Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: kašljanje, kihanje u novorođenčeta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kašljanje, kihanje u novorođenčeta

Tu i tamo zakašlje, kiše, iz nosa sam uspjela nešto izvući (temp. 37,2)

Doc kaže da je kašalj vjerojatno zbog nadražaja - no po svim knjigama kihanje je znak nadražaja, nigdje se ne spominje kašalj...

Ima tek 9 dana, a kako sam ja paranoična zbog sekinih bronhitisa i upale pluća svaki kašalj meni znači paljenje lampice za uzbunu ...

Je li netko dobio kakav pametan savjet od svog pedijatra, je li koja tako mala beba kašljala?!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ta temp. je normalna za tako malu bebu.

bebe kišu zbog dlačica u nosu tj. neko mi reče da ih tako male još nemaju pa onda stalno kišu usljed prašine i sličnih nadražaja.

a kašalj je nešto drugo...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I Jakov je puuuno kihao, a za kašalj sam i ja pročitala da nije bezazlen znak. Jel baš dosta kašlje? Mislim da nije problem ako samo tu i tamo malo zakašlje, J. je znao tako kad mu se vrati malo mlijeka, ne znam, nekako ne izbaci sve van bljuckanjem pa ga je to znalo mučiti.

Osluhni joj dišne organe, mislim da bi primijetila da je prehlađena, po sluzi, disanju, prati još malo pa ako se brineš ipak idi doktoru, premala je.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto ti opet mene sa mojim savjetima...s obzirom da je Lovro izašao iz bolnice sa e.c. u nosu, a i jedna doktorica (bile smo zajedno u rodilištu) mi je isto napomenula....
    Dakle, ispiri djetetu redovito nosić sa fiziološkom otopinom (Rodine savjetnicu savjetuju i majčino mlijeko), i beštije će otići...a kašalj je definitivno od podražaja iz nosića...kihanje kod tako malenih beba više je način čišćenja nosića, nego najave prehlade (ne pretopljavaj bebicu) ...i na kraju, lagano joj ukosi jogi (mi smo ravnomjerno nakosili jogi tako da smo podložili knjige...

Uglavnom, mi smo se riješili e.c. samo ispiranjem nosića fiziološkom..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Eto ti opet mene sa mojim savjetima...s obzirom da je Lovro izašao iz bolnice sa e.c. u nosu, a i jedna doktorica (bile smo zajedno u rodilištu) mi je isto napomenula....
    Dakle, ispiri djetetu redovito nosić sa fiziološkom otopinom (Rodine savjetnicu savjetuju i majčino mlijeko), i beštije će otići...a kašalj je definitivno od podražaja iz nosića...kihanje kod tako malenih beba više je način čišćenja nosića, nego najave prehlade (ne pretopljavaj bebicu) ...i na kraju, lagano joj ukosi jogi (mi smo ravnomjerno nakosili jogi tako da smo podložili knjige...

sve učinjeno

vidjet ćemo sutra

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

i andrea je stvarno dosta puno kihala, nosic je bio cilo vrime zacepljen a temperatura identicna onakva kako si i ti rekla...
    ...pa joj nije nista.
    kasalj je vec druga stvar

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Andrej još uvijek zna kihnuti više puta dnevno, a nije mu ništa.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hehehe..tu moram samo napisati da tako mali klinci čak i sa mjesec i kusur dana nauče kako privući pažnju svojih roditelja, pa neki namjerno kašljucaju, a moj Lovro je naučio i glumiti kihanje...

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mislim da je i moja pametnica zvala mamu kašljuckanjem, to mi je bilo tak fora, malo kašljuca pa čeka, pa onda opet i ako ne reagiram...kmeeee

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vrijeska, danas je sutra - kako je Domagoj?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Vrijeska, danas je sutra - kako je Domagoj?
    dobro, hvala na pitanju.

Tu i tamo zakašlje. Vjerujem da je to jer mu se i dalje vraća hrana pa slina pa .... nemam pojma.... Nadam se da će prestati jer ako se pojača onda ipak idem kod doca iako je pedica rekla da ne treba ...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mamma san, koliko puta dnevno si mu je kapala u nosic?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

meni su rekli da nije alarmanto ako u kuci imas centralno, da tako mala djecica kasljucaju zbog suhog zraka. Dobro je stavljat pelene ili rucnike na radijator u prostoriji gdje ti malisa spava i potpisujem ono za nakoseni jogi. Puse!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vanchy prvotno napisa
    mamma san, koliko puta dnevno si mu je kapala u nosic?
    Otprilike 4 puta dnevno...ili češće, po potrebi ako sam primjetila da ga smeta...uglavnom poslije jutarnje ćorke oko podneva, poslije podne i večer prije spavanja...(mislim...spavao je on svakih 1,5 do 2, ali kužite... )

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Izvukoh temu...

D. je star mjesec i pol. Starija kći (3) je prva pokupila neku virozu koja je prešla na mene. Kišem, kašljem, curi mi nos, imam temperaturu. No, ni D-a nije zaobišlo, i on je počeo kišati i kašljucati, tu i tamo se onako baš zakašlje. Nosić mu se malo čuje, ali ne uspjevam baš puno izvući, kapam puuno fiziološke. Nema temperaturu, dobrog je općeg stanja, normalno ciki i spava. No očito da je i njega malo "zakačilo".
    Ono što mene brine je taj KAŠALJ! Zvala sam pedicu i kaže da je vjerovatno od sekreta iz nosića, da čistim nos, kapam puno fiziološke i da ne dolazim osim ako se ne pogorša da ne bi još nešto drugo pokupio.

Ima li netko iskustva sa kašljucanjem kod tako male bebe??
    Smijem li mu kapati nos sa sljezom? (ili je ta metoda izašla iz mode, sorry, nisam baš u toku )

Hvala!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

imaš li inhalator? Ja svoje, kod tako nadražajnog kašlja inhaliram na fiziološkoj. Podigni mu madrac nek spava u malo povišenom položaju ili ako spava s vama stavi ga na jastuk

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    Izvukoh temu...

D. je star mjesec i pol. Starija kći (3) je prva pokupila neku virozu koja je prešla na mene. Kišem, kašljem, curi mi nos, imam temperaturu. No, ni D-a nije zaobišlo, i on je počeo kišati i kašljucati, tu i tamo se onako baš zakašlje. Nosić mu se malo čuje, ali ne uspjevam baš puno izvući, kapam puuno fiziološke. Nema temperaturu, dobrog je općeg stanja, normalno ciki i spava. No očito da je i njega malo "zakačilo".
    Ono što mene brine je taj KAŠALJ! Zvala sam pedicu i kaže da je vjerovatno od sekreta iz nosića, da čistim nos, kapam puno fiziološke i da ne dolazim osim ako se ne pogorša da ne bi još nešto drugo pokupio.

Ima li netko iskustva sa kašljucanjem kod tako male bebe??
    Smijem li mu kapati nos sa sljezom? (ili je ta metoda izašla iz mode, sorry, nisam baš u toku )

Hvala!
    kako vam je sada? Ja imam isti taj scenarij
    Što si sve bebaču radila?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •