Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
sada pitanja:

kako tj. koliko moram razrijediti gredicu? sada je doslovce hrpa iznikla i bilje nema mjesta! kako to treba izgledati: jedna biljka pa prazno, pa druga biljka? ili je dozvoljeno da su onako kao grmici?

Kupila sam par sadnica cinija i gromotulja. Nemam pojma kako to posaditi da dobijem vece grmice. Dali te sadnice sadim po par zajedno ( naguram ih npr 3 u jednu rupu?) ili svaku na nekoliko cm?

Kada sijem, sjeme obicno ima neku uputu na vrecici! Nije mi ni to jasno. Dali stavljam jednu jedinu sjemenku u svaku rupicu ili ipak po par?

Sad me muci sto sve ovo posijano moram cekati tko zna koliko dugo da naraste.
Treba razrijediti. Možeš ostaviti po 3-4 flanca zajedno, pa 20 cm razmaka. kadifice, cinije, zvjezdani i dragoljub svi mogu pokriti oko 20 cm prostora. Velika je vjerojatnost da će se za sljedeću godinu sve samo zasijati.

ove sadnice što si kupila sadi razdvojeno na 10-20 cm. Uz dosta sunca sve će se to razrasti lijepo.

sjeme - to je sve ovisno o kojem sjemenu se radi. Npr dragoljub ima krupno sjeme pa ga sadiš jedan po jedan. Kadifice, cinije i zvjezdani imaju sitnije pa ja to samo pobacam pa što bude - bude. Pazi da ti vrapci ne pojedu sjeme ako ga samo baciš.
8
Da, sad izgelda sitno, ne brini narasti će do sredine 5 mjeseca ako ima dosta sunca. Sad izgleda prazno, zato i za sljedeću goflori dinu razmisli o trajnicama, one popune prostor puno ranije. Još par krasnih cvjetnica, a trajnica - Echinea, Irisi, ljiljani. Ako si u Zgb, sad ti u Flori na žitnjaku ima 30% popusta na ljiljane, dalije i ostale lukovice.