Oču,ako mi budu tvrdili da je ovaj živin.
https://www.google.hr/search?q=termo...00%3B500%3B377
evo friška iskustva ... sve tri smo se izredale s gripom, negdje na samom početku priče su krepale baterije mog digitalnog za uho (naravno!) a kako su nestandardne veličine nema ih za kupiti u svakom dućanu, pa je bilo jednostavnije kupiti novi toplomjer nego naći baterije za postojeći
Dakle, kupila sam obični sa galijem i obični digitalni Samsung,
isprobavala sam 2 tjedna na raznim visinama temperature ...
Toplomjer s galijem je pokazivao temperaturu u skladu s očekivanjem odnosno osjećajem, dakle dobro radi i mogla sam ga normalno otresti (nisam stavljala pod vodu niti posebno trenirala trzaj)
Digitalni mi ni jednom nije pokazao točnu temperaturu. Ako je galijski pokazao npr. 38,2 digitalni bi pištao na 37,2 što u uputstvima kaže da je znak za upozorenje za visoku temperaturu, nastavio bi očitavati daljnji rast temperature (ali bitno sporije) da bi se na nekih 37,6 jednosatvno zgasio (isključio)! I kad ga ponovno upališ on pokazuje zadnje očitanje 37,6. I to je to! Ni jednom nije došao do temperature koju je pokazao galijski toplomjer.
Srećom koštao je nekih 50-tak kn.
Ako se netko želi dalje igrati s tim toplomjerom i proučavati ga, rado ga prepustim kao laboratorijskog štakora ali nikako ne i za stvarnu upotrebu ...