Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 83

Tema: Cvijece na vjencanju..

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno Cvijece na vjencanju..

Udajem se za manje od mjesec dana i sve je sređeno osim cvijeca..
    Kako sam tutlek za vjencanja uopce ne znam za što mi sve cvijece treba..
    Dakle, treba mi buket koji bacam na svadbi. Treba mi cvijece na autu u kojem se ja vozim.. To znam.. Malo cvijeca i balona za druge aute..

E sad, koliko je bitno kititi crkvu za tih par minuta dok si govorimo "da"?
    Da li mi treba cvijece za u salu? Po svim stolovima ili samo na stolu za mladence?

Koliko bi se po vama novaca trebalo izdvojiti za cvijece? Tek tolko da imam neku racunicu.. Nebi htjela da bude premalo a ne zelim ni kič..
    I ako ko ima preporuku gdje mogu jeftinije proci za cvijece, balone i masnice i tak te ukrasice..

Hvala, puno cete mi pomoc

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Osobno, cvijeće na svim etapama vjenčanja mi je jako bitno.

Od doma, preko Crkve do restorana.

I zbog simbolike, i zbog trenutaka koji će ostati u sjećanju pa sve do fotografija na kojima će sve ostati zabilježeno.

Cvijeće u Crkvi smo rješili s časnom sestrom, bilo je par vjenčanja tog dana, svi parovi su participirali, časna je izabrala, kupila i ukrasila Crkvu.

Naš stol u restoranu je bio pravo remek djelo (kombinacija ogledala, cvijeća i svijeća), ostali stolovi su također bili ukrašeni u istom stilu, ali znatno skromnije.

Cvjetiće za uzvanike sam sama izradila i baš mi je bio gušt (potreban materijal sam kupila u jednom dućanu koji prodaje materijal za vjenčanja).

Cvijeće za rever MM-a, kumova i roditelja je izradio cvjećar koji je radio moj vjenčani buket. Male replike mog vjenčanog buketa imale su male mlade

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja sam naručila vjenčani buket,dva buketa za doma i jedan veliki za salu za naš stol. Ostale stoleve je uredila vlasnica sale svojim svijećnjacima. Kod nas u crkvi isti dan bude po nekoliko vjenčanja i običaj je da svi donesu par komada cvijetova (zaboravila sam kako se zove,ali je povoljno...cijena zanemariva) pa onda časne sestre urede crkvu.

Auta smo ukrašavali onim cvjetovima na vrpcama(opet povoljno) a za naše auto sam uzela veliki komad tila i umjetno cvijeće u sve po 8kn i složila veliki aranžman koji se savršeno uklapao uz vjenčani buket,za izradu sam utrošila cijelih pola sata Netrebam ti ni govoriti da sam prošla povoljno jer sam dosta toga pojednostavnila,a dobila sam dosta pohvala na račun svih aranžmana i uređenje sale. Nekad je manje stvarno više sretno

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Opet ti optimistična

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja ti mogu preporučiti cvjećarnu, super rade a ne deru.
    Istočni dio grada.
    Ako želiš javi se u pp.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Bravo, moram cvijece uzeti i za doma!
    Htjela bi vise zapadni dio grada da mi bude sto blize jer je cjeli kaos to sad s malom bebom, moram sto vise pojednostavit..

Carmina di si kupila taj til i to sve jeftino?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Imaš u "Sve i svašta" u Stupniku. Stranica i web-shop su im trenutno nedostupni.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Til sam posudila od jedne prijateljice koja je svoj aranžman tako napravila. Umjetno cvijeće za na til sam našla ili je bio neki jeftini China shop ili Sve po 8kn,nesjećam se ni ja točno. To cvijeće sam silikonskim pištoljem složila na til. Veći aranžman je išao u sredinu,dva manja od par cvijetića sa strane. Malo trakice koju sam koristila za cvjetiće za goste(i to sam sama) Prejednostavno,a efektno. Na neke sam stvari stvarno uštedila puno love,a u konačnici mi je svadba bila odvratno skupa

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Aha, da, mi smo imali i latice cvijeća kojima su nas obasipali kad smo izlazili iz Crkve…bilo je baš prekrasno…naravno pitali smo svećenika smijemo li to, a on je rekao da pitamo č. sestru, jer on nema pravo glasa

Naravno, nije imala ništa protiv

Za te latice je bilo zaduženo par bliskih osoba, koje su žrtvovale latice cvijeća iz svojih cvijetnjaka. Ja sam kupila bijele košare (Uriho) i ukrasila ih mašnama od glatkog, bijelog tila.

Til i ostale sitnice, uključujući i pozivnice smo kupovali u Adi.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je cvijeće jako važno, ali se bome nisam istrošila
    ivančice su bile moj izbor, a to nije skupo
    uz to - bršljan

pa je po stolovima bio bršljan
    crkvu... nitko nas niš nije pitao, ali je bila uređena kad smo došli (ništa platili nismo)
    za auto je bio napravljen aranžman na magnetu, koji je poslije samo preseljen na stol

na stolovima za goste je bio srebrni svijećnjak sa jednom svijećom i okolo taj bršljan

ako čovjek ipak može platiti više, ova žena je čarobnica!

https://www.facebook.com/renata.lovr...7756529&type=3

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

https://www.facebook.com/renata.lovrencic/photos_all

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da, i meni su frendice skupljale latice po svojim vrtovima

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

I mi smo se posipali cvijećem.......i bengalkama to su dodatni troškovi

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Di nabavim bršljan?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

cvjećarka je nabavila
    ili idi pa beri po šumi, ne znam imaš li vremena

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Di nabavim bršljan?
    Imaš na veleprodaji cvijeća na Žitnjaku, jedino treba doći do 9 ujutro.
    Većina cvjećara nakon toga zatvori.
    Tamo imaš i ovaj dućan: http://www.dobarpartner.hr/ imaju maloprodaju i drže sve živo za vjenćanja i cvijeće. Taj dućan radi cijeli dan, a ima i drugih dućana.
    Jedino nemoj unutra ulaziti sa autom jer naplaćuju, stani na onom parkingu ispred bivšeg Turbo limača.

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mislim, može se puno uštedit. Cvijeće je zbilja bitno, ali evo, mislim da zbilja oderu radeći vjenčane bukete koji su jezivo skupi samo zato što su za vjenčanje.

Moj vjenčani buket je bila brokula, kupila sam je na placu a frend dizajner ju je malo ukrasio. Dan poslije sam je skuhala za ručak. Ne šalim se.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Kloto prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim, može se puno uštedit. Cvijeće je zbilja bitno, ali evo, mislim da zbilja oderu radeći vjenčane bukete koji su jezivo skupi samo zato što su za vjenčanje.

Moj vjenčani buket je bila brokula, kupila sam je na placu a frend dizajner ju je malo ukrasio. Dan poslije sam je skuhala za ručak. Ne šalim se.
    Haha zakon

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni je ovo sjajno

ja sam razmišljala o aranžiranom grincajgu (jer je matija vujica radila haljinu koja je trebala biti pomaknuta. ali, nakon što je ona promijenila mišljenje, promijenio se i buket)

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

ovo mi je pregenijalno. A ja mislila da sam ja "posebna" sa suncokretom.

Bršljan definitivno možeš za mnogo toga iskoristiti. Mi smo na ulaznim vratima napravili gusti vijenac od bršljana (i još malo tila :lol)

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ovo mi je presuper
    ja sam imala prekrasan buket, ne sjećam se koliko ga je muž platio, bijele ruže skupljene u čvrsti okrugli buketić
    nisam ga bacala, darovala sam ga dragoj osobi na večeri

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Grincajg! Eto ideje Apsu!

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Čisto okvirno da znaš moj vjenčani buket je koštao 400kn. Rekla je cura da joj je to srednja cijena. Znači da može još i niže od toga. Mislim da ti je bitno da "klikneš" sa cvijećarkom. Ja sam stvarno imala sreću po tom pitanju. Kad sam je vidjela pala sam na koljena ispred nje..cura je oriđiđi hipijevka...narančasta kosa,haljina cvijetnog uzorka. Malo smo pričale o mojim željama,a kad sam rekla da želim crvene ruže ona je kratko dodala "Ti sigurno nećeš s tim biti zadovoljna. Znaš li točno kakvu boju želiš??" Ja sam rekla da znam i jedva pronašla kakva bi ta boja trebala biti A ona je mrtva hladna rekla"Takve ruže ne postoje u stvarnosti,jedino u photoshopu" Spasila me jer stvarno nebih bila zadovoljna,a na kraju je ispalo savršeno. A buket mi je bio jedna od najvažnijih stavki.

Ovi cvijetići za goste,to lako možeš sama. Tamo gdje budeš kupovala materijal za to zamoli da ti pokaže par primjera,upamti i onda pronađi još jedan ili dva para ruku koji će ti pomoći u izradi. Možeš i nešto za bebicu izraditi. Mislim da cijena ne treba biti velika da bi nešto bilo lijepo.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Čekaj , buket, ono malo s tri cvijeta što bacaš na vjenčanju, 400kn? Reci da si mislila na cvijetni aranzman za stol!
    Ako nisi, idem na livadu i ubrat cu si maslacke, zavezat ih s gumicom i viola!

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Da da..400kn,al da te utješim on mi je bio najskuplji od 4buketa koja sam imala. Mislim da je netko to vrlo dobro objasnio...cijena mu je takva jer se zove vjenčani budet. Al,u njemu je bilo više cvijeća nego u ova tri zajedno. Imaš li fotografa....da te i s tom cijenom bacim na pozadinu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Di nabavim bršljan?
    hoćeš otkupit imam ga tonu????

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Čekaj , buket, ono malo s tri cvijeta što bacaš na vjenčanju, 400kn? Reci da si mislila na cvijetni aranzman za stol!
    Ako nisi, idem na livadu i ubrat cu si maslacke, zavezat ih s gumicom i viola!
    ne, draga, to nisu tri cvijeta koja bacaš

ako izuzmeš brokulu i grincajg koji su kruti i izdržat će do ponoći, ti buketi imaju posebne armature da se ne raspadnu, da izdrže tramakavanje cijeloga dana... da ti već oko 18 h, prije ulaska u crkvu/općinu, ne izgledaju ko uvelo povrće
    inače si možeš za 70 kn kupiti buketić u najobičnijoj cvjećarnici
    i bit će lijep (nije da to isto nismo radili), ali neće zadovoljiti sve uvjete
    a neki baš to žele

evo, ovakvi su valjda najčešći.. u njemu ima barem 20 ruža
    ako je svaka ruža po 20 kn... računaj
    http://www.zenskikutak.hr/repository...-vjencanje.jpg

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ruže su po 10 kuna, ili ti imaš neke posebnije

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Baš sam neki dan pričala sa cvjećarkom i rekla mi je da je neka srednja cijena oko 4000 kn.
    To uključuje vjenčani buket, auto, cijelu crkvu i salu. Naravno cijena ovisi o odabiru cvijeća i instalacija po stolovima.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ruže su po 10 kuna, ili ti imaš neke posebnije

moje je uvijek sve posebnije

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ja sam primjer da sam sve imala a malo potrošila...al sam sve radila sama..no mi čak nije uzelo puno vremena. dva dana prije svadbe sam otišla na tržnicu cvijeća na žitnjak, sa idejom šta nađem to ću i uzeti..i ispali su ljiljani..koji su veliki i dovoljan je jedan po stolu (20 stolova).u Bumbaru (trgovina staklovinjem) sam kupila staklene uske flaše (5 kn kom), u koji je išao ljiljan i malo zelenila.okolo malo kamenčića. za moj stol sam kupila okrugle spužve koje smo ispunili ljiljanima i svakojakim cvijećem, takva 4 sam imala.i jedan za stol kod mene doma. za auto mi je svekrva isplela bršljan u koji smo popikali ljiljane. crkvu nisam dekorirala. a za moj buket sam otišla na dan vjenčanja na trešnjevački plac, rekla kako trebam prekrsan mali buketić jer idem u posjet prijateljici koja je rodila, zajedno samo ga složile za 120kn. milina. jer čim spomeneš vjenčanje cijene rastu! eto ga, potrošila sam možda 1200 kn za sve.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma sve se može

ja sam svojoj najboljoj prijateljici sašila haljinu od materijala za zavjese
    koštalo je 50 tadašnjih maraka

brokula koju je Kloto držala... nije koštala više od 15 kn
    moj buket je bio 250 jer su ivančice jeftine

nije da se ne može, uvijek se može

mi smo sami radili pozivnice, printali i lijepili noćima (ne bih to više nikada)
    radili smo karte grada sa ucrtanim važnim mjestima...

ima ljudi koji nešto mogu sami, ima onih koji sve prepuste drugima

iako jesam tip koji sve može sam, da se drugi put udajem, SVE bih dala organizatorima
    SVE
    (i da imam para, naravno)

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

na jednom vjenčanju su na stolovima bili barokni svijećnjaci i između njih dunsflaše iliti teglice od zimnice omotane satenskom trakom u funkciji svjećnjaka.
    Bilo je nešto aranžmana na mladenačkom stolu i jedna instalacija kod ulaza.
    jako efektno i kažu puno povoljnije nego cvijeće za sve stolove.
    jelena cijene ruža kod moje cvijećarke su od 12-18kn neke bilo koje pa ti pomnoži.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Sani1612 prvotno napisa Vidi poruku
    neka srednja cijena oko 4000 kn.
    , ja poslala sogora da pokupi moje cvijece, koje sam dan prije narucila. sad uopce ne znam ko je to platio i koliko, ali nadam se da bi mi rekli da je toliko bilo. mada ja sam imala samo buket za sebe i cvijece za rever za kumove i mladozenju. meni nije palo na pamet da to treba naruciti puno ranije, pa je cvjecarica bila blago receno uvrjedjena jer sam dosla dan prije vjencanja
    imala sam buket od ruza s brsljanom.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je cvječarica bila tadašnja susejda, znam da meni nije htjela reč kolko je vjenčani buket, nek je to posle rekla mužu

napravili smo cvjeće na magnet za auto, posle to instalirali na stol u sali, moj buket, male za muža, i kumove, još manje za roditelje, sami vezali ružmarin, pisali pozivnice, radili zahvalnice
    u crkvu smo dali novce da se malo bolje složi

123beba avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ja sam cvijeće platila 4.500 kn, svijeće 800 kn a ženi koja je sve aranžirala 100 eur. Moj izbor u jesen je bilo sve bijelo cvijeće koje sam uspjela naći, dosta brsljana i još par nekih zelenih biljaka za upotpuniti aranžmane a na stolovima one velike debele svijeće jer sam htjela da gore čitavu noć i da nitko ne mora ići mijenjati lučice...
    A vjenčani buket je skup baš iz razloga koje je navela apri. Ali zato bude predivan i preživi sve nedaće čitavog dana
    A žena koja čini čuda sa gornjih linkova je stvarno čarobnica što se tiče aranziranja no nažalost to ima svoju popriličnu cijenu... :/

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ok, ovo za buket ima smisla, vidite da ne znam nista o tome
    Boli me glava, dobro da sam to ostavila za kraj.. Ni o svijecicama na stolovima nisam razmisljala, sta bi ja bez vas :D

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pitaj u sali imaju li oni išta svoje za stolove. Meni su imali i savršeno se uklapalo u ambijent. Opcija B...možeš obične staklenke malo ukrasiti..jedna moja prijateljica je tako napravila...svi smo ju molili da nam ih da za kući

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

moj je bio 150 kn, s orhidejama i nosio se onako kao sklopljeni kišobran, imao je nekakvu ručkicu i preživio jadan sve i svašta.
    buket iz crkve smo kasnije samo preselili u salu a po ostalim stolovima su bili samo svijećnjaci, sami smo ih ukrasili. pozivnice smo isto radili sami.
    mi nismo iz zg, ali u našem (tadašnjem) gradiću ljudi masovno cvijeće naručuju u gradskoj hortikulturi, stvarno više ne znam cijeli iznos ali nije bilo uopće skupo

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
    Pitaj u sali imaju li oni išta svoje za stolove. Meni su imali i savršeno se uklapalo u ambijent. Opcija B...možeš obične staklenke malo ukrasiti..jedna moja prijateljica je tako napravila...svi smo ju molili da nam ih da za kući
    u slavoniji se ukrašavaju staklenke, oslikavaju se bočice od orangine pa u njih rakija, ma svašta.... zna biti stvarno efektno

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ma meni su staklenke odlične. Tako se jednistavno i lijepo mogu ukrasiti. Evi npr.malo običnih kamenčića,malo staklenih možda u nekoj lijepoj boji. Traka u mašnicu. Unutra može svijeća,možda i pokoji cvijetić,može i ruža. Menu je to sasvim dovoljno. I bršljan. Bršljan možeš svugdje. Vidjela sam jednom stolove ukrašene s malo bršljana i pokojim komadom voća. Skroz zanimljivo. Samo je važno sve uskladiti u jednu "temu"

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni je kuma rekla pred vjenčanje da je njena dužnost kao kume pobrinut se za moj buket i ukras za sebe, mm-a i kuma, sad tek vidim da to nije inače običaj Pitala me šta želim i pojavila se s tim kod mene doma

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Uh cvijeće..
    Za naše svatove je koštalo 3oookn,prije 5 god.,i to mi je naglašeno da vrijedi barem tisuću više.
    Bio je svibanj i htjela sam kale i one male zvončiće,neznam kak se točno zovu..u biti sam dala cvjećarki temu-oču bijelo,romantićno,nježno.
    Do samog ulaska u salu nisam znala kaj me čeka,al onda mi je i više bilo svejedno,hahaha!
    Moja cviječarka je tad hodala s muževim pajdojem,pa je bila i na svatima kao gost.
    Lijepi,nježni aranžman za na auto,moja buketa,jedna manja buketa za bacanje(nisam dala svoju,eno je osušene na vitrini),baby kale aranžirane za revere mladencu,kumovima,starcima i sestrama,burazu..Po jedna "instalacija" s kalama na svaki stol od gostiju,naš stol i dekorirani okrugli stupovi u sali (platno i cvijeće).Sad se bome ne sjećam el je bilo kakvog cvijeća i doma za na stol..
    Htjela sam i baby kale u kosi al je frizerka tvrdila da to nije izvedivo
    Radila je i aranžman za u crkvu al to je bio poklon od prijateljice.
    Bršljan smo nabrali u šumi,za dekoraciju ulaza u dvorište.

Kak veli apricot,ima ljudi koji nešto mogu sami, ima onih koji sve prepuste drugima.
    Frendici sam pomagala pravit doma pozivnice,zahvalnice..majko mila da poludiš s zafrkancijom.
    Neznam,da imam manje ljudi na svatima,ono do 50-tak,sama bi dekorirala.Danas zbilja ima svakojačkih ideja na netu za iskopati...al ako imaš veče svate (100+),to več poteže i više drugih obaveza,manje vremena imaš za razmišljanje i sprovođenje u djelo kak bi kam i kaj posložila,isl.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Samo da stavim slikicu vjenčanog buketa sa svadbe na kojoj sam bila prošli tjedan.

http://public.fotki.com/Beti3/vjenani-buket/

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Meni je ovaj s Betine slike jako lijep, ali mi ova mreža rešetki ima neugodnu simboliku

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ovaj s Betine slike jako lijep, ali mi ova mreža rešetki ima neugodnu simboliku
    Meni simbolizira povezanost.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cvijeće u zatvoru, a znamo da je i brak zatvor, i mrak, i sve tako to...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cvijeće u zatvoru, a znamo da je i brak zatvor, i mrak, i sve tako to...
    Ma skužila sam ja tebe, ja kažem kako meni djeluje.
    Meni je nekako nježno, te travke sa biserima.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

A biseri - suze

Neću više, obećajem!

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A biseri - suze

Neću više, obećajem!
    Jesi ti to u pms-u?

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Netko je napisao da ruza kosta 10 kn, da, ali kakva? One koje su 15 kn su lijeps, vece i kvlitetnije. Nitko ne racuna rad i vrijeme za izradu takvog buketa. Nemora on kostat 500 kn ali ovisi kaj ko hoce,: moze on bit i 30 kn ali ako hoces posteni buket to se plati kolko cvijeca ide u njega+ nesto sitno za ruke. Ibmehanicaru se ruke posebno placaju, serviser ves masine naplacuje to kaj dode kvar procjenit i to je najnormalnije prihvaceno.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •