-
Da, da, zutanjke u cokoladu otopljenu s maslacem. prvo to otopi, pa tuci bjelanjke sa šećerom, pa onda zutanjke ubaci u čoksu, pa sve zajedno s bademima promiješati rukom, ne mikserom, pa ispeći. jako brzo i fino
-
Evo još jednog hitrog (kopiram svoj tekst s božićnog topica)
LAŽNI ČUPAVCI
Lažni čupavci su kokos štangice (gotovo u sramotnom kratkom vremenu, to mi je super kolač za bilo koju nedjelju)
Biskvitno tijesto:
7 dag margarina ili 0,5 dl ulja
3 jaja i 3 žlice vruće vode
12 dag šećera
To sve dobro miješati da pobijeli.
Dodati 9 dag brašna i malo (1/3 paketa) praška za pecivo.
Ispeći u namazanom i posipanom plehu cca 20 min na 180oC (pravokutni manji, NE onaj veliki od pećnice, u taj ide dvostruka smjesa!!!)
Krema (zakuhati dok se tijesto peče):
10 žlica šećera
4 žlice vode - može zapravo i više, da se krema ne odlijepi od podloge (6-8 žlica, ako nisu one starinske ogromne)
4 rebra čokolade za kuhanje
To otopiti na sasvim laganoj vatri. U vruće dodati 12,5 dag maslaca, 15 dag kokos brašna i 1 čep (ili aromu) ruma.
Na vruće tijesto iskrenuti vruću kremu i razmazati. Po želji posipati kokos brašnom za dekoraciju.
Inače, može se to napraviti i s orasima umjesto kokosa, ako društvo više voli orahe. Niski su, kao bajadere (zapravo, to ovisi o dimenzijama pleha, ja pečem u dugoljastom pravokudnom, duljine 35 cm)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma