Results 1 to 22 of 22

Thread: Bris uretre

Default Bris uretre

Imam jedno pitanjce. MM je bio kod urologa, obavio je pregled da se utvrdi ne/postojanje varikokele (sve ok), pa sam mu ja rekla da traži uputnicu da obavi briseve. E sad je on dobio uputnicu za Zavod za javno zdrastvo za bris uretre na Chlamidiu, Ureplasmu i Micoplasmu, i još jednu uputnicu za nešto, ne znam što. Sad mene zanima da li je to sve, da li ima još nešto što bi trebao obaviti, i da li si on sam uzima taj uzorak, i šta je spermokultura, ustvari da li posebno treba napraviti bris uretre i pretragu ejakulata, ili je to jedno te isto. Nadam se da ste shvatili.
    Naime, MM ima dijagnozu teratozoospermia pa sad utvrđujemo razlog, varikokelu nema. Šta mislite da bi mogao biti razlog tome, cure s iskustvima javite se.

I spermokultura i bris uretre se rade na Zavodu za javno zdravstvo. Ta druga uputnica mu je vjerojatno za spermokulturu. Uzorak može donjeti od kuće u sterilnoj posudici koju tamo dobije.

Default Re: Bris uretre

Bris uretre se radi tako da se nekakve igle guraju u muski spolni organ.Koliko se sjecam MM je rekao da uzasno boli ali izdrzao je bez problema.Jos mi je rekao da se doktorica cudila zasto ide na takvu pretragu jer da muskarci rijetko to rade.
    Mislim da su to 2 razlicite pretrage jer ejakulat moze biti sterilan a u uretri postojati bakterije.Sretno!

hvala na odgovorima, ali zanima me da li netko (doktor) na Zavodu uzima bris uretre ili si to MM sam radi, jer znam kad sam ja išla raditi briseve na Zavodu sam samo dobila epruvetice ali netko mi je morao uzeti bris i onda sam to nosila nazad.

Quote Originally Posted by kiki28
    hvala na odgovorima, ali zanima me da li netko (doktor) na Zavodu uzima bris uretre ili si to MM sam radi, jer znam kad sam ja išla raditi briseve na Zavodu sam samo dobila epruvetice ali netko mi je morao uzeti bris i onda sam to nosila nazad.
    Bris uretre rade na Zavodu malim štapićem (kao za uha) i MM kaže da ne boli...više je neugodno, malo kao pecka.
    I ne smije mokriti bar tri sata prije brisa!
    A ejakulat može donjeti od kuće...

Jelka's Avatar

Samo nešto vezano za bris uretre. MM je 2 puta to radio, prvi put bezbolno (nježna ruka), drugi put nekakva koza koja ga je iskasapila. Ali preživio je, i tvoj će. 8)

Ejakulat je dao tamo, ali u nekakvom običnom wc-u, još gore nego na VV. Za svaki slučaj, zovi gore i pitaj sve detalje, pogotovo za to mokrenje. Može biti da je i više od 3 sata.

Moj je dobio uputstva da nesmije mokriti 4h prije.
    Za ejakulat smo kupili sterilnu posudicu u apoteci. Za to su rekli da može obaviti i dan prije pa ostaviti u frižideru dok ne donese u lab.

Quote Originally Posted by tea2
    Moj je dobio uputstva da nesmije mokriti 4h prije.
    Za ejakulat smo kupili sterilnu posudicu u apoteci. Za to su rekli da može obaviti i dan prije pa ostaviti u frižideru dok ne donese u lab.
    Tako je napravio MM, ali on nije smio mokriti 3h prije brisa.
    Te neke stvari ovise od Zavoda do Zavoda...

tinaka's Avatar

MM treba uz briseve uretre napraviti i eksprimat prostate.
    Jel neko zna gdje se to najbolje i najbrže može učiniti u Zagrebu?

Natalina's Avatar

MM je radio briseve i eksprimat prostate na zaraznoj bolnici Dr. Fran Mihaljević!
    Bilo mu je veselo :shock: znate već zbog čega!

tonili's Avatar

Bris se može radit u svakom mikrobiološkom labosu (MM je također "uživao" - kaže da je vidio sve zvijezde na nebu!), a za ovaj e.... peostate ni neznam kaj je...

Natalina's Avatar

Eksprimat prostate je masiranje prostate prstom kroz analni otvor kako bi se dobio eksprimat odnosno par kapljica "nečeg" što izluči prostata!
    MM je vidio i mjesec i zvjezde i crne rupe, a dr. je rekao da se neki i onesvijeste!

tinaka's Avatar

Hvala vam, od vaših informacija do MM će doći jedino to gdje mora ići, a postupak ću još malo zadržati za sebe!

tonili's Avatar

Eksprimat prostate je masiranje prostate prstom kroz analni otvor kako bi se dobio eksprimat odnosno par kapljica "nečeg" što izluči prostata!
    O moj Bože!!!! :shock:
    Mislim da ni jedan muž ovo ne smije znati prije postupka - inače ga ni bičem ne bi natjerali....
    Ipak, u meni se probudio mali crv zločestoće, pa sam pomislila: Dakle napokon da i njima nešto guraju...

tinaka's Avatar

Tonili, meni to isto palo na pamet i pomislih kak sam zlobna, a sad vidim da i druge tako misle, pa je valjda normalno

tikica_69's Avatar

Quote Originally Posted by tinaka
    Tonili, meni to isto palo na pamet i pomislih kak sam zlobna, a sad vidim da i druge tako misle, pa je valjda normalno
    Moj je izasao zelen ko svjeze orosena travica (sa rosicom po celu)
    Radili smo to na Rebru i samo su mu rekli da dodje punog mjehura.

tinaka's Avatar

Mislim da ću i ja svog poslati na Rebro, jer tamo je bio kod urologice i oduševljen je njome i njezinim pristupom i znanjem. Rekla mu je da će uskoro i oni dobiti neki najnoviji aparat za spermiograme i da će se kod njih moći raditi sve kompletne pretrage vezane uz neplodnost, kao neka zasebna klinika na Rebru sa najnovijom i najsuvremenijom opremom.

tonili's Avatar

sad vidim da i druge tako misle, pa je valjda normalno
    Ma naravno da je normalno - normalno je da nekad poludim jer zbog njegovog lošeg nalaza patim i pikam se cijeli mjesec, i guraju mi u gospodičnu 100 čudesa i gleda ju 1001 praktikant!!!!
    Ipak, volim ga najviše na svijetu i zajedno smo hrabri i guramo naprijed......i bilo mi ga je užas žao kad je nakon brisa izgledao ko pokisli oblačak.....ipak je njihova rupica maaaalecna...

tikica_69's Avatar

Quote Originally Posted by tonili
    sad vidim da i druge tako misle, pa je valjda normalno
    guraju mi u gospodičnu 100 čudesa i gleda ju 1001 praktikant!!!!

Hahahahahahahaha
    Ubi me skoro

tinaka's Avatar

Quote Originally Posted by tonili
    .... gleda ju 1001 praktikant!!!!
    Ja došla na briseve u jednu bolnicu u hlačama i majici i kad sam skinula hlače i ušetala samo u majici sestra tamo me zgražajući pitala "a di vam je suknja, zar ćete tako ovdje biti?!" i nudi mi plahtu da se ogrnem, a ja onako blijedo pogledam i rekoh joj da su me već tolko gledali da mi je baš svejedno već jel sam gola il obučena, jer sam kod ginekologa.
    Svašta. Možda prema nekima nemoralno, al ja se tako osjećam nakon svega, ko da sam došla kod zubara, samo ne otvaram zube, već širim noge.

I zato, nek i naši muževi znaju malo kako je hodati okolo i vaditi nalaze kod svakakvih doktora i sestara!

Mali Mimi's Avatar

upravo tako nek i oni probaju malo

tonili's Avatar

Jeeeeeeeeees!!!!!
    Pokrenuli smo pravu malu revoluciju!!! Znam da je OT, al nek se mi ženske malo poveselimo!
    Pusa svima!