Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Hormoni i oplodnja

HELLY

Početno Hormoni i oplodnja

Pozdrav!Nova sam ovdje pa mi oprostitite ako napravim gdje kakvu grešku.Mi imamo problem sa začećem.Pokušavamo već 17mj i ništa.Ja imam 24g.,a suprug 29g.Prije 3 mj. išla sam samo na folikulometriju da se vidi koliko imam folikula i koliko brzo rastu.Bio je jedan i sporo je rastao.Prije 2mj.išla sam na folikulometriju uz klomifen 3x1(5dana) i drugi dio ciklusa utrogestan.I nije bilo pomaka.Jedan folikul.Onda idući mjesec 5x1 klomifen(5dana) i utrogestani.I nije bilo nikakvog reagiranja.Kada sam doktora pitala da mi kaže kakvi su mi uopće nalazi rekao je da su dobri bez obzira na neke preniske vrijednosti.Za što god ga pitam kaže da je ok,ali meni to ništa ne izgleda dobro.I zato sam vam ovo sve detaljno opisala da mi vi kažete vaše mišljenje.Mlada jesam,ali htjela bi što prije zatrudnit jer mi je ovo već predugo čekanja.
    Opisati ću Vam nalaze kako bi mi lakše pomogli.
    Što mislite prema ovim nalazima koja bi terapija trebala biti s obzirom na to da na klomifen ne reagiram.I jel netko možda zna kako dođe do toga da je estradiol tako jako nizak?Ovo sve pitam zato da otprilike znam što bi me moglo čekati kod specijaliste u Zagrebu,jer malo sam strašljiva osoba i bojim se što bi mi on mogao reći,pa tako da se ne iznenadim previše.
    HORMONI:
    Rezultat Jedinica Referentne vrijednosti
    E2 10 nq/L folikularna faza 21-251
    luteinizirajuća faza 21-312
    sredina ciklusa 38-649
    postmenopauza <10-28

LH 3.2 IU/L folikularna faza 1-18
    luteinizirajuća faza 0.4-20
    Sredina ciklusa 24-105
    Postmenopauza 15-62

FSH 4.6 IU/L folikularna faza 3.4-21.6
    luteinizirajuća faza 1.1-14.0
    Sredina ciklusa 5.0-20.8
    Postmenopauza 2.6-150.5

T3 1.41 nmol/L 0.75-2.33

TSH 1.788 mIU/L 0.35-5.00

FT4 12.76 pmol/L 9.00-19.

Progesteron 5.6 µq/L folikularna faza 0.1-0.3
    Luteinizirajuća faza 1.2-15.9
    Postmenopauza 0.1-0.2
    Prolaktin 11.27 µq/L 1.20-29.93
    Cervikalni brisevi i PAPA su u redu
    Spermiogram Dijagnoza:NORMOZOOSPERMIA
    Mišljenje: Dosta spermija u ejakulatu.Pokretni spermiji progresivne gibljivosti,vrlo dobrih kinetičkih osobina.Fertilnost je normalna.
    UZV: Uterus u AVF,homogenih odjeka,dimenzija 48x32 s endometrijem mješanih odjeka 8,6mm.
    Desni jajnik 29x17mm,lijevi 33x29mm s periovulacijskim folikulom 28mm.
    Oprostite ako sam bila možda malo preopširna,ali zbilja nije moglo biti kraće.

pujica editirala naslov teme

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

HELLY, reci nam jos i slijedece:

- Koji dan ciklusa si vadila krv za hormone?
    - Jesi li tada mozda vec uzimala Klomifen?
    - Na koji dan ciklusa je bio napravljen UZ od kojeg si napisala nalaz?
    - Koliko obicno su ti dugi ciklusi?

HELLY

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa
    HELLY, reci nam jos i slijedece:

- Koji dan ciklusa si vadila krv za hormone?
    - Jesi li tada mozda vec uzimala Klomifen?
    - Na koji dan ciklusa je bio napravljen UZ od kojeg si napisala nalaz?
    - Koliko obicno su ti dugi ciklusi?
    3.d.c. sam radila E2,Lh,FSH,T3,TSH,FT4 i prolaktin,a progesteron 21.d.c.Dok sam vadila sve te nalaze nisam još koristila nikakve tablete.
    Ultrazvuk je bio napravljen 18.d.c.,a ciklusi su mi obično oko 30 dana.
    Sada kad sam bila pod tabletama ovulacija mi je bila prvi puta 15.d.c.,a drugi put 13.d.c.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pozdravljam te i odmah na prvu - smiri se i polako..ne ide uvijek u životu onako kako mi želimo...znamo mi to ovdje jaaako dobroi naučile smo se - strpljen -spašen!
    Ove vrijednosti su ti sasvim ok, osim estradiola koji je niži ...bitno je i to da je spermiogram TM-a normozoo...
    ...što kaže ginić na to???..i meni se čini da je ovo sve ok..

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ako je tako, meni se cini da je sve u redu.

FSH i TSH su super. Debljina endometrija dobra, s obzirom na to da si u trenutku UZ bila tik pred O, a posto ti je O ocito malo kasnije, oko 18. DC, onda je i progesteron, kontroliran 21. DC, isto tako dobar. Spermiogram odlican.

Jedino, ni ja ne znam na sto ukazuje nizi E2 od referentne vrijednosti, pa se nadam da ce ti na to netko drugi odgovoriti.

HELLY

Početno

Ginić mi je isto rekao da po njegovu su nalazi sasvim ok.Ali napomenuo mi je nešto u vezi folikula kao da sporo rastu i da je uvijek samo jedan i da bi mi to moglo biti problem.Nisam baš skužila što je s time htio reći.Jel bi ih zbilja trebalo biti više da dođe do trudnoće ili je ponekad dovoljan samo jedan?Hvala Vam na dosadašnjim odgovorima i baš će mi biti super u vašem društvu jer vidi se da volite pomagati drugima sa svojim savjetima.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zbog vlastite znatizelje, na brzinu sam malo pogledala na internetu u vezi estradiola i ono sto sam tako na brzinu uspijelo saznati je da je njegov rast nekako sukladan sa rastom folikula. Osim toga, estradiol, poput progesterona, utjece na endometrij.

Prema tome, ako ti je ovulacija malo kasnije, a debljina endometrija zadovoljavajuca, mozda bi se stvarno moglo zakljuciti da ni nesto niza vrijednost estradiola na 3. DC sama po sebi nije kriticana :/

I jos nesto sam usput procitala, a to je da se i estradiol, poput progesterona, moze na jednostavan nacin dodavati pomocu tableta.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nizak e2 ukazuje na nekvalitetu endometrija...KOLIKO SAM PROČITALA NA NETU - možda je i krivo jer vidim da je tvoj endometrij ok...

HELLY

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa
    Zbog vlastite znatizelje, na brzinu sam malo pogledala na internetu u vezi estradiola i ono sto sam tako na brzinu uspijelo saznati je da je njegov rast nekako sukladan sa rastom folikula. Osim toga, estradiol, poput progesterona, utjece na endometrij.

Prema tome, ako ti je ovulacija malo kasnije, a debljina endometrija zadovoljavajuca, mozda bi se stvarno moglo zakljuciti da ni nesto niza vrijednost estradiola na 3. DC sama po sebi nije kriticana :/

I jos nesto sam usput procitala, a to je da se i estradiol, poput progesterona, moze na jednostavan nacin dodavati pomocu tableta.
    Hvala ti na ovome.I ja sam tražila na netu,ali nikad mi se ništa baš nije pokazalo,a da bi mi moglo što pomoći.Svaka informacija mi dobro dođe jer suprug mi je na putu do proljeća,pa ja dok ga nema se informiram i kad on dođe krećemo u akciju kod ginića u Zg-u.

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

promijenila sam naslov teme tako da i drugi mogu ovdje pisati o svojim hormonalnim (ne) problemima

HELLY

Početno

Ok

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam zašto bi bio problem ako folikul sporije raste i što je samo jedan. U prirodnim ciklusima folikul je uvijek (osim iznimno) jedan, a ovulacija nije kod svih žena na isti dan ciklusa. Nekima je rano (kao meni, oko 11 dc) nekima kasno (iza 16 dc) - rijetke su žene sa školskom O na 14 dc. Tvoji nalazi hormona čine mi se Ok, a nizak estradiol uz kasniju O mi se ne čini čudan. Često soc. gin. i gin. opće prakse nisu dovoljno upućeni u reproduktivnu medicinu (jel se može tako reči ). tome smo svjedoci na forumu vrlo često. Ako si zabrinuta zbog neuspjeha, ne bi bilo loše da potražiš drugo mišljenje.
    Meni nije sasvim jasno zašto si dobila klomifen ako imaš uredne O...

HELLY

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa
    Ne znam zašto bi bio problem ako folikul sporije raste i što je samo jedan. U prirodnim ciklusima folikul je uvijek (osim iznimno) jedan, a ovulacija nije kod svih žena na isti dan ciklusa. Nekima je rano (kao meni, oko 11 dc) nekima kasno (iza 16 dc) - rijetke su žene sa školskom O na 14 dc. Tvoji nalazi hormona čine mi se Ok, a nizak estradiol uz kasniju O mi se ne čini čudan. Često soc. gin. i gin. opće prakse nisu dovoljno upućeni u reproduktivnu medicinu (jel se može tako reči ). tome smo svjedoci na forumu vrlo često. Ako si zabrinuta zbog neuspjeha, ne bi bilo loše da potražiš drugo mišljenje.
    Meni nije sasvim jasno zašto si dobila klomifen ako imaš uredne O...
    To baš ni meni nije bilo jasno.Zato ću na proljeće kad mi se suprug vrati sa puta ići specijalisti.Jer ipak ne mogu samo tako trošit tablete koje mi propiše gin.opće prakse,a koliko sam dobila dojam nije on ni sam znao koje da mi da.Ako nije bio siguran što bi trebalo napraviti,mogao mi je lijepo reći da mi on ne može dati ništa jer nije specijalista i to je to.Ali on mi je to propisao i nisam se ja previše bunila,jer ako mu što proturiječim,on je ipak doktor pa bi si mislio što ja uopće znam,što mu pametujem i sl.A i mislila sam da zna što radi.Samo dobro što sam brzo odustala od njega,jer bi kod njega bez veze gubila vrijeme,a i trovala tijelo sa stvarima koje mi uopće nisu potrebne.Dobro je što sam otvorila ovu temu,jer ima ljudi sa sličnim problemima i neznaju što da naprave,a ovdje ima zbilja dobrih savjeta jer neke su žene već prošle sve i svašta i dobro znaju na što treba paziti i kuda ići u takvoj situaciji.

HELLY

Početno

Jel bi mi možda koja mogla preporučiti nekoga specijalistu u Zagrebu koji radi u državnoj bolnici i nekoga iz privatne poliklinike?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Od privatnih, cure su vrlo zadovoljne s pol. Vili. Što se tiče državnih pripremi se na čekanje termina za konzultacije mjesec - dva. Sveti duh - dr. Bauman. Za druge bolnice ne znam ali sigurno će ti se javiti cure koje znaju.

HELLY

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa
    Od privatnih, cure su vrlo zadovoljne s pol. Vili. Što se tiče državnih pripremi se na čekanje termina za konzultacije mjesec - dva. Sveti duh - dr. Bauman. Za druge bolnice ne znam ali sigurno će ti se javiti cure koje znaju.
    za ovo.Baš si

HELLY

Početno

Curke,di ste?Što nema više nikog sa barem sličnim problemom.Možda bi cure sa podpomognute znale više o tome.Možda da skoknem malo tamo.Ali samo vi dajte i ovdje napišite barem nešto.Svaka informacija je dobrodošla.

HELLY

Početno

Jel ja smijem istu temu ili barem sa sličnim naslovom otvorit i na potpomognutoj jer tamo isto ima takvih problema,samo se žene bave sa možda kompliciranijim stvarima,pa bi možda dobila više informacija.Ali bilo bi dobro da ovaj naslov i ovdje ostane ako je ikako moguće tako da tu pišu žene koje trenutačno ne zanima podpomognuta oplodnja,i koje ne posjećuju taj forum.Neznam di bi napisala ovaj svoj zahtjev,pa sam ga napisala tu.Oprostite ako sam ga trebala stavit negdje drugdje.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

na PO imas slicnu temu pa se mozes tamo nadovezati

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=17451

otvaranje istih tema na nekoliko podforuma je zabranjeno Pravilima

HELLY

Početno

Citiraj pujica prvotno napisa
    na PO imas slicnu temu pa se mozes tamo nadovezati

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=17451

otvaranje istih tema na nekoliko podforuma je zabranjeno Pravilima
    Ok,nema problema ,baš sam maloprije na PO našla nešto slično i iznijela svoj problem,pa ću vidjet hoće mi tamo cure moći pomoći.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

drage cure,evo da se i ja pridružim.
    Prije dva mjeseca sam prestala piti pilule(pcos) i sad smo počeli raditi na bebi.Barem pokušavamo :/ E sad, pošto pilule sadrže progest i estr. vjerujem kako će mi njihove vrijednosti s prestankom pijenja pasti.Ne samo da vjerujem, nego su mi i prije par godina ustanovili primarnu disfunkciju jajnika,napominjem,21.dan ciklusa vrijednosti estradiola i progesterona snižene.A oni bitni za bebu :/ Pa me zanima vaše mišljenje, da li mi npr. PMS free može pomoći?vidjela sam da povisuje razinu progesterona,tj.stabilizira odnos estr. i prog. u korist progesterona.To mi nije najjasnije,znači li to da snizuje estrogen?ufffffffff....
    tisuću pitanja za vas,al tražit ću uputnicu za provjeru ovih hormona, pa ću imati veća saznanja.ali za pms free,svakako se javite s vašim mišljenjem.Lijepi pozdrav svima!

HELLY

Početno

Citiraj ninnicka prvotno napisa
    drage cure,evo da se i ja pridružim.
    Prije dva mjeseca sam prestala piti pilule(pcos) i sad smo počeli raditi na bebi.Barem pokušavamo :/ E sad, pošto pilule sadrže progest i estr. vjerujem kako će mi njihove vrijednosti s prestankom pijenja pasti.Ne samo da vjerujem, nego su mi i prije par godina ustanovili primarnu disfunkciju jajnika,napominjem,21.dan ciklusa vrijednosti estradiola i progesterona snižene.A oni bitni za bebu :/ Pa me zanima vaše mišljenje, da li mi npr. PMS free može pomoći?vidjela sam da povisuje razinu progesterona,tj.stabilizira odnos estr. i prog. u korist progesterona.To mi nije najjasnije,znači li to da snizuje estrogen?ufffffffff....
    tisuću pitanja za vas,al tražit ću uputnicu za provjeru ovih hormona, pa ću imati veća saznanja.ali za pms free,svakako se javite s vašim mišljenjem.Lijepi pozdrav svima!
    Pozdrav!Ja bi ti savjetovala prvo izvadi sve hormone i kakvi god nalazi bili prođi specijalisti i on će znati što dalje.Jer bez veze je da kupiješ tablete,a tko zna hoće pomoći.Ja sam isto par mjeseci pila PMS Free,ali nije bilo nikakve promjene,potrošila sam lovu na razne vitamine i na sebe i na supruga bez obzira što je njegov nalaz bio ok i ništa nije pomoglo.
    Ja sam odustala od isprobavanja i odlučila sam da idem specijalisti,jer ne želim bez veze potrošit hrpu love na razne pripravke i trpat to u sebe,a zapravo mi očito treba nešto sasvim drugo.A tako onda izgubiš i na vremenu i onda se to poprilično otegne.Nadam se da sam ti barem malo pomogla.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Jesi Helly,hvala ti. te krvne pretrage mi jesu u planu,sutra trčim po uputnicu.Napamet rješavat stvari slažem se da nije pametno,al prestala sam pit pilule do sad ciklusi do 30 dana a čisto me strah povratka starih boljki,od ovulacije ni o,menga svakih 40 dana...uhhhhhh
    Hvala na odgovoru!

HELLY

Početno

To sve što si opisala najbolje će moći riješit specijalista.Ja sam promjenila 3 ginića opće prakse jer nisu mi znali odredit terapiju.Prvi me odmah bez ikakvog razmišljanja i nalaza slao na HSG,drugi mi liječio upalu(a problem su hormoni),treći mi uvalio klomifene.Ma ludnica.Svašta je tu bilo.Ne bi htjela da prolaziš kroz sličnu gnjavažu kao ja,pa ti zato savjetujem to što sam odredila i sebi(definitivno specijalista).Premda ni oni ponekad ne pogode od prve pravu terapiju jer svačije tijelo drugačije reagira,ali ipak puno,puno više znaju od ginića opće prakse.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

helly hormoni su ti sasvim ok, bar je tako meni rekao moj MPO dr. buduci ja je i meni e2 ispod granice.
    normalno bi bilo da posle ovih urednih nalaza odradis HSG, to nije nista strasno i vrlo kratko traje. mnoge cure su upravo posle HSG-a ostale trudne. srecno!

HELLY

Početno

Citiraj pimbli prvotno napisa
    helly hormoni su ti sasvim ok, bar je tako meni rekao moj MPO dr. buduci ja je i meni e2 ispod granice.
    normalno bi bilo da posle ovih urednih nalaza odradis HSG, to nije nista strasno i vrlo kratko traje. mnoge cure su upravo posle HSG-a ostale trudne. srecno!
    Budem definitivno probala taj HSG pa ćemo vidjet što će biti.

ZVONKICA

Početno

Molim vas dobila sam uputnicu od ginekooga za vadit krv za hormone a ne znam gdje je to najbolje ići :D molim savjet

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mozes u bilo koju zg bolnicu (sv.duh, vinogradska, petrova, rebro)

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

bok cure! malo pitanjce, ako je koja vadila krv u petrovoj, gdje je to tocno u bolnici, i od koliko sati opce vade krv, da ne dodjem u 7 a oni od osam delaju? sutra mi je 21 dc pa idem vidjeti kakav mi je progesteron, a za ostale idem 5-8 dc, sto mi je neobicno jer vidim da je nekima 3dc dr propisao :shock: valjda to ovisi o duljini ciklusa. sve u svemu javim vam kakvi su mi nalazi cim saznam, nadam se da bu brzo gotovi

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

marta hormoni se uvijek vade od 3-5 dc, neovisno o duljini ciklusa

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

da, zasto mi je onda ona tak napisala, nis, ja cu ic 5 dc pa ce mi pokrit oba termina 8) i ovaj njen i ovaj opcenarodni. hvala draga sto si tako uvijek azurna

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

na Rebro se moraš naručiti,pa....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja danas dobila nalaze hormona.
    tebam vaše mišljenje da li je dobro ili nešto ne štima:
    HORMONI:
    Rezultat Jedinica Referentne vrijednosti
    Estradiol 112,0 pmol/L folikularna faza 110-1100
    ovulacijka faza 360-2200
    luteinska faza 360-1100
    menopauza <37

Progesteron 3,2 nmol/L folikularna faza /menopauza <3.2
    luteinska faza > 22
    LH 5.3 lU7L folikularna faza 3-12
    ovulacijka faza 20-200
    luteinska faza 1-16
    menopauza > 15

FSH 4.9 lU7L folikularna faza 2-12
    ovulacijka faza 8-20
    luteinska faza 1-10
    menopauza > 20

Prolaktin 19.0 µq/L 4-23
    Testosteron ukupni 0.7 nmol/L 0.2-2.6
    Testosteron slobodni 8.9 pmol/L 3.5-30
    Globulin koji veže spolne hormone (SHBG) 56.0 nmol/L 15-120
    DHEAs 3.4 µmol/L 2-10

Kaj mislite jel su nalazi OK?
    Hvala na pomoći.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ovo je sve vađeno 4.dan ciklusa. Znam da se progesteron ne vadi sada, ali kad je tupson od doktora u domu zdravlja mi tako stavio na uputnicu.
    ponovit ću ga u drugom ciklusu na 21. dan.
    TSH, T3 i T4 ću izvaditi sad kad ću ići na sistemtski tamo to imam besplatno, a ne moram kod svog doktora.

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

jedan mali tip, ako je vec napisano, ispricavam se, ali da znate, vadila sam sve hormone u petrovoj, osim hormona stitnjace, da se ne zeznete kao ja skoro, taj ne rade tamo, sreca pa mi je blizu bio privatni lab, pa sam to isla tamo vaditi, nalazi mi gotovi za tri tjedna,nema puno cekanja u cekaoni. pusa svima!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Radila sam hormone 3dc pa me zanima sta mislite o njima
    FSH = 5.23 (refer. vrijednost za folikul. fazu 2.0-10.0)
    LH = 6.15 (refer. za folik.fazu 0.8-10.5)
    Prolaktin = 377.27 (ref.vrijd za fol fazu 100-694)
    Estradiol = 42.58 (ref.vrij za fol fazu 30-120)
    testosteron = 3.10 (ref vrijd za folik fazu 0.48-2.64)
    DHEAS = 13.7 (ref vrijd za fol fazu 1.80-13.2)

TSH = 2.004 (ref vrijd za fol fazu 0.4-4.67)
    T3 = 2.17 (ref vrijd za fol fazu 0.92-2.5)
    T4 = 97.25 (ref vrijd za fol fazu 61.8-154.4)
    Kod dr idem u cetvrtak pa cu vidjeti sta ce i on reci za ovaj testosteron i dheas, samo se nadam da mogu lako da se regulisu.

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

cure, bila sam po nalaze, svi su ok, osim estradiola, koji mi je 6.7 a ref crijednost je 110-1100 !!!! koliko sam citala po netu imam hiopstimulaciju jajnika, jos i to majko mila, a sta to opce znaci, moze pomoc??!!!

pupeta avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

dali znate jeli mi dobar estradiol vadjeni hormon 5 DC
    ESTRADIOL 0.07 nml/L norm:ŽENE fol.faza do 0.59
    sred.cikl.0.12-1.47
    lut.faza0.10-0.90
    postmenopauza do 0.11
    jeli mi uredan nalaz?
    ovulaciju ocekujem ako dodje 25 DC.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U ponedeljak, na 3 dc sam radila hormone, danas dobila rezultate.

Estradiol 0.185 nmol/l ......................... ref vred 0.09-0.81

FSH 7.75 mIU/ml ......................... ref vred 3-20

LH 3.97mIU/ml ......................... ref vred 2-15

Prolaktin 10.49 ng/ml ......................... ref vred 1.9-25.9

Progesteron -0.31 ng/ml ......................... ref vred 0.1-0.54
    (zbunjuje me ovaj minus ispred cifre)

free T3 3.46 pmol/l ......................... ref vred 2.58-5.43

free T4 13.62 pmol/l ......................... ref vred 9.13-23.8

ultra sensitive TSH 2.08 mUI/ml ......................... ref vred 0.47-5.01

Pošto sam nestrpljiva, a tek iduće nedelje treba da odem do moje ginićke da to pogleda, molim vas da prokomentarišete. Meni se čini da je to sve manje-više ok, ali nisam baš iskusna sa tim

lunjo

Početno

ja sam stvarno neupućena u sve ove stvari, imam policisticne jajnike, hormoni su mi malo neusklađeni, ciklus redovit, ali me ti policisticni jajnici toliko zabrinjavaju iako gin. kaze da to nije nikakva smetnja trudnoci dok god su ciklusi ok :? :?

BlaBla123 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno progesteron-cudno pitanje

Pozdrav,
    Vadila sam hormone i svi izgledaju u redu. Jedino, 21 dana umjesto progesterona mi je uraden prolaktin greskom. u meduvremenu dok docekam 21 dan pitam vas da li postoji mogucnost da progesteron nije ok ako su svi ostali ok.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uvijek ti može odstupati jedan hormon...zašto ne? I pripaziti na omjer LH i FSH...prvi pokazatelj PCOSa....

BlaBla123 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bok,
    PCOS nije sigurno jer na ultrazvuku se nista ne vidi...

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo imam i ja jedno pitanje u vezi progesterona.
    Vadila sam ga 22 dc (jer je ovulacija bila 15 dc ) i bio je 32,2 a mengu sam dobila 28 dc.
    Vrijednosti su:
    lut.f. 3.0-68
    sred.l.f. 19-76
    Šta vi mislite bi li trebao biti veći ?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj BlaBla123 prvotno napisa
    Bok,
    PCOS nije sigurno jer na ultrazvuku se nista ne vidi...
    Koliko sam ja shvatila PCO i PCOS nije potpuno ista stvar. Prvo su policistični jajnici, a PCOS je sindrom policističnih jajnika, dakle endokrinološki poremećaj u ženinom telu. Hormonska slika nije u referentnim vrednostima, već je simptomatična + druge nuspojave primetne i neprimetne, ali nije obavezno da jajnici budu cistični.

Evo npr jednog teksta o tome http://farmaceuti.com/tekstovi/?p=75

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

drage curke, evo mog prvog foruma u životu pa sorry ako sam na krivi način upala u temu. moje pitanje: na folikulometriji smo otkrili da sam ovulirala iz oba jajnika,, kolko sam ja skužila, ispucala sam tri jajašca. progesteron 21. dan je 44. mogu li se nadati da ćemo slavit ovaj put ? ne mogu dočekat početak sljedećeg mjeseca kad bi trebala dobit jer bebicu čekamo već više od 3 godine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •