Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Jaaako loš nalaz.Iskustva molim vas, ludim

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno Jaaako loš nalaz.Iskustva molim vas, ludim

Radila sam nalaz urina koji je sljedeći: boja:žuta,izgled:zamućen,specificna tež:1.020, nitriti:neg, pH:7.0, prozeini, glukoza,ketoni i bilirubin:negativni, urobilinogen:normalan, leukociti:+++, krv:negt
    Sediment: masa leukocita, sluz.
    Urea, kreatinin uredni, urinokultura uredna.
    Krvna slika uredna, CRP je negativan, sedimentacija normalna.
    Ispila sam Ciprobay, ali nalazi su ostali isti (alergična sam na pencilin i cefaleksin).
    Od simptoma imam stalnu nadutost, probadanje na desnoj strani u predjelu jajnika i mokracnih kanala, te ponekad bol u krstima. također, ponekad me probodu bubrezi. Ustajem u toku noći jednom i često mokrim, bez bolova. Nemam groznicu, ali mi je često hladno.
    Bila sam i kod ginekologa i sve je uredu. UZ abdomena sam radila prije pola godine i sve je u redu.
    Prošle godine imala sam sličnih problema:
    Prošle godine mi je dat Ciprobay, a nakon njega Nurofloksacin-ako sam se dobro sjetila, te vaginalete koje mi je ginekolog propisao zbog manje upale (papa test je uredan).
    Urin mi je bio nakon toga uredan.
    Koje nalaze mi preporučujete? O čemu je ovdje riječ, jer antibiotici ne djeluju?

LUUUUUUDDDIIIIIMMMMMM

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

jesi radila cervikalne briseve?
    ne vidim po cemu je to tocno tako los nalaz urina, pogotovo uz urednu urinokulturu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ili ja nešto preskačem kad čitam, ili ti nešto nisi navela, ali ne vidim zašto ludiš jer je jaaaaako loš nalaz urina. Gdje to vidiš?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jaaaaaaaaakooooooo me je strah leukocita koji ne reaguju na antibiotike...citala sam da to može biti znak tumora mokraćnih kanala, tuberkuloze bubrega itd... zato me je strah.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da li si uzela uzorak urina točno po uputi. Znači dobro (baš dobro, vodom i nekim tekućim sredstvom za intimnu njegu) oprati vanjsko spolovilo, prije mokrenja. zatim prvi mlaz mokraće ispustiti u WC, a tek drugi u epruvetu. Tako ćeš biti sigurna da ti leukociti nisu iz vulve ili tog područja.

Ako je stvarno povišen broj u mokraći, liječnik će ti objasniti i posllati te na dodatne pretrage.

Di si izvukla tumor i TBC?! Najprije pomisli na nešto benigno Nadam se da će sve biti u redu. Samo doktoru, da ti objasni.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jesi radila briseve? Nemoj na slijepo uzimat antibiotike, vidi prvo imas li uopce kakvu bakteriju i koji antibiotici djeluju. Nema tu kod tebe nista akutno.

Ne znam kako tvoja okolina djeluje na tvoju paniku, al ovo apsolutno nije jaaaaako los nalaz. Ako jednom ne daj boze bude los nalaz, nitko se nece uzbudjivat oko toga. Moras pronaci mjeru kod reakcije.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 28.04.2014. at 01:20

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li si uzela uzorak urina točno po uputi. Znači dobro (baš dobro, vodom i nekim tekućim sredstvom za intimnu njegu) oprati vanjsko spolovilo, prije mokrenja. zatim prvi mlaz mokraće ispustiti u WC, a tek drugi u epruvetu. Tako ćeš biti sigurna da ti leukociti nisu iz vulve ili tog područja.
    .
    da ovo opisano je čest razlog pojave leukocita u urinu
    ni ja ne mislim da je nalaz iz gornjeg posta loš + svi ostali nalazi su uredni (urinokultura, krv, uzv)

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nema bakterija niti nitrita. Ne izgleda kao upala. Leukociti mogu biti sa sluznice , lokalizirana upala.
    Da li si dobro uzela urin?

Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

Tak nesto imam ja...
    Dobila sam tablete koje sam korsitila 10 dana (10 ih je u pakiranju)

Uzela mi je dva brisa danas i dala mi bocicu u kojoj je ta tekucina...

Ujutro moram prvu mokracu pohraniti u casicu i sve skupa odnesti na mikrobiologiju..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •