Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Dob kao ograničenje za polazak na izlet

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Dob kao ograničenje za polazak na izlet

Dakle, ovako...ove godine u vrtićkoj skupini moje kćeri planirana su dva izleta. Na prvi izlet pored mog djeteta, nije smjelo ići još dvoje zato što nemaju 5 godina. Odgajateljica mi je rekla kako je razgovarala s pedagogicom, no takav je zakon i ne može ići, unatoč tome što ih samo troje ne ide...Idući tjedan se ide na koturaljkanje, na koje opet moje dijete ne može ići, jer će 5 godina napuniti krajem 5. mjeseca. Sljedeće godine se planira polazak u Grad mladih za predškolarce, naravno, opet neće ići...Izlet koturaljkanja sumnjam da će organizirati iduće godine samo za to troje djece koja nisu ove godine išla. Da ne spominjem da će zadnju godinu vjerojatno biti prebačena u neku treću skupinu kod drugih teta jer će većina djece otići u školu...Na prvu sam sve to mirno prihvatila, no sada se grizem da bih možda trebala nešto po tom pitanju poduzeti i izboriti se za svoje dijete..Ima li netko od vas sličnih iskustava i savjeta što mi je činiti? Mislila sam otići porazgovarati s pedagogicom i lijepo joj sve objasniti...
    Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sumnjam da će ti uspjeti. Moja, treća, je imala mjesec dana do 5 godina i nije smjela na božićni vlak.
    Bila je jedina u grupi. S time da su joj brat i sestra bili u istoj i nikako nismo mogli i nju ubacit.
    Doduše, nisam baš mama koja je u milosti direktorice, ali nije ni ona u mojoj.

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

znam da je zakon zakon, no isto tako mi se čini da bi se kad bi se htjelo mogao bi se napraviti i izuzetak, naročito ako je to u interesu djeteta! zar nije dijete u centru svega?? .,....

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    Sumnjam da će ti uspjeti. Moja, treća, je imala mjesec dana do 5 godina i nije smjela na božićni vlak.
    Bila je jedina u grupi. S time da su joj brat i sestra bili u istoj i nikako nismo mogli i nju ubacit.
    Doduše, nisam baš mama koja je u milosti direktorice, ali nije ni ona u mojoj.
    moja nije mogla ići na predstavu na ledu u Domu sportova 9 dana prije 5 rođendana

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je to totalna degradacija...još bih nekako shvatila da se radi o skupini od preko petero djece koja ne mogu ići, ali njih dvoje, troje, ili jedno kao u tvom slučaju- prestrašno!
    Pokušat ću pa što bude bude..zvala sam maloprije i jednu kolegicu koja mi radi kao teta u privatnom vrtiću, kod njih je to sasvim drugačije, oni su znali i prošvercati to jedno ili dvoje djece koja nisu imala odgovarajuću dob. I onako je prebačena u tu skupinu i trebalo joj je dugo vremena da se privikne, i ajde sad kad se konačno privikla sad je opet van svega..

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i mi smo imali istu situaciju,ništa od izuzetaka,ne smiju voziti dijete mlađe od 5 god.mislim da trebaju imati sjedalicu i dodatnu pratnju
    ja sam to riješila tako da sam nju i još jednu curicu koja isto nije imala 5 vozila sama ( ja ih dovezem,predam teti,pa ih pokupim opet kada je gotovo ) i to zato jer na jedan izlet nije išla i tada je rekla da je to ok ali sam kasnije shvatila koliko ju je to pogodilo.nažalost moja kćer je bila najmlađa u grupi i to pravilo nas je lovilo pola jedne i pola druge vrtićke godine .
    i da...bila sam jako ,jako ljuta.ali ništa nisam uspjela napravit

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    moja nije mogla ići na predstavu na ledu u Domu sportova 9 dana prije 5 rođendana

Meni je ovo strasno
    Stvarno postoji zakon, propis ili sto?

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

uf...to i mene zanima...gdje to piše? mislim, ajde ti objasni djetetu zašto ono ne ide na sa svojom grupom...nama odraslima bi bilo teško, kud ne maloj dječici...ne znam, meni se srce kida

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zbog sjedalice? Pa u autobusu ne treba biti sjedalica po zakonu, samo pojasevi koliko znam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    uf...to i mene zanima...gdje to piše? mislim, ajde ti objasni djetetu zašto ono ne ide na sa svojom grupom...nama odraslima bi bilo teško, kud ne maloj dječici...ne znam, meni se srce kida
    Jest malo bezveze da dijete jedino ostane dok ostali idu, ali nemojmo pretjerivati s emocionalnim reakcijama.
    Ni moje dijete nije išlo na prvi izlet sa svojim vrtićem, iako je čak tada bio prešao dobnu granicu koju su u vrtiću interno bili dogovorili za takve izlete. Njegova teta (za koju imam samo riječi pohvale!) je tada procijenila da se još nije dovoljno uklopio u grupu i da je za njega bolje da ne ide. Pa smo mu lijepo objasnili da ovaj put neće ići, drugi put hoće, i nije bilo nikakvih problema. Pa bar to nije teško objasniti djetetu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koji zakon? Mozda postoji neki vrticki pravilnik ?
    u nasem vjerskom vrticu ( jedna jaslicka grupa i tri mjesovite) ide se na jednosnevni izlet autobusom na seosko domacinstvo i idu SVI.
    svi koje roditelji prijave da idu, bez obzira na dob i bez ikakve pratnje ( osim teta i pomocnog osoblja).

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

kod nas isto idu svi, prvi put cujem za takvo sto

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pretpostavljam da je zbog prijevoza i vezanja u busu

članak 163. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dijete mlađe od 5 godina mora biti u sjedalici

ustanova organizira prijevoz, pa se valjda boje...ne znam....

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moja je isla u vrtic u grupi u kojoj je ja mislim bila jedina ispod 5 godina. na predstavu su tete nas zamolile da napisemo izajvu da pod svojoj svijesti i odgovornosti pristajemo dati svoje djete koje je ispod 5 goidna s njima na predstavu. nesto u tom stilu. napisali potpisali, one predale ravnateljici. djete islo.
    na neki izlet, jednodnevni, tete su rekle da su vec kod ravnatejice bile, ta da nova ne pristaje na nasu izjavu.
    i tako djete nije islo.
    no umedjuvremenu je napunila 5 godina i promijenila vrtic, pa stim nemamo probelma vise.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nikad nisam čula za taj zakon. Moja mala je krenula u vrtić 2012. s nepunih 5 godina i normalno je išla na izlet krajem rujna, a bilo ih je i mlađih u grupi. Ta ista grupa je na proljeće te godine bila u Zagrebu u ZOO kad su neki imali 4,5 god. Radi se o Vž. gradskom vrtiću. Mislim da je to u gradskim vrtićima neka minimalna dob kad ih vode na izlete, ali sam čula za jedan privatni vrtić da vode i mlađu djecu cca. 3-3,5 god.
    Naši klinci uvijek idu u autobusu s pojasevima i ne idu predaleko, max do Zagreba ili do Koprivnice.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Moj nije isao niti na one izlete u grad mladih kao predskolac ( x2 , jer je dva puta bio predskolac).
    on nije htio , mi isto tako nismo ( obzirom da on nije htio). I nikakva drama.
    kazem , mozda postoji neki pravilnik u vrticima grada zagreba koji probisuje dob...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znaci u nekima idu bez obzira na dob
    Tete moje srednje curke planiraju izlet, a svi su puno mladji od 5 godina
    Ici ce jos nekoliko roditelja, tek toliko da malo pomognu

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Znaci u nekima idu bez obzira na dob
    Tete moje srednje curke planiraju izlet, a svi su puno mladji od 5 godina
    Ici ce jos nekoliko roditelja, tek toliko da malo pomognu
    i u našem idu svi

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne nije riječ o pravilniku vrtića
    već o zakonu o sigurnosti u prometu za vožnju busom a o pravilniku o predškolskom obrazovanju zbog pratnje
    prije se baš toga nisu držali ali kako mi je tada ravnateljica rekla sada ih provjeravaju pa se boje
    i nisam za to da se krše zakoni
    ali ono što je mene naljutilo je to da su išli na izlet u 10 mj a mogli su i u 3 ili 4 kada bi svi u grupi imali 5 godina
    za tu predstavu u Domu sportova još kužim, to se događa samo u 12 mj a moja kćer je rođena na kraju 12-tog pa ju je i to kačilo
    pogotovo zato što je moja kćer imala problema s vrtićem ( zapravo s socijalnim kontaktima) i bila u terapiji na EFZ-u i to se je jako dobro znalo u vrtiću štoviše pomagala nam je riješiti problem vrtićka psihologica i opet su ju na taj način izolirali .i ljuti me ta nesuradnja vrtićkih službi. moglo se to i bezbolnije riješiti
    ja sam imala sreću da sam tada bila doma na čuvanju trudnoće i na porodiljnom pa sam si mogla dozvoliti da ju vozim sama

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    ali ono što je mene naljutilo je to da su išli na izlet u 10 mj a mogli su i u 3 ili 4 kada bi svi u grupi imali 5 godina
    a zamisli da je u međuvremenu došlo još jedno dijete u grupu i da je bilo još mlađe
    pa bi samo to jedno dijete bilo izdvojeno
    i, koliko je vrtićkih grupa u gradu; pa ne se mogu svi ravnati prema troje djece, svi trebaju doći na red

kvragu, pa ne idu u pariz koji će sutra izgorjeti pa da im je to jedina prilika
    Posljednje uređivanje od apricot : 07.05.2014. at 07:49

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas u vrtiću ( a i u starom) se ide na izlete tek nakon 5godina,
    Grad mladih je samo za klince koji imaju navršenih 6 godina do određenog datuma ( kad je klinka išla tad je granica bila 1.3. ona slavila ročkas mjesec dana ranije)

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da, može biti da se očito prije neki nisu držali tog zakona, ovi moji se drže. Zato sam ovdje pitala, jer su me interesirala tuđa iskustva. Ako je takav zakon, razumljivo mi je i bila bih sebična kad bih istjerivala neku "pravdu". Jeste da zakon ne ide u prilog djeci, sigurno bi ga trebalo mijenjati, no to je sad neka druga tema...Razgovarala sam još poslije s odgajateljicom i jasno mi je da je i njoj i pedagogici žao, no mimo zakona ne smiju. Malo me umirila time što mi je rekla kako će iduće godine svugdje ići- umjesto koturaljkanja vodit će ih na klizanje, jedino neće ići u Grad mladih, no to sam sigurna da neće biti jedina jer će se voditi samo školski obveznici.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj kristina_zg prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste da zakon ne ide u prilog djeci, sigurno bi ga trebalo mijenjati, no to je sad neka druga tema...
    joj
    tlak na 1000000000 u rano jutro!

nakon što se roda nekoliko godina borila da to pravilo UĐE u zakon, da se djeca ne voze kao rasuti teret, ti bi sada vraćala na staro i naše zakone izjednačavala sa ruandskim?!
    ajme, ajme, ajme

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    joj
    tlak na 1000000000 u rano jutro!

nakon što se roda nekoliko godina borila da to pravilo UĐE u zakon, da se djeca ne voze kao rasuti teret, ti bi sada vraćala na staro i naše zakone izjednačavala sa ruandskim?!
    ajme, ajme, ajme
    apricot, nisi me dobro razumjela. Apsolutno se slažem se da mora postojati neko ograničenje, no s druge strane koja mene, a i mnoge druge mame muči jest to što dijete bude degradirano u situacijama kad ide čitava grupa, a njih jedno-dvoje-troje ne ide. Sad je tečaj koturaljkanja + tenis koji traje 2 tjedna, ne radi se npr. o jednom danu, iako je već bio jedan dan izlet kad nije išla. Imam sreću što imam baku koja mi je s djetetom ta 2 tjedna, no mnogi je nemaju...

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ovo me je malo podsjetila na jednu mamu koja je, na jednom vrtićkom druženju roditelja i djece, napala tete što njeno dijete nije ništa dobilo na lutriji, a tako puno druge djece je dobilo. Ona misli da onda nitko nije trebao ništa dobiti.

:čangrizava:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je baš čudno da se sada bunite što se pridržavaju zakona
    kad su se nesreće događale, onda smo se bunile što se NE pridržavaju

zakon kaže da se djeca do navršenih pet godina ne smiju voziti bez autosjedalice
    točka
    nema dalje
    ako hoćete da vam dijete ide nekamo, sami vozite
    tko bi bio odgovoran da se nešto dogodi?

jednoga dana će ta ista djeca možda biti jedina u razredu bez vozačke dozvole
    jer će biti najmlađa
    pa ćete im ipak davati auto?

ja bih bila sretna s takvim vrtićem
    jer bih znala da im je stalo
    ili da se barem drže pravila
    zbog sigurnosti MOJEGA djeteta

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Granica je granica, na nekome se neizbježno mora prelomiti. Ne bi mi bilo drago da je na mojem djetetu, ali bih prihvatila.
    Dobro kaže apricot, a vozačka, a upis u školu,...?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lani je u našoj grupi kod starije curice bilo samo 2 djece (uključivši L.) ispod 5 god. kada je grupa išla u posjetu u muzej, tete su nam preporučile da taj dan djecu ne dovedemo u vrtić da se nebi osjećala povrijeđeno; uzela sam dan godišnjeg (ionako je bio petak) i provela prijepodne uživajući s curkom, isto smo hodale po gradu i po muzejima...

Ja sam za provođenje Zakona, ne smeta mi to.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Lani je u našoj grupi kod starije curice bilo samo 2 djece (uključivši L.) ispod 5 god. kada je grupa išla u posjetu u muzej, tete su nam preporučile da taj dan djecu ne dovedemo u vrtić da se nebi osjećala povrijeđeno; uzela sam dan godišnjeg (ionako je bio petak) i provela prijepodne uživajući s curkom, isto smo hodale po gradu i po muzejima...

nije neka tragedija, naravno.
    no, meni ide na živce. i da, smeta mi.

zašto?

zato što na sva usta hvale te pomiješane grupe, od 3-7 godina, da su super za razvoj djece blabla.
    i onda, kad dođe do neminovne stvari, a ta je da mlađa djeca žele sve kao starija (valjda su ih zato i oformili, ne znam) - e, onda ne može. ne može u muzej, ne može na izlet, ništa ne može.

tri godine, tri godine sam se svađala sa tetama jer je moja m htjela radne listove kao predškolarci. i sa 4 i sa 5 i sa 6 godina. htio ih je i j, al s tetama nije bilo problema, pustile su ga da rješava.
    e, a tete od m su smatrale da dijete od 4 godine nema što raditi s radnim listovima. pa daj joj nek brlja nešto po njima za ime sveto (što je najbolje, nije uopće brljala nego normalno rješavala).
    pa onda sam se raspravljala za te izlete. svi idu u muzej, njeni idoli iz grupe, e, ona s dva dana do 5 godina - ne može. zašto ne može? onda ih po godištima stavi zajedno u grupu i sve ok.

pa onda za vrtićku olimpijadu. opet isto. ok, ne može ići na olimpijadu, al pusti ju nek trenira s vama, nek trči, baca kuglu, skače u dalj, šta smeta.

ne bi da m nije tvrdoglava ko pravi bik

i na kraju sve isposlovala po svom. i izlete i muzeje i treniranje za olimpijadu i radne listove

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku

e sad da nisi uzela godišnji djete bi bilo u nekoj drugoj grupi isto zbrinuto.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne možeš uspoređivati radne listiće, olimpijadu u vrtićkom dvorištu i spavanje/nespavanje sa prijevozom

što bi da imaš dijete sa celijakojim
    ili dijabetesom
    i da NIKADA ne može jesti ono što im jedu "idoli", bez obzira na uzrast
    meni je ta mješovita grupa (mojih oboje je išlo/ide) upravo odlična i za učenje takvoh stvari: on može jer ima 6, ti ne možeš jer imaš 4

naravno, to se ne odnosi na listiće
    koje naše tete daju svima koji ih žele
    neš ti

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    olimpijadu u vrtićkom dvorištu
    molim te lijepo, nemoj vrijeđati našu olimpijadu , nije vrtićko dvorište nego stadion kantrida i svi dječji vrtići sudjeluju. to prvo.
    a kao drugo, jedna je stvar kad nešto ne može - jer, realno, ne može. htjela je ona ići i u školu sa 4 godine, s bratom.
    a druga je stvar kad ne znaš objasniti zašto ne može.
    zato jer je takvo pravilo. koje baš i nema smisla. jer djetetu fali dva dana. ili pola godine. ili godina. pa ne može ići u muzej. u koji ide s mamom. i u koji je na kraju išla i s vrtićem jer je pilala i pilala i pilala tetu pa je ova na kraju popustila.
    glupo
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 07.05.2014. at 09:35

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pa ne može ići u muzej. u koji ide s mamom. i u koji je na kraju išla i s vrtićem jer je pilala i pilala i pilala tetu pa je ova na kraju popustila.
    glupo
    bezveze
    uopće nije poanta da ne može U muzej
    već DO muzeja
    problem je u prijevozu autobusom

hebote
    pa tri države su se digle na noge zbog ovoga poginuloga momka u italiji
    jer je netko prekršio pravilo
    treba li nam ozlijeđeno četverogodišnje dijete pa da ljudi shvate?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma kakva degradacija?!
    pa nije tvoje dijete isključeno, a jednako je kao i sva druga djeca
    isključeno je zbog godina
    kao što ne možeš na sve sprave i diznilendu
    zbog visine
    to nije degradacija, to su sigurnosna pravila

vrtić nije zatvoren ta dva tjedna i sigurna sam da može biti u nekoj drugoj grupi, sa to drugo dvoje djece koja ne idu
    ni moji nisu išli na klizanje i nisam trebala ni baku ni nikoga za tih tjedan dana
    normalno su išli u vrtić

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ako bi mi bilo silno bitno da moje dijete ide u taj muzej ili što već, predložila bih da ga ja vozim.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Ako bi mi bilo silno bitno da moje dijete ide u taj muzej ili što već, predložila bih da ga ja vozim.
    Tako sam i ja nekoliko puta
    Privatan vrtić je sve klince od 3 na dalje svako malo furao na izlet, u Zoo, u muzej, u poštu itd. Nismo htjeli da se vozi bez AS tako da smo ga furali i dolazili po njega ako smo se mogli izorganizirati, a srećom većinom jesmo.

Meni osobno je bilo još gore to što je on kao smio ići a ako ne ide - to je onda odluka nas roditelja. Pa ti objašnjavaj njemu od 3,5 godine da ne može ići jer JA ne želim da se vozi bez AS

A ništa, onda ga ja vozim i mirna bosna.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo predložili ali je teta rekla da oni to ne prakticiraju, što mi je i jasno jer taj dan ima na popisu i brizi 22 djece npr., a ne 23 ili 24 i tako treba i ostati. Taj dan je moje dijete bilo predviđeno ili za u drugu grupu ili za moju brigu, što smo i prihvatili. Kažem, otišli smo u muzej, dapače u nekoliko njih, nije problem. Ove godine će ići L., a neka druga djeca neće...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

točno tako
    tako radi puno roditelja koje ja znam

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ok, ispravljam se, ali jedino u slučaju ako je zakon takav da ne smije samo u bus ako nema navršenih 5 godina.
    sve drugo - ne priznajem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ok, ispravljam se, ali jedino u slučaju ako je zakon takav da ne smije samo u bus ako nema navršenih 5 godina.
    sve drugo - ne priznajem.
    pa naravno da je zakon takav

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da li mi netko može pomoći...za udrugu planiramo izlet s djecom vrtićke i školske dobi koji su članovi udruge. Imat' ću roditeljski oko izleta i dogovora, meni je isto bedasto ne voditi svu djecu, ima ih od 3 godine nadalje, ali naravno u sjedalicama što bih napomenula, što ako roditelji odbiju, to će biti cijeli cirkus? Imam i svoje dvoje ali uzet' ću sjedalice u bus.

Živim na selu i smiju mi se radi sjedalica ali neka im.... odgovorna sam za svoju u ovom slučaju i tuđu djecu i voljeli bih razveseliti ali bojim se da će mnogi reći da niti nemaju sjedalicu.

E da! Nekoliko roditelja će ići s nama.
    Posljednje uređivanje od mašnica : 07.05.2014. at 10:08

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Imam i svoje dvoje ali uzet' ću sjedalice u bus.
    kod nas nema autobusa u koje se može sjedalica montirati; pojasevi su u dvije točke vezivanja
    tu nema pomoći
    ako idu roditelji s djecom u busu, njihova je odgovornost
    ne podliježu Pravilniku za prijevoz predškolske djece

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi se nikad ne vozimo busom, pa moram priznati da nisam ni znala da se ne smije...
    A niti o sigurnosti nisam bas razmisljala jer mi nije trebalo
    Malo off t...kako sigurno voziti tako malo dijete npr. zet busu (ne provociram, stvarno me zanima,ako se nadjemo u prilici) - jel bila takva tema, ne mogu bas pretrazivati s mobitela

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nikako
    pravilnik kaze da dijete ne smije biti u kolicima, vec u narucju
    zakon se ne odnosi na javni prijevoz
    zato je nastao pravilnik za predskolske i skolske ustanove
    jer je u prvom slucaju odgovornost na roditeljima
    a u drugome - na ustanovama

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mene recimo muči što moramo potpisati suglasnost da dijete ide busom na izlet, a nigdje nije navedeno da će biti vezano. Što s tim?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mene recimo muči što moramo potpisati suglasnost da dijete ide busom na izlet, a nigdje nije navedeno da će biti vezano. Što s tim?
    Pitala sam to davno u vrtiću, pa su mi rekli da svi busovi MORAJU imati pojaseve da bi uopće mogli ugovoriti takvu uslugu. I stvarno su imali.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nazovi prijevoznika i zahtijevaj da se djeca prevoze prema Pravilniku

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A ništa, pitati ću sutra ravnateljicu da li će djeca biti vezana u busu. Uh. Predviđam okretanje očima.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A ništa, pitati ću sutra ravnateljicu da li će djeca biti vezana u busu. Uh. Predviđam okretanje očima.
    Postoji pravilnik kojim je to propisano.

Nama su tim busevima pravdali relativno visoke cijene izleta + osiguranja, ali fakat su bili busevi sa pojasevima.

Čekaj malo, potražit ću pravilnik, da se naoružaš za ravnateljicu...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo našla nešto: http://www.cvh.hr/cvh/propisi-i-uput...oze-djeca.aspx

Članak 2.
    Autobusi kojima se obavljanja organizirani prijevoz djece, mora ispunjavati sljedeće posebne uvjete:
    - vanjska prednja i stražnja lijeva strana autobusa mora biti obilježena posebnim znakom za prijevoz djece,
    - unutrašnjost autobusa mora biti čista i neoštećena (sjedala, podovi, bočne stranice, rasvjetna tijela),
    - mora imati osnovni pribor za interventno čišćenje vozila (metla, lopatica, posuda, spužva i sl.),
    - mora imati ispravan uređaj za zagrijavanje i prozračivanje vozila,
    - vanjske površine autobusa moraju biti neoštećene, a ako su sanirane, sanacija mora biti izvedena uredno,
    - svi znakovi obavijesti i natpisi unutar autobusa (ulaz, izlaz, izlaz za nuždu i sl.) moraju biti napisani najmanje na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu,
    - sva sjedala moraju biti tapecirana,
    - sva sjedala moraju imati naslon za glavu,
    - sigurnosni pojas mora biti ugrađen na svim sjedalima,

- na svim sjedalima moraju biti nasloni za ruke,
    - ako u autobusu postoje smjesta za stajanje, ne smiju se koristiti.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •