Jutrooo!
Lorelai mislim da bez problema možete zatražiti dodatne prtrage, po meni nikad nije rano za to, vrijeme prolazi a što dalje to teže ide.
Jutrooo!
Lorelai mislim da bez problema možete zatražiti dodatne prtrage, po meni nikad nije rano za to, vrijeme prolazi a što dalje to teže ide.
cure,, bila sam totalno u gužvi pa vam se nisam javila.
ali do daljnjega sam s vama, pišite mi 5dc
tigrić, ma samo ti odi, ali napravi ujutro test, za svaki slučaj, da te ne prčka bezveze
kadulja, ti isto još nisi procurila?? ja je osjećam...samo što nije...a i cice se ispuhale, što je sasvim dobar znak da dolazi grrrrrr
lorelai, ti si ipak uspjela zatrudniti relativno nedavno, tako da po meni, nema smisla opterećivati se dodatnim pretragama...za sad...
Posljednje uređivanje od kudri : 28.05.2014. at 10:00
moram se malo izjadati!!! bile smo neki dan kod susjede koja nosi treće dijete. a prva dva su još relativno mali. onda su im došli frendovi sa 2 bebe i trećim na putu i onda je moja R sva izbezumljena gledala sve te bebe i trudnice i došla do mene i pitala: Mama, molim te, a hoćeš i meni roditi bebu??
i eto, već par dana me moje najdraže dijete gleda žalosnim okama i pita zašto joj ne želim roditi bracu ili seku?? zapravo, ona bi 1 seku i još 2 brata, pa da nas bude 6 - 3 dečka i 3 cure u obitelji! lijepa moja! Ona bi seku i dva brata, a mi niti drugo dijete ne možemo napraviti...grrrrr
Posljednje uređivanje od kudri : 28.05.2014. at 10:23
Kudri, moja još ne pita tako što pita tvoja. Ipak je tvoja veća.
Moja samo kad vidi mene da plačem kad procurim, pita zašto? Nema još bebe, velim ja. Kaže: " ni tata ni mama ni ja ne znamo dal će mama roditi bebu" Ja kad razmišljam o svemu tome, shvatim da je bolje da to ne činim. Bojim se što će biti kad E. bude veća. A joj, neću još i o tome.... Sve u svoje vrijeme. Neka se sutra pobrine za sebe.
Za sada je dobro jer se ne družimo baš s parovima s djecom, a dječji rođendani i hrpa djece, braće i sestara, čeka nas kad E. krene u vrtić, ako upadne. Eto, sad sam u toj brizi....![]()
Sreća_83, mene moja pita kad ću roditi od njezine druge godine. U principu me i njezina velika želja za bratom ili sestrom ponukala da krenemo na drugo. Mislim, uvijek sam htjela imati još djece, ali nisam planirala tako brzo.
Uglavnom, ona će uskoro 5, mi se već dvije godine trudimo, a brata i sestre nema...a ona baš jaaako jaaako želi. I onda kad pita, ja joj objasnim da se trudimo, ali da nažlost za sada ne uspijeva...i tako, bude jako žalosna kad vidi da sam dobila M.
Jednom mi je rekla: Mama, ali ne želim jednom imati brata ili sestru! Želim sada, dok sam još dijete!
Posljednje uređivanje od kudri : 28.05.2014. at 11:22
Ajme meni, kako su djeca pametna! Što se sve krije u njihovim glavicama...Kudri, jeste radili pretrage? Ne mogu zapamtiti sve o svakome pa sorry što dosađujem...
ma jesmo i sve ok. jedino mi je bio tsh nizak i to sam sredila. sad sređujem feritin (zalihe željeza) koje su ispod donje granice...dakle, pijem tablete za tsh i feritin i nadam se da su to bili uzroci...a opet, ko zna...ako sredim sad i feritin i do jeseni ne ostanem trudna, onda ćemo krenuti u mpo
sperimogram uredan, meni hormoni uredni (opsim tsh koji je sad sređen)...probali uz folikulometriju...ništa!
kaže dr da imam blago policistične jajnike (detaljne pretrage nisam radila), ali da opet, žene i sa policističnim jajnicima ostaju trudne...tako da, po njemu to nije razlog!
rekao je gin da krenemo u mpo jer nezna niti sam zašto ne uspjevamo ostvariti drugu trudnoću, ali ja se nekako i dalje nadam da kad sredim taj feritin, da će upaliti!
Posljednje uređivanje od kudri : 28.05.2014. at 11:53
Bok cure...
Meni danas ne pomaze ni lonac kave, iako nisam neki ljubitelj nje.. Radila sam cijelu noc pa sam iskomirana...
Sreco kako ste vi dosli do dijagnoze sekundarne neplodnosti? Pa jeste uradili pretrage?
I svakako se slazem sa curama da nakon godine dana treba ici na pretrage jer vrijeme leti!!
Idem nesto skuhati pa vjerojatno opet u krevet... Pozz
Ajde, neka se kotrlja....
Vatra, ma nemamo nikakvu dijagnozu. To ja čitam Internet, živo zlo.Sad u lipnju ćemo pomaknuti prvi kamenčić s mjesta......
što se tiče pretraga.......
![]()
Posljednje uređivanje od Sreća_83 : 28.05.2014. at 11:59
vatra, sreco dijagnoza sekundarne neplodnosti postavlja se tako reci "sama od sebe". to je nemogucnost ostvarenja druge, trece, cetvrte trudnoce, nakon godinu dana nezasticenih odnosa (6mj za starije od 35 god).
Žužy 3 mjeseca nakon kiretaze mi je ginic napravio papu i pregledao uzv; sve je bilo u redu. Tada mi je zazelio srecu i to je to... nisam jos bas "jako" zabrinuta, al vrijeme nam ide, kao i godine, stres se skuplja na svakom koraku, pa mi je sve nekaknisam ni sama vise sigurna kaj da radim, naravno MM misli da preuvelicavam i sl.. da trebam biti strpljiva i da ce doci. Al to kaj velite Kudri i Sreca sve mi to izgleda ko nemoguca misija,, i ko za vraga samo naletavam na trudnice, pogotovo one koje bas i nisu htjele jos jedno.. i tak.. dosta obeshrabrujuce sve to skupa.. I kuzim te Kudri u potpunosti i mene moja curka cesto pita kad cemo i mi po bebu?(jer se njoj cini da sve druge mame samo odu i vrate se s novom bebom) Zasto se onda mora igrat sama i sl..
Ma bit ce da mi je takav dan danas, samo me nesto tišti.. bit ce bolje valjda kad vjestica dodje i prodje, da se malo ispusem od tih silnih hormona.![]()
Glavu gore, dan po dan... Shvatila sam da se bolje osjećam kad tako mislim. Samo dan po dan, dan za danom... Već kad gledam samo tjedan dana unaprijed, strah i strepnje me spopadnu i gotovo - više mi se ne da ustati.
Evo da vas razveselim dva Emina bisera:
- sinoć sjedi na tuti, pokušava kakati i govori: "ajde, kako je tvrdo govno, izađi, izaaaađi, ajde izađi!"
- nastavlja: "nema ništa, ništa, ništa, nema, neeeema, ništa nema, nema ništa, ništa, ništa..." I tako tri minute!(ovdje nije mislila na govanca, izlazila su, eto tako pjevala je bezveze
)
Posljednje uređivanje od Sreća_83 : 28.05.2014. at 13:06
eto mene s kišom...
....srećice-baš je fora čitati Emine bisere..sad su najslađi..
Lorelai-i mi eto pokušavamo već 4 mj.nakon kiretaže,i rekiretaže,smo napravili pauzu,jer smo morali...i misliš,ajde bit će ovaj put...pa sljedeći mjesec,ali još ništa...osim što pijem sve i svašta,samo da se napokon nekako sve posloži
Imamo i malo previše godina da bi mogli "pokušavati" po nekim pravilima godinu dana(dijagnoza sve ok s nama...),pa samo sad počeli s folikulometrijama i ciljanim odnosima(nadam se samo kratko vrijeme,a onda u neki konkretan postupak)...danas 17.9 mm najveći,a ostali oko 17,4 mm..a endić 6.8 mm(da počela sam pozorno buljit u onaj monitor,ne bi li ugledala brojčice koje obećavaju...rekla teta dr.možemo polako od sutra počet s "druženjem"..a u petak ponovo na utz.
bubicazubica pa koliko je tih ostalih? 17.9mm i 17.4mm nije neka razlika, to bi mogla bit visestruka ovulacije. jesu na istom jajniku ili?
A jesi vadila hormone?
Znam da je tesko, jos pogotovo kada bolje polovice misle da preuvelicavamo, ovaj moj je jedva zdrzao 1 mjesec pracenja fefe-a!!A zaista je divan muskarac.Samo muskarci nemaju toliko veliku sposobnost empatije.
Ne daj se obeshrabriti, budi proaktivna.Meni je ovaj forum dosta pomogao u odluci da preduhitrim moguce probleme.Nista nije nemoguce, evo krtica sa potpomognute ovaj mjesec prirodno zacela![]()
i ne samo krtica, ima ih vise![]()
ali niš ni ne osjećam ovaj mjesec još uvijek.,ni najmanji znak,ni probadanja..već sam se i zabrinula da uopće i neću imat o...inače bi me znalo odmah nakon m svašta nešto boljeti...
ja sam tako ravnodušna ovaj mjesec...tako je mala vjerovatnost da sam trudna da se ne želim uopće nadati. ali drago mi je da imam taj pregled jer možda nešto pokaže u čemu je problem
znaci ukupno 4 folikula podjednake velicine, a prirodni ciklus? zanimljivo...
nije ti dok nista komentirala?
A ja sa 10 god manje na klomifenu jedan folikul jedva uzgojim![]()
Bome nam je bubicazubica fino plodna!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Bas je slatka!
Kad smo kod djecjih "izjava", imam i ja jednu. Moja curka je pred dva dana imala tantrum jer joj tata nije dao bonbon. POcela je urlati i bacati se po podu na sto joj je tata rekao da ce dobiti po guzi ako tako nastavi. Na kraju ju je klopio po guzi, a ona njemu da ju sad boli guza i neka ljubi...
eeee, zaboravila sam na godine.
negdje mi zvoni da "starije koke" imaju vise folikula rastucih po ciklusu. koliki ti je fsh?
Da,i meni zvoni...da se plodnost poveča oko 40.
Nikaj,bum ja pričekala još tih 5 godina,morti se onda kaj uhvati![]()
nije niš komentirala...osim pred dva dana kad još nije skužila ,možda ni dobro pogledala moj karton,samo je rekla"a dobro,dogovorili smo se da ćete se god.dana trudit,i pratit ćemo stanje..blablabla..".a ja njoj"ali ja nemam vremena godinu dana,ipak sam u onoj najgornjoj granici!!!"...odgovorila je"oprostite,vi zaista ne izgledate kao da vam je toliko g...požurit ćemo se onda"
nikakvu terapiju ne uzimam,niti je predložila-sve prirodno....dao bog da i ona najveća želja bude prirodna...!
red-strpljen spašen(znam da je teško tako govoriti..ali)...možda se i tvoji folikulići jednostavno probude!!!
Da,ja sam citala da se sa 38 god naglo poveca plodnost,da je to kao neki zadnji peak..
Ahahaha,godinu dana da cete prirodno??pa to jos nisam cula da netko ide na ciljane godinu dana..smiljka je totalna legenda!!!
Ne brini,ja cu te sutra pazit dole..ponesti cu i kosulju da te zavezemo ako puknes![]()
Bookic moja lh jos negativna....
evo stara koka u naglo povećanoj plodnosti javlja srećici da sutra bilježi 3dc
ma sada sam si super, prokletnica došla, skoro će proći i idemo dalje...
ali do prije par dana sam bila spremna za vrapče, neuračunljiva.
o bože ako sam u PMS-u tako luda, kakva li ću biti u menopazi![]()
lista za 29.05.2014.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
tayla ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 40 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 33 dc
lorelai ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
žužy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
sandra1971 ~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
odbrojavalice:
tigrić ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 23 dc
vucica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21 dc
mami ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 21 dc
nivesa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 16 dc
bubicazubica ~~~~~~~~~~~~~~~ 14 dc
vatra86 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 9 dc
techna ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 6 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 5 dc
sreća_83 ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 dc
kadulja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 3 dc
Jutro!
Dobili smo tri nove ljubičice!Lerelai, Žužy i Sandra, kako ste mi?
Naspavana sam! Sinoć u 21 h nisam više mogla gledati... Ne sjećam se kad mi se tooooliko spavalo... A Ema bi jela i jela i jela... Pročitala sam joj (čitaj: prepričala) 7-8 priča......! Meni naljepši miris na svijetu - miris Emine kože. Meni najdraži dodir - Emini dlanovi (ja ih zovem jastučići, kao u mace) Svim trudilicama želim konačni dolazak bebe i ovakve osjećaje!Šaljem vam puno pusa!
P.S. Jutros sam posebno nježna.....
Jutrooooooo!
Ajmo komadi, kuham kavu!