Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 108

Tema: Savjet iz novina-Udariti dijete po guzi!!!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja jos ne ali tek sam sinoc poslala...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Eto, pridružila sam vam se jednim e-mailom Burdi

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa
    je li koja od vas dobila kakav odgovor iz burde ? tek sam poslala i u iščekivanju sam sljedećih par dana ...
    Pa valjda ne rade do utorka zbog vikenda i praznika, pa od utorka možemo očekivati odgovor.

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa
    Goga25, možeš li mi, molim te, objasnit to s tako ranim odvikavanjem od pelena i stavljanjem na kahlicu. Ja bi' probala, a nemam pojma kako
    Kejt, odi na podforum Attachment parenting i tamo ćeš naći puno korisnih savjeta i raznih iskustava.

Naša frendica je bebachicu počela stavljati na kahlicu od 3. mj. uz pridržavanje, i to približno u ono vrijeme kad je svaki dan trebala kakati (s tim da je kakala samo jednom dnevno, pa joj je bilo lakše). U dobi od 6 mj. curica više nije htjela kakati u pelenu

S piškanjem je malo drugačija stvar, pošto je puno češće i nemožeš baš skužiti kad točno bi se trebala popiškiti.
    Ona je stavila curicu samo u gaćice i čekala da se popiški (bez pelene). Onda ju je presvukla opet samo u gaćice i mjerila vrijeme do sljedećeg piškenja. Sljedeći put ju je u približno isto vrijeme stavila na kahlicu i mica se popiškila. Puno ju ju ohrabrivala u tome i curica se veselila svaki put kad bi joj uspjelo.

Sad već piške i kake na wc-u, premda za van još uvijek nose pelenu, al kakat neće ni pod razno u nju.

Ja ću početi uskoro, kad mi Ema bude mogla samostalno sjediti pa da ju stavljam na kahlicu.

Pusa i sretno!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Re: Savjet iz novina-UDARITI DIJETE PO GUZI!!!

Citiraj Goga25 prvotno napisa
    Ovaj se problem počinje javljati već u djece u dobi od godine dana. Djete sve više postaje svjesno sebe, ima osjećaj da se svijet vrti oko njega i smatra da sve predmete koje dohvati treba istražiti do posljednjeg detalja. U nedostatku finih motoričkih sposobnosti, ono grubo postupa s predmetima.
    ZABRANITE MU RAZBIJANJE PREDMETA I KAZNITE GA ODUZIMANJEM IGRAČKE ILI LAGANIM UDARCEM PO STRAŽNJICI KAKO BI NAUČILO GDJE SU GRANICE PRIHVATLJIVOG PONAŠANJA.
    Molim!? A kad razvije fine motoričke sposobnosti, da nalupa slabije od sebe kako su ga roditelji naučili? A da osobu koja je napisala taj odgovor netko izlema ako je nesposobna skuhati ručak od 7 sljedova za 12 ljudi u 3 sata?

Uf, to me podsjetilo na bajni njemački "moderni" način odgoja. Prezentirala mi ga je susjeda koja povremeno dolazi iz Njemačke, dok je pokazivala fotke male bebe njene prijateljice. Ponosno izjavljuje: "Moja prijateljica nikome ne da da nosi njenu bebu! Djeca se odmah nakon rođenja moraju učiti redu. Kad beba zaplače, treba čekati neko vrijeme, jer ako odmah dođeš k njoj, onda ona STALNO NEŠTO TREBA. Ovako se nauči sama utješiti......." Muž jedne druge njene prijateljice je išao tješiti bebu kad je plakala, pa ju je POKVARIO!!!

Džizus!!! Na moje vapaje jesu li oni normalni, zašto ne pitaju nekog pametnog kako se komunicira s djetetom, veli ona meni da je to sigurno najbolje, jer oni tamo (na "civiliziranom zapadu") imaju "emisije na televiziji" o tome... Ajme žalosti, meni su se oči napunile suzama dok sam razmišljala o tim jadnim bebicama.

A niš, idem i ja napisati jednu čestitku Burdi za Prvi Maj

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene taj nedostatak empatije užasava...

Živimo u vremenu kad čovjeka na cesti mogu orobiti i iscipelariti, a da mu nitko ne pritekne u pomoć, kad se mlađariji ne pada na pamet ustati starijem čovjeku ili trudnici u tramvaju, kad očitom invalidu ne žele dati koju kunicu i sve to još nekako, nekako možeš shvatiti pod parolom "imaju ljudi svoje brige, što bi brinuli i tuđe".

Ali da su tako bešćutni i da se tako ne mogu emocionalno uskladiti sa vlastitim djetetom, sa tijelom svog tijela, pogotovo majke koje su to dijete nosile tolike mjesece pod srcem to me jako žalosti i nikako ne mogu shvatiti

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Misliš da nisam!? Pokušala sam s njima raspravljati o temi - od rođenja bez pelena, pa me sad njen muž svaki put kad me vidi pozdravlja sa "KA-KA" uz najgluplji ceeer na faci.
    Koja seljačinaaaaaaa!!!! :shock:

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj anchi prvotno napisa

Misliš da nisam!? Pokušala sam s njima raspravljati o temi - od rođenja bez pelena, pa me sad njen muž svaki put kad me vidi pozdravlja sa "KA-KA" uz najgluplji ceeer na faci.
    Koja seljačinaaaaaaa!!!! :shock:
    Eto, jučer mi babe s klincima na kavi, a dotični dođe po ženu i unese mi se u facu KA-KA... Mislim stvarno

Inače, čekam odgovor iz Burde pa ništa. Ima li kod vas novosti?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i ovo je off topic, ali moram vam reći: zaista volim biti na forumu, i barem virtualno sresti divne ovobe, kad nemam priliku uživo

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ovobe
    grrr......tipfeler u izljevu nježnosti- ispravak: osobe

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Anka prvotno napisa
    i ovo je off topic, ali moram vam reći: zaista volim biti na forumu, i barem virtualno sresti divne osobe, kad nemam priliku uživo
    I ja, i ja!!!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo, dobila sam odgovor na reakciju :D
    Postovana,

Bilo je mnogo pisama na istu temu, u iducem broju donosimo tekst kojim se nadamo ispraviti pocinjenu stetu. "Malo" udaranje po guzi punoj pelena, kako je to zamislila pedagogica s kojom vise necemo suradjivati je njezino osobno misljenje od kojeg se redakcija ogradjuje. Pretpostavka je uvijek kako je netko tko je ipak zavrsio takvu skolu (odgoj djece, pedagogija), kompetentniji od novinara, no evo, pokazalo se da bilo kakve skole moze zavrsiti bilo tko.

Uz isprike i sa postovanjem,

Mirta Lijović
    Glavna urednica

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Cure, dobila sam odgovor na mail:

Postovana,

Bilo je mnogo pisama na istu temu, u iducem broju donosimo tekst kojim se nadamo ispraviti pocinjenu stetu. "Malo" udaranje po guzi punoj pelena, kako je to zamislila pedagogica s kojom vise necemo suradjivati je njezino osobno misljenje od kojeg se redakcija ogradjuje. Pretpostavka je uvijek kako je netko tko je ipak zavrsio takvu skolu (odgoj djece, pedagogija), kompetentniji od novinara, no evo, pokazalo se da bilo kakve skole moze zavrsiti bilo tko.

Uz isprike i sa postovanjem,

Mirta Lijović
    Glavna urednica

:D

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hehe,u isto vrijeme...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i meni su poslali isti odgovor

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

A ništa, lijepo su se ogradili, prebacili krivnju na pedagogicu s kojom više neće surađivati i ponovno će objaviti sličnu glupost jer će se ijope izvući na isti način, a neće provjeriti prethodno ili kontaktirati nekog stvarnog stručnjaka ili Rodu Problem je u tome što će tu ponovnu glupost pročitati netko tko će se za time i povesti. Ljudi inače vide ono što se uklapa u njihov pogled na svijet i za time se vode. Pođite od sebe, sve mi se trudimo biti što bolji roditelji, ali zato i tražimo odgovore na pitanja...

Na žalost, svakakvi ljudi završavaju fakultete i nazivaju se stručnjacima. Vjerujte mi, ja sam pohađala (dugo) jedan od fakulteta na kojem stručnjaci za ljude, empatiju i slično piju konjake među metlama, vrijeđaju studente, diskriminiraju po spolnom pitanju i nazivaju se doktorima znanosti.

Ja prestajem kupovati taj časopis i gotovo. Ionako ga nikad ne kupujem, kupi mi ga muž kad me hoće malo razveseliti... Moram ga zaustaviti u nakanama.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma, da, ali bar su odgovorili na mail. Znači - bocnulo ih je.
    X puta pišem nekome, a nikad odgovora.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam im se zahvalila na odgovoru i inicijativi za aktivno ispravljanje pogreske... ali i da cekam njihov slijedeci broj...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i ja dobila (isti naravno) odgovor
    kao thalia, znam da će se slično 'potkrasti' i drugi put, ali ipak se barem malo nešto pokrenulo

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drago mi je da su se bar udostojili odgovoriti.

Baš me zanima dal će u sljedećem broju biti isprika. Naravno da neću kupiti časopis - prolistat ću ga na kiosku.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo što je glas javnosti!
    Bravo ! :D
    Vjerujem da će drugi put razmisliti

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo, cure! Tak treba A kak je Amalthea rekla, reagirali su, odgovorili vam (skroz je normalno da su svima poslali isti odgovor) i obecali pokusati ispraviti "pocinjenu stetu" i sprijeciti buducu. Ne da im sada drzim stangu nego hocu naglasiti da je ovo pozitivan korak, kakvog trebamo ocekivati, i da ga ne bi bilo da vi i drugi citatelji niste reagirali. Svima

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    Bravo, cure! Tak treba A kak je Amalthea rekla, reagirali su, odgovorili vam (skroz je normalno da su svima poslali isti odgovor) i obecali pokusati ispraviti "pocinjenu stetu" i sprijeciti buducu. Ne da im sada drzim stangu nego hocu naglasiti da je ovo pozitivan korak, kakvog trebamo ocekivati, i da ga ne bi bilo da vi i drugi citatelji niste reagirali. Svima
    E baš zato sam ponosna na sve nas

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bravo, cure

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga Goga,
    stvarno su me dirnuli tvoji postovi, na neke rečenice sam malo i zasuzila, probat ću da ne skrećem puno s teme, samo da znaš da si u Rodu uvijek dobrodošla .
    vidim da namjeravate krenuti s IPTom pa sam ti htjela skrenut pažnju na to da je...
    Ja ću početi uskoro, kad mi Ema bude mogla samostalno sjediti pa da ju stavljam na kahlicu.
    ..možda najbolje da počnete odmah (možeš ju pridržavat), jer bebica već ima 6 mjeseci, a po toj IPT "teoriji", bebe nakon prvih 6 mjeseci se već naviknu da su im pelene wc, pa sve ide teže što su starije.
    ja sam počela s mlađom kad je imala 5ipol mj. i dobro nam je išlo i među prvima se među svojim vršnjacima, a i među starijima, skinula iz pelena.
    ali o tome više na http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=3364

bubimirko

Početno Re: Savjet iz novina-UDARITI DIJETE PO GUZI!!!

[quote="Goga25"]:shock: :shock: :shock: Donese meni mužić novi broj časopisa "MOJE DIJETE" (Lisa) i tako ja čitam i dođem do teksta sa savjetima što napraviti kad vas beba ne sluša u prvim mjesevcima života.

Mislim, kaj? Ne sluša? U prvim mjesecima??? Kak beba od par mjeseci može slušati???

Prepisujem konkretno pitanje i odgovor:

PROBLEM:
    Ne znamo što je s našim sinčićem. Sve igračke koje dobije pokušava uništiti na sve moguće načine. Baca ih po podu, namjerno trga, a kad mu ih želimo oduzeti, onda se buni.

ODGOVOR:
    Ovaj se problem počinje javljati već u djece u dobi od godine dana. Djete sve više postaje svjesno sebe, ima osjećaj da se svijet vrti oko njega i smatra da sve predmete koje dohvati treba istražiti do posljednjeg detalja. U nedostatku finih motoričkih sposobnosti, ono grubo postupa s predmetima.
    ZABRANITE MU RAZBIJANJE PREDMETA I KAZNITE GA ODUZIMANJEM IGRAČKE ILI LAGANIM UDARCEM PO STRAŽNJICI KAKO BI NAUČILO GDJE SU GRANICE PRIHVATLJIVOG PONAŠANJA.

odgovor je sasvim uredu, SAMO nadam se da si pogriješila s ovim da klinac ima par mjeseci.......to je metoda koju ne bih upotrijebio prije cca. godine dana života

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da je odgovor u redu ne bi otkantali 'savjetnicu'...

bubimirko

Početno

Citiraj lucky day prvotno napisa
    da je odgovor u redu ne bi otkantali 'savjetnicu'...
    samo si nisu htijeli nakopati udrugu na vrat.......pa su odlučili ići linijom manjeg otpora

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

wow, kak smo opasni 8)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ovo nema veze s mozgom

prvi dio odgovora:

- dakle, objašnjava da je to normalna razvojna faza.

i onda:

- kaznite dijete što se ponaša primjereno svojoj dobi?!

ne znam što je žalosnije, da takve "savjete" daje netko tko bi trebao biti stručan ili da se roditelji s tim slože...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ma dobro bubimirko, svi vec znamo da je tebi lupiti po guzi i dati pec OK.
    A to sto time krsis zakon ti vjerovatno isto nista ne znaci kao ni to sto vrijedas dostojanstvo vlastitog djeteta.
    I potpisujem Ivy.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i vi se svaki put date navući u raspravu s njim

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bubimirko je tu da nam ne bude dosadno.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Bubimirko je tu da nam ne bude dosadno.
    sve si mislim/nadam se da je bubimirko alter-ego nekog od nas...
    al ak bocka da bar bocka konstruktivnije...

no da, bubimirko, ja npr. nisam clan udruge niti sam ju u mailu spominjala... a da su stvarno stajali iza teksta - obranili bi se s lakocom...
    aj, zivio!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne dvojim o 'savjetu', uostalom i sama sam napisala jedan 'lijepi' mail na redakciju i radovala se reakciji, kakvoj takvoj
    ali, nemojte me krivo shvatit, kao i bubimirko, čisto sumnjam da je ikakva suradnja ikakvoj 'savjetnici' otkazana ... zaista ne želim biti skeptik, ali prelako mi se sve skupa čini a i predobro poznam taj svijet da bih im samo tako povjerovala ... zato poprilično vjerujem da su stvar odlučili riješiti linijom manjeg otpora. nimalo ne umanjujem naš uspjeh, i to je nešto, u datoj situaciji sumnjam da se i moglo više.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne dvojim o 'savjetu', uostalom i sama sam napisala jedan 'lijepi' mail na redakciju i radovala se reakciji, kakvoj takvoj
    ali, nemojte me krivo shvatit, kao i bubimirko, čisto sumnjam da je ikakva suradnja ikakvoj 'savjetnici' otkazana ... zaista ne želim biti skeptik, ali prelako mi se sve skupa čini a i predobro poznam taj svijet da bih im samo tako povjerovala ... zato poprilično vjerujem da su stvar odlučili riješiti linijom manjeg otpora. nimalo ne umanjujem naš uspjeh, i to je nešto, u datoj situaciji sumnjam da se i moglo više.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ima li netko novi broj?
    Je li izašla isprika kakva?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja kupila radi Kristinine priče s poroda....
    Nisam nigdje vidjela nikakvu ispriku.
    Stavili su tekst o odgoju na tri stranice, kojim se valjda, kako reče glavna urednica u onom pismu, nadaju ispraviti počinjenu štetu.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno i ja sam

i ja sam im pisala kad su pisali neke nebulozne savjete o dojenju - vise se ne sjecam, ali nesto klasicno o tome kako je zdravo dojiti, ali treba pazitina red i raspored i danas novorodence ne izmanipulira. Nisam dobila odgovor, a sljedeci mail mi se vratio - ne znam sto su napravili... Zato mi je jako drago da ste ih posteno naribale :D Ma i ja sam to slucajno kupila i nikad vise - vise me brinu razni prilozi na televiziji jer mi se ne da tv stalno gasit

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.vecernji.hr/newsroom/news...42796/index.do

ne znam šta mi je gore, priča ili komentari
    :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ima i razumnih ljudi:
    svih ovakvih slučajeva je dao psiholog (podnaslov "Privlačenje pozornosti"). Nasilje od strane roditelja je samo izraz nemoći u cjelovitom odgoju djeteta. Iako je dijete privremeno pozitivno reagiralo, njegove nezadovoljene potrebe za pozitivnim oblikom pažnje su i dalje problem. Nije dijete odjednom iznenada promijenilo svoje obrasce ponašanja, niti će batine išta dugoročno riješiti. I djetetova delinkvencija i očeva nasilna reakcija su tek simptomi dubljih obiteljskih problema. Najlakše je kriviti dijete. Roditelji trebaju prvo sebe promijeniti da bi se dijete promijenilo, a najteže je sebe mijenjati. Otac je našao zgodan izgovor kako mu nitko ne želi pomoći i na taj način pokušava skinuti odgovornost sa sebe

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ponukana temom o Rodama malo sam prozujala po "onom" forumu.
    Naletjela sam na temu naslova otprilike "Može li dijete zaslužiti šamar?". Bože moj, kakvi komentari!! Samo sam se iznervirala i odlučila da više ne čitam raznorazne forume i komentare na javnim portalima. Živjet ću u zabludi da smo globalno ipak civiliziran narod.

bubek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Prestrašno!!! :shock:
    Citiraj MGrubi prvotno napisa
    svih ovakvih slučajeva je dao psiholog (podnaslov "Privlačenje pozornosti"). Nasilje od strane roditelja je samo izraz nemoći u cjelovitom odgoju djeteta. Iako je dijete privremeno pozitivno reagiralo, njegove nezadovoljene potrebe za pozitivnim oblikom pažnje su i dalje problem. Nije dijete odjednom iznenada promijenilo svoje obrasce ponašanja, niti će batine išta dugoročno riješiti. I djetetova delinkvencija i očeva nasilna reakcija su tek simptomi dubljih obiteljskih problema. Najlakše je kriviti dijete. Roditelji trebaju prvo sebe promijeniti da bi se dijete promijenilo, a najteže je sebe mijenjati. Otac je našao zgodan izgovor kako mu nitko ne želi pomoći i na taj način pokušava skinuti odgovornost sa sebe
    xxx

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

meni je u svemu tome "najbolje" kako su to nadležen službe riješile: prekršajna prijava ocu i 1.000,00 kuna. Ispada, možeš ti rifljati dijete, ali plati 1.000,00 kn, pa radi kaj hoćeš Stvarno jadno.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nisam ovaj članak shvatila kao veličanje batine kao odgojne metode. Više mi prikazuje nemoć roditelja da se nose sa situacijom, svojim djetetom s kojim očigledno komunikacija ne štima kako bi trebala.

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kasno sam uočio ovu temu, ali naprosto nisam je mogao preskočiti bez komentara, jer mi se sličan primjer, meni bitno većeg osobnog srazmjera dogodio upravo u jedinoj relevantnoj instituciji koja se bavi problemima odgoja djece i nasilja nad njima u CZSS i to podružnica Trešnjavka, Vitezovićeva, Zagreb... Namjerno sam potpisao dotični centar, jer mi se strašne stvari događaju s njihove strane, previše neodgovornosti i neposvećivanja slučaju, iako me mnogi neutješno umiruju da je tako svuda, osjećam se pozvanim o tome progovorit.

Dakle, za one koji nisu upoznati, živim 2,5 god. odvojen od djeteta, rastavljen od BŽ, ali u vrlo spoticavajućem odnosu spram mog roditeljstva prema djetetu s majčine strane. No da ne duljim, želio sam samo obratiti se na taj posljednji posjet spomenutom Centru, između mnogih, gdje je u jednom trenutku majka opravdavala i opisivala svoj odgojni odnos prema djetetu i izjavila, citiram: "i da se razumijemo, dobije on kad zasluži i po guzi od mene, čim ne sluša..." kao htjela je jasno dat do znanja da ga ne štedi kad pogriješi nego ima "svoj" disciplinski način saniranja problema, al kao eto ona ipak javno i otvoreno valjda govori o tome, dok drugi šute.. ostao sam zapanjen i osupnut onim što sam čuo, ali nisam namjerno promptno reagirao čekajući da gospođe iz Centra ipak upute prve kritike, nakon što završi rečenicu i misao.

Međutim kad i nakon 5 min nisam vidio njihovu reakciju i kad je već pređena tematika na sasvim drugu temu, a sve se to odigravalo prije svega 2 mjeseca u vrijeme intenzivno vrištećih reklama po svim medijima zaštite djece kroz akciju zakonske Nulte stope tolerancije nasilja prema djeci, nisam se naprosto mogao suzdržat da im ne postavim pitanje kako su mogle mrtve hladne preći preko tog meni alarmantnog detalja i ne pitat majku ZAŠTO to čini i objasnit joj da to nije nipošto ispravno?! Da vam ne kažem kako sam upao zatim trenutno u njihovu nemilost, pa da mi je u jednom trenutku soc.radnica počela otvarat vratašca njihovih ormara i pokazivat "koliko oni slučajeva imaju"... vjerojatno aludirajući da je moj još uvijek sasvim korektan i u granicama normale!

Trebam li na to išta sad još dodati?!

A da ne pričam kako u Trešnjevačkom parku gdje sam pretežno boravio s djetetom, pojedine majke doslovno djecu natjeravaju šibama preko livade i to uvjeravam vas ne samo kao mjeru zastrašivanja!

I pitam Vas sad kako odreagirati u takvoj situaciji, da li se tu djecu može kako zaštiti i da li takve "mjere odgoja" itko kažnjava i kazneno sankcionira ili ostaju čisto na savjest roditelja te djece, kao odgojna opcija koju im nitko ne može zabranit ako je baš žele primjenit, jer kako mi je jedan susjed rekao "to je ipak njegovo dijete, a ja neka gledam svoja posla"?!?

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma o čemu mi ovjdje pričamo???? Kladila bih se da 80% majki udaraju svoju djecu....jučer sam bila u maxi Konzumu i jedna se "vještica" od majke preko cijele dvorane razderala na svoje dijete prijeteći mu da će mu dati takvu šamarčinu i da će ga zgaziti...kada je dijete nije poslušalo, razvalila ga je, pred svima, po glavi... :shock:

I vidim nebrojeno puta takve primjere po plaži!!!

Banned
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa iskreno i meni se čini da je previše licemjernog puritanizma u društvu, i javog sablažnjavanja nad tom tematikom, a doma iza vrata gdje ih niko ne vidi gro njih primjenjuje svoj linč nad djetetom!

Eh, da mi je imat kakav detektor takvih u društvu i razgolit ih licemjerne javno pred svima!

Tim više me čude one koje se nasiljem nad djecom u javnosti razgoljuju same, ili su toliko osirovljene da nisu nipošto čak ni osvještene da je to apsolutno neprimjereno, pa čak i jednako prekršajno i kazneno kažnjivo kao i orobit banku ili prijetit oružjem.. pa iako ove zadnje dvije stvari ni jedna takva sigurno neće učinit, al udrit po djetetu će bez imalo grižnje savjesti..

e sad, ja to smatram generalno nedovoljno educiranje javnosti, jer svi znaju da će za prekršaj pobrat kaznu, al nitko da će to isto pobrat i za udarit dijete.. pa ako se već ne može udarit na moralnu stranu nekih ljudi, da sami u dubini duše i svijesti shvate da to ne smiju činiti, treba ih onda očito disciplinirat zastrašivanjem.. Pa u buduće gledati u filmovima umjesto kako kriminalni šljam nakon orobljene banke crnči doživotno u zatvoru, vidjeti kako oni koji maltretiraju djecu psihički i fizički završavaju u istim prostorima! Naravno da je utopistično rečeno, ali možda bi se tada konačno svijest u društvu promijenila!

I smatram da tu veliku ulogu i prostora za akciju imaju upravo udruge poput RODE! Svojim stečenim renomeom u društvu, ali i temeljnom obiteljskom odrednicom koju nose!

Dakle otvoreni apel između ostalog i RODI - nije dovoljno samo zalagat se osvještavanjem unutar foruma i stranica RODE, jer premali broj populacije u postotku svraća ovdje da bi bilo kakava tendencija samo ovim putem poprimila masovnost promjene, već treba britko i jasno istupit u javnost što češće, kroz široki spektar akcija, reklama, učešća u edukativnim obiteljskim emisijama - iskoristit svu autoritativnu moć, vjerujem, vodeće nevladine javne udruge za prava i zaštitu obitelji i djece, koju ima!

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja osobno mislim da je jedan od većih problema to što se roditeljima na adekvatan i dostupan način ne nudi "zamjena" za udarac...
    znači na sva zvona se zvoni i viče "ne po guzi" i tu je točka...i onda roditelj ne zna (a ne zna zato jer je udarac po guzi uobičajen i dobrodošao način discipliniranja djece) što napraviti u situaciji kada treba reagirati drugačije od udarca po guzi...
    ok, ne po guzi, ali ajmo roditeljima na dostupan i lako razumljiv način u primjerima pokazati koji su supstituti udarcu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •