-
Kudri, Techna i Kadulja, žao mi je zbog vaših M.
Žužy,
a stvarno nekad zaglibimo na dnu, u tom nekom mulju, kad se čini sve beznadno i bezveze. Evo, ja sam upravo saznala da su šanse da moju kćer prime u vrtić mala, tj. gotovo nikakva, nepostojeća. Ipak, predat ćemo papire. Nemamo što izgubiti. No, srećom imamo moje roditelje da je čuvaju.
Pazite, zamislite ovo: muž i žena nemaju baka i deda servis, žena radi, muž radi ujutro honorarno 5 radnih dana za ipak 2500 kn(!), dijete nema tko čuvati. Vrtić traži ljude prijavljene u evidenciji HZMO-a, dakle honorarce ne uzimaju u obzir.... (no čovjek formalno radi i ne može čuvati dijete). Dakle, muž je spriječen raditi i kućanstvo gubi 2500 kn prihoda, postaju socijalni slučaj (eto iskamče dječji doplatak 200-ak kn) Znači, onaj tko nema baka i deda servis, spriječeni su zaposliti se!
Dijete nije u vrtiću, ne socijalizira se - ekstreman slučaj - postaje divljak, slučaj u kasnijem životu, delikvent = imamo usrano društvo!
Mislim, zadnja rečenica mi je previše surova, ali to nije nikakva pronatalitetna politika.
Mi nismo ovaj slučaj, ovo je najgori mogući scenarij, ali hvala bogu, nije do toga došlo.....
Posljednje uređivanje od Sreća_83 : 29.05.2014. at 09:58
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma