 i nemam 1600kn osim ako i porodiljni ne spada a vjerovatno da kao prihod.

Kako može biti normalno i logično da se gleda prošla godina a za ovu ti treba dječiji doplatak u ovoj godini nemam prihoda u ovoj godini imam dvoje djece...kaj ću ja iduće godine tražiti dječji doplatak možda ga i dobiti s obzirom na prihode a onda se npr.zaposlim i to prešutim ,mislim tko to provjerava!

Molim Vas savjet i objašnjenje. Hvala.