Ja sam majka posvojene djevojcice sa posebnom potrebama. Kad smo je usvajali prije "dugo" godina, nismo znali da je dijete sa posebnim potrebama ali ipak nismo nikad pozalili ni jedan dijelic sekunde sto smo bas nju takva kakva je dobili. Nije islo niti ide lako s njom ali smo obogaceni jednim divnim djetetom koje ga nebi mjenjali nizasta na svijetu. Ja bih podjelila svoju pricu sa svima ko se ineresuje za usvojenje djeteta sa posebnim potrebama, dotada pozdrav i izvinite na pravopisnim greskama ne pisem tako cesto na hrvatski.

Odgovori s citatom
.

.Meni je to tako teško palo nisam znala kud sa sobom. Rekla sam joj dobro ja je neču siliti da te poljubim i ako sam strašno zalosna što ču večeras morati da zaspim bez njenoga poljubca, ali bih violjela da znam zašto. Princeza je ustala dohvatila svoju teku nešto u nju napisla i praktički mi je bacila u lice. Pisalo je: ti si mene razočarala, rekla si mi da nemozemo iz doma uzeti sestru za mene, zato što če doći drugi roditelji, a jesi li ti vidjela danas da je dom pun djece, gdje su ti roditelji, gdje.
. Nisam vam ja nikakav pisac niti reziser, nego eto život piše najljepše romane. I da nabrzinu ispričam u vezi toga. Kad je početkom 2000itih njemački kancelar Gerhard Schröder posvojio djevojčicu iz Rusije, nama su dolazili novinari u udrugu da pitaju bili neko od nas pristao da podjeli svoje iskustvo s posvojenjem, pošto je ovdje u javnosti uveliko brujala priča kako samo poznate ličnosti mogu posvojiti tako brzo itd. Kad su čuli novinari našu priču o našoj čudnovatoj princezi, razloge zašto nismo imali biološko dijete, mješani brak, usvojenje isto iz inostranstva ( njima Bosna inostranstvo, bom meni nije) i ostalo nisu odustajali. Mi smo na kraju pristali ,mene je kao i uvijek vodila misao možda nekom pomognem sa svojim iskustvom ,i tako su oni napravili interviju. Mi i naša princeza na svim naslovnim stranicama njemačkih porodičnih magazina zajedno sa gospodinom Schröderom. Nismi imali nikakvih problema i imali smo samo pozitivne rezonanse, ali meni je tek kasno sijevnulo u glavu zašto smo to uradili a princezu nismo pitali. Doduše ona je tad bila vrlo mala, ali ipak se duboko nadam da nam to neče nikad zamjeriti. Mi imamo učuvane sve te časopise i ona ih je već nekoliko puta pregledala ali nije komentarisala ( tipično za moju princezu). Eh zato kada su skoro došli da nas pitaju dali bi pristali da o nama režiraju film, mi smo rekli dođite za 3-4 godine kad princeza bude punoljetna pa nju pitajte. Ipak je to njen život, jer bez princeze bi naš život bio tako svakodnevan, ja bi možda putovala po svijetu a možda čak izgradila karijeru