Količine neznam, al računa se oko 200g po osobi.
Nisam ljubitelj roštilja, al volim kuhati, pa ti mogu pomoći. Za roštilj su najbolja sočna, masna mesa, uz kost, najbolje svinjska vratina, carsko meso, teleća bržola... Ja bi prvo svo meso namazala senfom, posolila i popaprila pa stavila u posudu. Nalila mješavinu maslinovog i sunc.ulja da fino pokrije, dodala svježe začine tipa ružmarin, timijan, kadulja ti ide odlično uz svinjetinu. Ostaviti barem preko noći.
Čevape ni kobasice ne jedem, pa neznam. Dobra mi je i kokoš na roštilju, onako zarezana do kosti, al da kost ostane. Za ražnjiće bi stavila rastrančirani pileći batak na kockice ili svinsjku lopaticu, uz gljive,kapulu, cherry pomidore,tikvice, papriku...
Nikako ne bi stavljala niti pileća prsa niti takva krta mesa na roštilj, presuši se ako se ne pazi...