Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Molim Vas odgovor

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno Molim Vas odgovor

U trećoj trudnoći puna mi je glava svakojakih kombinacija kako što više vremena provesti sa svojom djecom, pa ako neka od vas zna dali bi ova kombinacija bila izvediva:
    Radim u smjenama i turnusu u državnoj službi, do djetetove treće godine bila bih doma,a poslije radila pola radnog vremena. E sad. dali je meni pola radnog vremena 4 sata ili 6 sati (radim po 12 sati)? Koliko dugo mogu tako raditi? Dali mi se i tijekom rodiljnog i roditeljskog dopusta obračunava beneficirani radni staž?
    HVALA

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj celeste prvotno napisa Vidi poruku
    U trećoj trudnoći puna mi je glava svakojakih kombinacija kako što više vremena provesti sa svojom djecom, pa ako neka od vas zna dali bi ova kombinacija bila izvediva:
    Radim u smjenama i turnusu u državnoj službi, do djetetove treće godine bila bih doma,a poslije radila pola radnog vremena. E sad. dali je meni pola radnog vremena 4 sata ili 6 sati (radim po 12 sati)? Koliko dugo mogu tako raditi? Dali mi se i tijekom rodiljnog i roditeljskog dopusta obračunava beneficirani radni staž?
    HVALA
    ako budeš doma do djetetove treće godine, iskoristiti ćeš sav roditeljski dopust te poslije toga nemaš pravo na pola radnog vremena (jedino ako se tako dogovoriš u firmi, ali onda se mijenja Ugovor o radu te sukladno tome i plaća i obračun staža)

ukoliko se vratiš raditi prije djetetovog trećeg rođandana, dio neiskorištenog roditeljskog dopusta ti se udvostručuje

beneficirani radni staž ne vrijedi za rodiljni i roditeljski

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Hvala na odgovoru. Pitam jer jedna kolegica tako radi 4 sata iako su joj djeca (troje) malo starija, jedno je dijete s posebnim potrebama.Naravno ima manju plaću, ali kaže da joj tako odgovara, ima vremena i za djecu a istovremeno se malo i makne iz kuće dok su oni u školi. O kome ovisi to da mi odobre rad na pola radnog vremena ( radim u policiji)?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj celeste prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na odgovoru. Pitam jer jedna kolegica tako radi 4 sata iako su joj djeca (troje) malo starija, jedno je dijete s posebnim potrebama.Naravno ima manju plaću, ali kaže da joj tako odgovara, ima vremena i za djecu a istovremeno se malo i makne iz kuće dok su oni u školi. O kome ovisi to da mi odobre rad na pola radnog vremena ( radim u policiji)?
    ako je dijete od kolegice s PP onda ona po toj osnovi ima pravo na rad na pola radnog vremena te od poslodavca dobije pola plaće, a ostalo od HZZO

ako ti roditeljski dopust koristiš kao rad na pola radnog vremena onda isto dobiješ pola plaće od poslodavca, a pola od HZZO

u oba ova slučaja ste obje prijavljene na puno radno vrijeme i ide vam radni staž na punu satnicu samo što na dvije strane dobivate novce
    i na ovaj rad na pola radnog vremena imate pravo po zakonu (iako moraš dobiti i od poslodavca odobrenje za takav rad)

ako bi ti nakon što iskoristiš cijeli RD htjela raditi na pola radnog vremena, to ovisi o tvom poslodavcu tj. ima li tvoje radno mjesto uvjete za takav način rada...
    ako ti to odobre, onda si prijavljena na pola radnog vremena i dobivaš plaću sukladno tome samo od poslovca te ti i tako ide i radni staž

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Hvala, sad si mi razjasnila situaciju, morat ću nešto iskombinirati, a i imam još vremena. Hvala još jednom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •