evo friška iskustva ... sve tri smo se izredale s gripom, negdje na samom početku priče su krepale baterije mog digitalnog za uho (naravno!) a kako su nestandardne veličine nema ih za kupiti u svakom dućanu, pa je bilo jednostavnije kupiti novi toplomjer nego naći baterije za postojeći

Dakle, kupila sam obični sa galijem i obični digitalni Samsung,
isprobavala sam 2 tjedna na raznim visinama temperature ...
Toplomjer s galijem je pokazivao temperaturu u skladu s očekivanjem odnosno osjećajem, dakle dobro radi i mogla sam ga normalno otresti (nisam stavljala pod vodu niti posebno trenirala trzaj )
Digitalni mi ni jednom nije pokazao točnu temperaturu. Ako je galijski pokazao npr. 38,2 digitalni bi pištao na 37,2 što u uputstvima kaže da je znak za upozorenje za visoku temperaturu, nastavio bi očitavati daljnji rast temperature (ali bitno sporije) da bi se na nekih 37,6 jednosatvno zgasio (isključio)! I kad ga ponovno upališ on pokazuje zadnje očitanje 37,6. I to je to! Ni jednom nije došao do temperature koju je pokazao galijski toplomjer.
Srećom koštao je nekih 50-tak kn.
Ako se netko želi dalje igrati s tim toplomjerom i proučavati ga, rado ga prepustim kao laboratorijskog štakora ali nikako ne i za stvarnu upotrebu ...