-
Prigovor na rješenje o ovrsi - molim hitno!
Dakle problem je ovakav:
1. Imali smo dug prema upravitelju zgrade jer je prošle godine u njihovoj firmi bio uskok i ostala ekipa i naišli su na razne nepravilnosti, direktor je sad u pritvoru. Uglavnom po novinama se pisalo da su novac od pričuve koristili za druge svrhe, pa neko vrijeme nismo uplaćivali pričuvu. Kad nam je predstavnica stanara rekla da bi trebali nastaviti plaćati, plaćali smo zaostali dug dio po dio, za to imam potvrde o plaćanju zadnjih 6 mjeseci.
2. Rješenje o ovrsi je primljeno danas 14.3., a doneseno je 01.03. na temelju otvorenih stavaka iz knjigovodstva od 10.2. Međutim stanje ne odgovara dugu jer je između tog 10.02. i dana rješenja određeni iznos uplaćen. Oni šalju ovrhe čim dug preraste 1000 kn. Na otvorenim stavkama je 1040, na dan rješenja je 800.
3. Zvala sam u računovodstvo i rekla da ću odmah platiti preostali dug, oni su telefonom potvrdili da iznos iz rješenja ne odgovara stvarnom dugu i odmah sam platila stvarni dug.
4. Računi glas na moje roditelje koji u stanu ne stanuju niti su vlasnici već 9 god. Poslan je darovni ugovor upravitelju ali nisu promijenili obveznika plaćanja. Prema tome i ovrha glasi na roditelje.
Pitanje:
1. mogu li poslati prigovor javnom bilježniku na troškove ovrhe jer ne želim platiti 562,50 kn troškova javnog bilježnika i odvjetnika?
2. mogu li ja potpisati prigovor ili ga moraju potpisati moji roditelji (ne bih ih htjela uvlačiti u to)
3. sastavila sam prigovori napisala da dug nije bio plaćan zbog nepovjerenja prema upravitelju gdje se utvrđuje da li su se dogodile kriminalne radnje, te se vidi iz priloženog da smo zadnjih mjeseci redovito otplaćivali nakupljeni dug, te da dug iz rješenja ne odgovara stvarnom dugu
4. kako povećati šanse da općinski sud prihvati prigovor?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma