Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Tko bi trebao razgovarati sa djetetom?
roditelj?
pretpostavimo da je roditelj normalan i da razgovara , a dijete nije glupo pa shvaca.

Kako to da bi roditelj , koji uopce nije prisutan, trebao biti najvise odgovoran na ponasanje na tom satu?
meni to nema logike, pod pretpostavkom da je roditelj normalan i da ima normalno odgojeno dijete .
Odgovornost na tom satu u najboljem slucaju djele roditelj, teta i dijete.
u najboljem slucaju, jer dijete jos nije dovoljno zrelo da bi bilo 100 % odgovorno za svoj dio odgovornosti.
opisala sam situaciju koju sam doživjela na predškolskom engleskom: dijete koje se u garderobi više manje ponaša kao i druga djeca,
na satu uopće ne prati nastavu i ne dozvoljava drugima da prate nastavu (teacher puno vremena troši na opominjanje da se dijete prestane
kretati po prostoriji, pričati stvari nevezane za nastavu, pjevati).
Možda mu je dosadno, ali nije da zna svo gradivo, a i igraonica je koncipirana na način da se uči kroz igru - ne sjede za stolovima, nego se kao igraju i uče.

Na jednoj drugoj predškolskoj radionici ista priča drugi lik: djeca sjede i slušaju tetu koja priča priču (koja traje 10 min) ali jedno dijete se opet diže, upada, priča.
Možda mu je dosadno, ali ono onda očito ima druge potrebe od ovih ostalih 10-ero djece koja sa zanimanjem slušaju.

Po meni je roditelj u oba slučaja odgovoran, jer sve su te radionice, igraonice, tečajevi ipak smišljeni od strane stručnih osoba i očito zadovoljavaju potrebe većine djece,
a ako moje dijete unutra ne funkcionira, ne mogu apriori odgovornost stavljati na teachericu.