Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 101 to 150 of 182

Thread: Farbanje kose za neznalice

Osoblje foruma apricot's Avatar

Quote Originally Posted by Mojca View Post
    Takva frizura je dobra samo prvi dan... nakon toga više ne... pa ju zato vežem... a da ju perem svaki dan... e ne bih baš...
    A duga puštena kosa je moj osnovni stil... dok sam bila mlađahna i dok je kosa bila u super formi...
    sestro!

(samo što sam ja još uvijek mlađahna )

Jurana's Avatar

Quote Originally Posted by Smokvica. View Post
    Ti si očito već odlučila, al meni se čini da bi samo bacanjem gumice za kosu u smeće riješila problem ..
    Kad imaš stalno rep svaka sijeda te bode u oko, raspušena može potrpit puuno više sijedih.
    Pitanje je samo jel ti se da nosit takvu frizuru?
    Meni je suprotno!
    Sijede se vide samo kad je puštena kosa - u repu se ne vide.

phiphy's Avatar

phiphy, a di ima tih boja za kupiti?
    U Ri je kupujem u jednoj biljnoj ljekarni, sigurno i u Zgb po takvim ljekarnama imaju nešto .

Mojca's Avatar

Quote Originally Posted by apricot View Post
    sestro!

(samo što sam ja još uvijek mlađahna )
    Zato jer imaš veliku djecu. Ček' da ova moja naraste!

Mojca's Avatar

Quote Originally Posted by phiphy View Post
    U Ri je kupujem u jednoj biljnoj ljekarni, sigurno i u Zgb po takvim ljekarnama imaju nešto .
    Hvala.
    A one iz Bio&Bio? Vrijedi li to išta?

Cubana's Avatar

Mojca, imam potrebu sad izaći s posla i pofarbati te
    Lijepo odi frizeru, nemoj sama prvi put (to sam i Raheli rekla, nije me slušala sad je narančasta).
    Neš ti kemikalija, više ti oni auti ispred kuće otrova isputste u sat vremena :/

Ja radim ovako: Bipa često ima 25% sniženje na boje za kosu i ostala sredstva za njegu kose.. Tada se namirim i bojama i hidrogenom. Koristim Keune pravu boju ( u tubici ) u omjeru s hidrogenom 1:1 . Izmjesam i stavljam samo na izrast. Isto imam tamnu kosu prirodno i koristim Keune tamno blond i super mi ispadne , ne budem pretamna... Nekad se igram pa dodam i neku drugi nijansu, neku zlatnu ili crvenu. Ovo radim cca svaka 3-4 tjedna, ovisi kojom brzinom mi kosa raste i sijede se pojavljuju...Jednom mjesečno od istih farbi radim i preljev za cijelu kosu na način kao i za izrast, s tim da dodam malo šampona , tople vode a nekad i regeneratora, sve odokativno, svaki put je drugacije i svaki put sam zadovoljna.. Nedavno sam sama i pramenove radila ,široke , tanke , nepravilno raspoređene i preko njih stavila preljev i ofrabala izrast.. Ispalo je odlično. Samo se treba informirati i odvažiti. Ja sretna, ne ostavljam više silne novce frizerima
    Last edited by anushka; 09.05.2014 at 09:27.

Jurana's Avatar

Mojca, ja imam tamnosmeđu kosu i bojam se u frizera.
    Nije to ni blizu posao od svaka 3 tjedna, u mene je to 2-3 puta godišnje.

Količinu blajha frizerka prilagodi trenutnom stanju boje, uvijek gleda da stavi što manje.

Osoblje foruma rahela's Avatar

Quote Originally Posted by Cubana View Post
    Mojca, imam potrebu sad izaći s posla i pofarbati te
    Lijepo odi frizeru, nemoj sama prvi put (to sam i Raheli rekla, nije me slušala sad je narančasta).
    Neš ti kemikalija, više ti oni auti ispred kuće otrova isputste u sat vremena :/
    :-p

nitko se ne nudi čuvat dvomjesečno dijete dok sam ja na masaži glave

a i ti si se baš sad odlučila farbati

pa sijeda sam
    a ošišala se na kratko jer ne stignem ni prat kosu, a kamoli nešto drugo s njom uz ovog malog
    ja se tako šišam na kratko svaki put kad imam bebu, pa kako imam više vremena, tako počinjem puštati kosu
    samo sam sad sijeda, pa ju treba i farbati

kad smo počele bacati slike moja izgleda ovak nekak (samo malo kraća):

https://www.google.hr/search?q=prame...61%3B298%3B401

dakle sama se farbam na prethodno opisani način (samo korijen kose i malo prođem po duljini),

pramenove mi nikad nitko nije znao složiti da sam bila zadovoljna (osim u fazi kad sam nosila cijelu dugu na glavi),
    jer bi mi uvijek izgledali izblajhani (bijelo sivi), a ne toplo prirodno plavi, a meni to nikak ne stoji

ivy's Avatar

upravo sam izračunala da se farbam već 25 godina
    uglavnom, mislim da svakome paše nešto drugo i da treba isprobavati. meni su najbolje bile keune, al puno ovisi i o regeneratoru koji se stavi odmah nakon farbanja i o dužini koliko se boja drži na kosi (ne valja preći minutažu)

al htjela bih reći da treba biti jako oprezan sa bojama koje "ne sadrže kemikalije". činjenica je da neće dobro ofarbat ako nema amonijaka. sada recimo syoss ima novu kolekciju bez amonijaka, bog zna šta stavljanju unutra kao zamjenu, nikada mi u sve ovo vrijeme ni jedna farba nije tako uništila kosu kao ta. da nemam dugu kosu, jednostavno bi se ošišala i zaboravila, a ovako ću trpit posljedice još johoho

Ja sam se do prije par godina farbala u razne tamne boje i crvene. Farbala sam se doma, a davnih dana i kanom.
    I onda zbog velike količine sijedih prešla u plavuše. Svaka 3-4 mjeseca se farbam kod frizera kad ujedno idem i na šišanje. A između obično uletim s jednim farbanjem doma.

Quote Originally Posted by rahela View Post
    pa sijeda sam
    a ošišala se na kratko jer ne stignem ni prat kosu, a kamoli nešto drugo s njom uz ovog malog
    ja se tako šišam na kratko svaki put kad imam bebu, pa kako imam više vremena, tako počinjem puštati kosu
    samo sam sad sijeda, pa ju treba i farbati
    meni se pak čini da treba više vremena za održavanje kratke kose nego duge,
    s kratkom moraš kod frizera svako malo, a s dugom 1 godišnje,

frendica fura ultra kratko (jer si tak izgleda mršavije i mlađe),
    pa ju njen muž i ja zezamo da ide svaki dan kod frizera

Mojca's Avatar

Quote Originally Posted by anushka View Post
    Ja radim ovako: Bipa često ima 25% sniženje na boje za kosu i ostala sredstva za njegu kose.. Tada se namirim i bojama i hidrogenom. Koristim Keune pravu boju ( u tubici ) u omjeru s hidrogenom 1:1 . Izmjesam i stavljam samo na izrast. Isto imam tamnu kosu prirodno i koristim Keune tamno blond i super mi ispadne , ne budem pretamna... Nekad se igram pa dodam i neku drugi nijansu, neku zlatnu ili crvenu. Ovo radim cca svaka 3-4 tjedna, ovisi kojom brzinom mi kosa raste i sijede se pojavljuju...Jednom mjesečno od istih farbi radim i preljev za cijelu kosu na način kao i za izrast, s tim da dodam malo šampona , tople vode a nekad i regeneratora, sve odokativno, svaki put je drugacije i svaki put sam zadovoljna.. Nedavno sam sama i pramenove radila ,široke , tanke , nepravilno raspoređene i preko njih stavila preljev i ofrabala izrast.. Ispalo je odlično. Samo se treba informirati i odvažiti. Ja sretna, ne ostavljam više silne novce frizerima
    I ja to sve isto radim s bojama... slikarskim.
    S ovim za kosu se ne bi usudila.

Mojca's Avatar

Quote Originally Posted by techna View Post
    meni se pak čini da treba više vremena za održavanje kratke kose nego duge,
    s kratkom moraš kod frizera svako malo, a s dugom 1 godišnje,

frendica fura ultra kratko (jer si tak izgleda mršavije i mlađe),
    pa ju njen muž i ja zezamo da ide svaki dan kod frizera
    X na prvi dio.
    Ja sam godinama imala ful kratko, tipa Annie Lennox kratko... super je bilo, samo to zbilja treba održavati... frizer svaka tri tjedna....
    I opet bi se tako ošišala, čak bi i preživjela česte odlaske (nekom jeftinom) frizeru... ali se bojim da bi tako izgledala starije. Brijem da bi bore više došle do izražaja.

kosa mi je ove duljine

a rado bih i takvu boju

za svakodnevno održavanje mi je puuuuuno (neusporedivo) lakše s jako kratkom kosom
    a jednom mjesečno mi nije problem na sat-dva zbrisat frizeru
    ne volim kosu u repu, pa mi opcija dauge kose nikako ne valja trenutno jer nije bila nikad spuštena
    a o sušenju da ne pričam

cvijeta73's Avatar

X na prvi dio.
    Ja sam godinama imala ful kratko, tipa Annie Lennox kratko... super je bilo, samo to zbilja treba održavati... frizer svaka tri tjedna....
    I opet bi se tako ošišala, čak bi i preživjela česte odlaske (nekom jeftinom) frizeru... ali se bojim da bi tako izgledala starije. Brijem da bi bore više došle do izražaja.
    da, takvu frizuru čuvam za vrijeme kad budem imala 70+, kad više ne moš sakrit bore s nikakvom frizurom
    fora mi je i ta sijeda kosa.
    http://www.pinterest.com/pin/503981014522984289/

cvijeta73's Avatar

kosa mi je ove duljine

a rado bih i takvu boju

m
    pa super, lajkam boju i frizuru!

ja te pošaljem vrhunskom frizeru
    al se ne nudim za čuvanje bebe
    ja sam svoje odčuvala

Mojca's Avatar

Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    da, takvu frizuru čuvam za vrijeme kad budem imala 70+, kad više ne moš sakrit bore s nikakvom frizurom
    fora mi je i ta sijeda kosa.
    http://www.pinterest.com/pin/503981014522984289/
    Je! Odličan styling.

Sad sam se sjetila... kad netko primijeti da imam sijede... kažem im da to nisu sijede, već srebrne i da se polako ali sigurno pretvaram u srebrnokosu vilu... Samo je transformacija ružna.

odoh ja sad frizeru, pa ako bude čemu, stavim i sliku

Mojca's Avatar

ja te pošaljem vrhunskom frizeru
    al se ne nudim za čuvanje bebe
    ja sam svoje odčuvala
    Aj pošalji i mene.

Mojca's Avatar

odoh ja sad frizeru, pa ako bude čemu, stavim i sliku

Uzmi me za ruku i povedi me...

Smokvica.'s Avatar

Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Meni je suprotno!
    Sijede se vide samo kad je puštena kosa - u repu se ne vide.
    A gle, ako su ti sjede oko čela i kod uha na licu onda zalizana kosa u repu nije rješenje..

Jurana's Avatar

Oko razdjeljka su, a rep nosim zalizan, bez razdjeljka.

Je! Odličan styling.

Sad sam se sjetila... kad netko primijeti da imam sijede... kažem im da to nisu sijede, već srebrne i da se polako ali sigurno pretvaram u srebrnokosu vilu... Samo je transformacija ružna.
    ja se samo bojim da ću se jedno jutro probuditi ko Bora Čorba ili Boris Leiner!

AdioMare's Avatar

moje sijede su grozne, uopće ih ne mogu dugo kamuflirati.
    ne radi se o izrastu nego o sijedima koje nisu dobro prihvatile boju, dakle, friško, prvi puta pobojane sijede u izrastu.
    tjedan dana od bojanja sam sigurna da mi neće izviriti, a kasnije je pitanje vremena gdje ću prosvjetlucat.
    frizerka me boja keune bojama, a za njih na sve strane čujem da slabo pokrivaju sijede.
    a ne da mi se mijenjati salon.

Argente's Avatar

Mojca, ona iz Bio&Bio se meni pokazala ful loša: ostao mi izrast nijansu tamniji i nije mi pokrilo sijede, a imam ih malo. Od tih navodno zdravijih varijanti mi se dobar pokazao Biokap - ima za kupiti u ljekarnama.

winnerica's Avatar

Čitajuć vas i vaše muke po sjedoj kosi sam tek skužila koja sam sretnica sa 41+ god. i skoro bez sjedih kosa... O.k., tek nedavno su se ukazale 2-3 sjedine koje sam iščupala ali su moj problem češće - sjede obrve... :/ Izgleda da ću morati samo obrve farbati...

Farbam se u svakakvim bojama i kombinacijama, oš doma, oš kod frizera ALI ja za frizere fakat ali fakat nemam živaca (neka se nitko ne uvrijedi), meni je čisti gubitak vremena sjedenje u salonu s bojom na glavi, a dok doma strpam farbu na glavu odzujim cijelu kuću s usisivačem i hop - ispiranje!
    Dugo, dugo godina sam bila izblajhana plavuša, čak toliko dugo da sam i svoju osnovnu prirodnu boju zaboravila, da bih je otkrila prije cca 3 god. i od tad sam zadovoljna s povratkom na nefarbanje... do daljnjeg...

cvijeta73's Avatar

moja svekrva, sa 64 godine, nema niti jednu sijedu. možda di koju. a moja mama osjedila potpuno s 30 i nekom.
    e, a mm nema sijedih, al nema ni kose

TeddyBearz's Avatar

Quote Originally Posted by Cubana View Post

I ja preporučam odlazak frizeru. Ja se osobno ne usuđujem doma eksperimentirati s bojama, vjerujem da bi završila kao Rahela.

Meni je problem što mi glupe sijede ne hvataju boju. Uopće. Još ću na kraju i plavuša postati, sa trenutnim pramenovima sam već na dobrom putu.

Osoblje foruma ivarica's Avatar

moja sijeda super hvata
    skuzila sam da mi ustvari losije hvata plavu - nisu svugdje iste nijanse, negdje bude siva, negdje plava
    ali, sad, otkako sam crvena, bolja mi je sijeda podloga nego bilo koja obojana - tj boja je na njoj intenzivnija, valjda onakva kakvu je onaj ko je muckao taman zamislio

ali je problem sto se moram bojati svako dva tjedna

Optimist's Avatar

zato idem isključivo kod onih koji šute
    Napokon sam našla takvu! Pere mi kosu, masira i šuti! Koji merak!

Ako i progovorimo, na moju je inicijativu, žena kuži što tko hoće.

Nije da nisam brbljava i da ne volim ćakulati, ali brate mili, na tim tretmanima uljepšavanja sva nekako hoću biti u ommm fazi, a ne daju mi.

Ajde, kod frizera još i nekako, ali masaže…

Ležim, hoću se opustiti, nabijem facu u onaj otvor i…slijede monolozi…pa mi bude neugodno pa budu dijalozi.

Odem kod kozmetičarke, hebate, stavi mi neku masku na lice koja se sva skori pa mi postavlja pitanja! Aj' ti ne odgovori!

Vratim se sređena, ali umorna

Ne znam, možda je problem u meni, možda otpuštam neke brbljavačke *eromone.

Carmina406's Avatar

Ok,offt totalni

....al kad zubar želi razgovarati a meni pola kg metalurgije u ustima,pa ona usisaljka....pa moram disati

Mislim da ću odsada šutit ko zapečaćena dok budem frizirala...šta je sigurno,sigurno je

Optimist's Avatar

Ma ne obaziri se na nas par čudakinja

Carmina406's Avatar

Ma niste čudakinje,moram opravdat svoju cijenu i radom i pristupom (individualni pristup za svaku ženicu )

Nego,mene zanima šta je Mojca odlučila

TeddyBearz's Avatar

Quote Originally Posted by ivarica View Post
    moja sijeda super hvata
    skuzila sam da mi ustvari losije hvata plavu - nisu svugdje iste nijanse, negdje bude siva, negdje plava
    ali, sad, otkako sam crvena, bolja mi je sijeda podloga nego bilo koja obojana - tj boja je na njoj intenzivnija, valjda onakva kakvu je onaj ko je muckao taman zamislio
    Ja sam u zadnjih godinu i nešto probala i smeđu i crvenkasto-smeđu (jače i slabije crvenkastu) i svjetlosmeđu i sad na kraju još i pramenove - na sijede se baš ništa ne lovi. Stvarno ne kužim.

Mima's Avatar

Pa baš gledam svoju kosu na suncu, meni često netko misli da imam pramenove - a to su zapravo sijede koje ne ulove boju!
    Ali ne izgledaju bijelo, nego svijetlije od ostale kose.

NanoiBeba's Avatar

Vi crvenokose - moja frendica fenomenalno prekriva sijede kanom. Kako joj to uspijeva, ne znam, ali izgleda mrak. Znam samo da ne radi kanu u vrućoj vodi nego u soku od nekoliko limuna. Mislim da tako mora stajati pripremljno preko noći, i onda na glavu.

što se tiče sijedih - dugo nisam imala skoro pa niti jednu, i onda je naglo krenulo

šafran's Avatar

Jučer sam baš nešto čituckala ovu temu i sve mi se nešto čitav dan vrti kana po glavi, i evo tebe jutros, vidovita

Ma baš si i ja nešto zadnjih mjeseci razmišljam o kani, dojadilo mi je iči kod frizera svakih 4 tjedna, a to mi je najdulje da mogu izdržati sa sjedima, sav izrast mi je već sijed, a farbam se u crveno, tj. nešto između tamno mahagoni i lila, interesantna boja, djeluje onako malo nobel, jedino što je problem i to veliki što se te vražje crvene boje ispiru, pa ako je ne ofarbam po cijeloj dužini svakih bar 3 mjeseca, onda od pola glave na dolje i ne dijeluje više tako nobel. A kosa mi je tanka, mekana, pa zbilja treba oprezno s njom, ne podnosi dobro torture kemijom.

Kao cura u srednjoj sam se kanirala i sjećam se da je bilo super, čitam sada po internetu, gledam i slike cura, žena koje koriste tu kanu, ma izgleda sjajno, i još navodno odlično njeguje kosu, za razliku od farbi, pa ne znam ni sama.

Pa evo ako čita tko, tko je koristi
    Last edited by šafran; 11.05.2014 at 06:21.

šafran's Avatar

Quote Originally Posted by Mima View Post
    Ja ne da ne mogu postići isti efekt nego sam jednom stavila neku pješčano plavu a ispala kao Josipa Lisac.
    Isto se dogodilo i meni prije jedno dvadesetak godina, ono, mlad, ne znaš, eksperimentiraš, došlo mi plakat kad sam se vidla u ogledalo, još da sam ispala ko Lisica bilo bi super, ali ja sam bila potpuno kuruzna i to neka tako ružna nijansa, da sam, evo kako sam rekla, htjela suze liti od muke, Onda brže bolje kod frizera i tu mi je frizerka rekla da one koje imaju crveni piglemt u vlasištu imaju puno teže sa frabama pogotovo svijetlijim pa sve prema plavome, pošto je teško "ubiti" taj crveni pigment bez mješanja bar dvije frbe da bi se postigao efekt, a i to čak ne zna svaki frizer, a kamoli sa farbama iz dućana samostalno.

I istina, ona mi je tad dobila skoro platinasto plavu kosu mješanjem farbi, a bez kapi blajha, i bila sam super zadovoljna par godina, i onda ovdje u Njemačkoj ama niti jedan frizer to nije znao dobiti kod kojeg sam bila, čak niti sa malo blajha (blajhat se skroz ne smijem jer bi ostala bez kose, pretanka i premekana), uvijek je vukla na žućkasto.
    Last edited by šafran; 11.05.2014 at 06:40.

Mojca's Avatar

Mama mog bivšeg se farbala kanom godinama, odlično joj je prekrivala sijede. A ni boja nije bila loša.

NanoiBeba's Avatar

Ovo kod nje izgleda fenomenalno i prekriva sijede. Ona još ima i ravnu kosu pa je i jako sjajna. Znam da koristi limunov sok za izradu smjese i da je upute našla na internetu.
    frizeri obično govore protiv kane ali zato jer njom gube posao , ona stvarno njeguje kosu, a i izgled kanirane kose je puno zdraviji od one ofarbane umjetnim bojama

ne bih se složila s tobom
    kanirala sam se od 16. do 32.... 16 punih godina
    frizerka time ništa nije gubila jer sam vrlo često kod fizera i stavljala, nije se meni dalo mljackati i pljackati i cijelu kuću zaprljati...
    jako, jako mi je isušivala vrhove, što mi se kod boje uopće ne događa

a što se sjaja tiče, jednako je, mislim da to više ovisi o strukturi lasi nego o načinu bojanja

Kloto's Avatar

kana je meni totalno isušila kosu, farba je puno bolje rješenje.

Ja ne znam uopće imam li sijedih. čim vidim izrast od 3 milimetra, odmah se farbam. Samo izrast. A frizeru idem svaka 3-4 mjeseca na farbanje cijele kose jer ponekad ofarbam samo ovo naprijed što vidim.
    Kad malo bolje razmislim niti ne sjećam se koje boje mi je prirodna kosa.

Beti3's Avatar

Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    kad mi se klafra klafram. Kad ne onda citam.. Sad sam kod muskog frizera pa vise citam

A Beti ne vjerujem ti da nikad ne opustis mozak lakim stivom tipa Glorije ne vjerujem i gotovo.
    Vjerovala ti ili ne, mene taj tip lakog štiva ne može opustiti. Možda me može iznervirati, zbog gluposti koje bih pročitala.

Dopuštan da sam u krivu, ali nakon što sam jednom, uzela u ruke te "ženske" časopise, nisam nikad više. Meni je to srozavanje ženske inteligencije, ne znam, prizemno nešto. Nemam ja ni volje, ni vremena za takvo što. Nemam pojma tko su naši "selebriti", kad slučajno vidim "Zvijezde pjevaju", ne znam tko je zvijezda, a tko ne

Ako se želi, može se ostati izvan svih tih događaja. I nikad ne čuti pjesme Rozge, Severine, ili ne znam več koga. Pa i ako ideš kod frizera

Optimist's Avatar

Ja pitam frizerku smijem li ispuniti križaljku

Carmina406's Avatar

Jesu li sijede popustile pritisku

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast