Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 105

Tema: Kad se mogu vratiti knjige bez zakasnine?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Kad se mogu vratiti knjige bez zakasnine?

Kad je onaj dan knjižnica kad se može nekažnjeno vratiti knjige?

našla sam neke zaboravljene knjige koje su odavno trebale biti vraćene
    slobodno me ispljucajte

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MM jučer pljunuo 12 kuna za slikovnice
    Totalno sam zaboravila na ovaj dan...
    I ne znam kad je, samo sam ti htjela reći da nisi jedina nemarka.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim da možeš na dan grada zagreba, 31. svibnja, i na dan knjige, 23. travnja, dakle strpi se još malo. Kolika ti je zakasnina? Meni su prije par godina oprostili 400 kuna, beat that!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Obično na dan KGZ, što je ove godine bilo 21.9. Najbolje da ih nazoveš.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne krivo, taj dan je 7.12, nedjelja. Isto najbolje da ih nazoveš.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

O, za ovaj nisam ni znala! Tnx

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

u Šibeniku je ovaj vikend besplatan za kašnjenje u povodu kraja mjeseca knjige.
    14. i 15. studenog se ne plaća zakasnina na povrat građe.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mislim da ovisi od grada do grada. ja sam baš jučer vraćala neke knjige s par dana zakašnjenja, pitala koliko sam dužna, a teta mi je rekla da je mjesec knjige i da cijeli mjesec ne naplaćuju zakasnine

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

dobro ste me sjetile, imam Pupačića koji već dugo čeka da ga vratim

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prije nekoliko mjeseci sam otisla u KGZ i vratila knjigu koja je, ispostavilo se, bila zaboravljena u kutiji u mojem stanu punih 13 godina. U isto sam vrijeme posudila jos jednu, no tu nisam uspjela naci pa sam se s gospodjama dogovorila da pronadjem istu u nekom antikvarijatu i donesem u knjiznicu. Kostala je 30-ak kuna.

Naravno da je dugovanje bilo prestrasno, ali oprostili su mi (kazu da ne naplacuju 'sulude' cifre). S obzirom da sam zeljela ponovno uclanjenje, trazili su da nadoknadim stetu donacijom jedne nove knjige. Navodno je praksa da ta nova knjiga bude nesto sto im nedostaje, a sto ne kosta vise od 200 kuna.

Sve u svemu, lijepo od njih.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pratiovu stranicu, uvijek najave kad je prilika za takvo "nekažnjeno" vraćanje

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zvala sam knjižnicu i najvjerojatnije je dan D petak 5.12.

Kaae, i kod mene je takva situacija. Dolaze nam nove police u stan pa sam izvukla svoje kutije s knjigama iz podruma. Tamo su od kad smo doselili.

Meni je totalni blam to obaviti, ali nema mi druge.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ma, meni je blam kad i par dana zakasnim s vraćanjem slikovnica.
    A pazite ovo, uvijek, ali uvijek meni naplate zakasninu, pa bila ona i 1,5 kn, a mm-u ta ista knjižničarka nikad! Od kad sam to skužila, uvijek njega šaljem.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Linda, mene bi se moj preko novina odrekao da ga pošaljem u knjižnicu, a kasnimo s vraćanjem.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    Linda, mene bi se moj preko novina odrekao da ga pošaljem u knjižnicu, a kasnimo s vraćanjem.
    Moj je išao. Kaže da ga je teta opomenula

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Citiraj Imga prvotno napisa
    Moj je išao. Kaže da ga je teta opomenula
    I moj. Ali očito nije šarnmantan jer je platio 6 kuna za par dana zakasnine (umjesto prije vikenda vratili smo iza)

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Onda nije ni moj, koliko god se trudio
    Platio je 12 kuna.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imam jednog Juula doma koji bi nazad u knjižnicu, koliko sam skužila i kod nas je cijeli mjesec bez zakasnine.
    Samo da se sjetim dok taj mjesec ne prođe

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja jednom vraćala knjige na Dan D...knjižičarka koja me razduživala samo je viknula '..štefice, dodji vidi ovo..'

na što su njih dvije zajedno gledale u ekran, pa preko ekrana u mene, pa onda opet u ekran..nakon čega je jedna od njih, Štefica mislim, počela uzdisati, coktati jezikom i okretati glavom

nikad mi nije bilo neugodnije u životu

što me nije spriječilo da nakon tog nevjerojatnog blama i poniženja posudim još dvije knjige taj isti dan u toj istoj knjižnici..sa čvrstom zakletvom koju sam izrekla u sebi da će slijedeći put biti bolje..i nije bilo

budući (najvjerojatnije) sam na nekoj crnoj listi svih knjižnica, dovitljivo sam odlučila doskočiti sustavu i učlanila se ponovo u knjižnicu na ime svog nevinog djeteta..i opet nisam vratila knjige

tu je definitvno puklo..shvatila sam, ja nisam tip za knjižnice

knjige je odnio nazad u knjižnicu prijatelj s intrukcijom da, ako ga pitaju kaže da smo se odselili, ni manje ni više nego izvan zemlje

eto...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i ja sam na tvom tragu

Javim se nakon svog poniženja...

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sad mi je lakše jer nisam jedina
    Pokušavam vratiti knjige od proljetnog ferija
    Možda sutra ujutro skupim hrabrost pa ih vratim...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

danas i sutra
    ja slučajno išla danas, dakako da kasnim sa vračanjem

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa

što me nije spriječilo da nakon tog nevjerojatnog blama i poniženja posudim još dvije knjige taj isti dan u toj istoj knjižnici..sa čvrstom zakletvom koju sam izrekla u sebi da će slijedeći put biti bolje..i nije bilo

Ajme

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    mislim da ovisi od grada do grada. ja sam baš jučer vraćala neke knjige s par dana zakašnjenja, pitala koliko sam dužna, a teta mi je rekla da je mjesec knjige i da cijeli mjesec ne naplaćuju zakasnine
    ma daj??? u Rijeci? jupiiiiii :D

mislim da je onih 400 kn mala beba kolko smo MM i ja ostali dužni kad smo se selili

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

edit: sofke, ja sam ista takva, ista istacka, užas

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mislim da kod nas toleriraju tjedan dana. Za vrijeme ljeta i dulje...

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Onda, što je sa Zg? Je li 05.12. ili nije?
    Ja sam trebala vratiti knjigu koncem listopada. Prošle godine.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Peterlin, više ne toleriraju, prešli su na nekakav novi sustav i nema više praštanja...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Onda, što je sa Zg? Je li 05.12. ili nije?
    Ja sam trebala vratiti knjigu koncem listopada. Prošle godine.
    u mojoj knjižnici kažu: "Onda će najvjerojatnije biti 5.12."
    provjeravam na Juroslavovom linku www.kgz.hr ali još ništa ne piše

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Peterlin, više ne toleriraju, prešli su na nekakav novi sustav i nema više praštanja...
    Ahaaaa, fala... Moram na to paziti (iako rijetko mi se dogodi ... stalno smo u toj knjižnici ko inventar).

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja jednom vraćala knjige na Dan D...knjižičarka koja me razduživala samo je viknula '..štefice, dodji vidi ovo..'

na što su njih dvije zajedno gledale u ekran, pa preko ekrana u mene, pa onda opet u ekran..nakon čega je jedna od njih, Štefica mislim, počela uzdisati, coktati jezikom i okretati glavom

budući (najvjerojatnije) sam na nekoj crnoj listi svih knjižnica, dovitljivo sam odlučila doskočiti sustavu i učlanila se ponovo u knjižnicu na ime svog nevinog djeteta..i opet nisam vratila knjige

tu je definitvno puklo..shvatila sam, ja nisam tip za knjižnice

knjige je odnio nazad u knjižnicu prijatelj s intrukcijom da, ako ga pitaju kaže da smo se odselili, ni manje ni više nego izvan zemlje

eto...

ja isto definitivno nisam tip za knjiznice

ja imam u dvije knjiznice za vratiti knjige, ne pitajte otkad
    i to mi cak ne bi bio problem nekog poslati ili cak otici sama, al problem je taj sto ne mogu naci knjige!!!!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni nikad ne naplate... a skoro uvijek zakasnim jer je knjiznica u drugom gradu

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i meni rijeto naplate. ja uvijek kazem da ne nosim toliko gotovine sa sobom

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ove moje knjige su bile iz Radnicke biblioteke u Subicevoj.

Moram priznati da su tete, a i gospodin, bili jako ljubazni i da mi, na kraju, nije niti bilo neugodno.

Dug je bio preko 4000 kuna ali, kao sto sam rekla (kao sto su oni rekli!) to ne utjeruju.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Ove moje knjige su bile iz Radnicke biblioteke u Subicevoj.

Moram priznati da su tete, a i gospodin, bili jako ljubazni i da mi, na kraju, nije niti bilo neugodno.

Dug je bio preko 4000 kuna ali, kao sto sam rekla (kao sto su oni rekli!) to ne utjeruju.
    da si rekla da ideš dala bi ti ja i svoje da ih odneseš

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja namjestim u mobitelu alarm dan prije isteka roka za vraćanje (ako ne vratim prije) pa me to podsjeti. Posuđujem na sebe, na dijete, i još crtiće kojima je rok samo tjedan dana, ko bi to sve popamtio.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja danas vratila 3 knjige (trebala vratit 6.10) nisu mi ništa rekli ni naplatili. Možda zbog trbuha

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo bili prošlo ljeto učlanili V u čitaonu u Novom Vinodolskom
    i kad bi moja mama došla u Zg bi joj donjela po koju knjigu
    zaboravili smo 1 produžiti, mama nije išla u Novi i za manje od mjesec dana su joj uredno naplatili preko 30k zakasnine

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jedan zg-grafit:

"Približava se smak svijeta. Pokajte se i vratite knjige u knjižnicu!!!"

Čitajući ovaj topic, bar znam kome trebam sve po spisku kad neke knjige nema na polici tjednima i mjesecima... a tete za pultom govore: "Ne znam, trebala je već biti vraćena"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nedavno morala platiti
    Gledala sam datum do kada trebam vratiti baš u knjigu koju je netko posudio u 8. mjesecu, tada je duzi rok za vracanje pa je taj datum bio kasniji od moga . Da su bar datumi bili po redu onda bi vjerojatno skuzila da nesto ne stima, nego razbacani na sve strane i normalno da mi nije palo na pamet da to nije moj datum.
    Nis nije pomogao moj otpor teta je bila nemilosrdna

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moj problem s vraćanjem knjiga dublje je psihološke prirode

ja znam kad trebam vratiti knjige (okvirno)...dok sam još u svježem zaostatku ne brinem se previše, radi se o par kuna, pa kao budem, budem sutra, budem u ponedjeljak onda malo zaboravim..i tak

kad prođe preko mjesec dana, puno intenzivnije mislim kako moram više otić do te knjižnice i vratiti knjige, ali kao za vraga, SVAKI dan je neodgodiva obveza

nakon jedno šest mjeseci padam u paranoju, često mislim o knjižnici, digitron u glavi radi i množi broj dana sa brojem knjiga (a uvijek se natrpam s najvećim brojem, čak iskamčim i knjigu do dvije više od limita na simpatičnost )

nakon pola godine u meni se sukobljava osjećaj građanske dužnosti, empatije prema drugima (možda bi i netko drugi čitao tu knjigu?), sramote što sam pretjerala u ulizivanju tetama da bi na kraju ispala takva, jel (riječ počine na p), računam o koliko se para radi i što sam pobogu mogla s tim parama, a ne da ih bacam u vjetar..

nakon godine dana od dana posudbe pucam i postane mi svejedno..u meni sazrijeva misao da ih više ionako neću nikada vratiti

zadnja, terminalna faza je kad zovem frenda (uvijek istog) koji knjige nosi nazad u knjižnicu..ja od sramote ne mogu

dvije godine se kažnjavam

opet se učlanjujem u knjižnicu pod tuđim identitetom (zadnji je bio od MM) jer smatram da sam se ovog puta rehabilitirala, promijenila i sazrijela, postala i majka u međuvremenu, dakle, mogu se nositi s obvezama i biti odgovorna

frend je opet nosio knjige u knjižnicu prije mjesec dana..

nije to za mene..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A mene bi bilo naprosto sram zakasniti s vraćanjem knjiga makar i jedan dan, ne radi se o novcima nego o principu.
    I nije to oduvijek, kao klinka sam znala kasniti oho-ho, čak sam i opomene dobivala... ali s vremenom sam se osvijestila

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

sofke, ista ja, ista od riječi do riječi

nego, kad se u Rijeci mogu vratiti knjige bez zakasnine?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kasnilice, ja se pridružujem... Aliiii izliječiše me djeca (od 2. i 3. godine imaju iskaznice radi igraonice, sad već debelo i čitaju, pa moramo svaki tjedan po zimi a bar svaki drugi ljeti svratiti onamo). Tu i tamo mi se dogodi, ali ... nije ni blizu kak je bilo! Daklem, upisujte klince u knjižnice, pogotovo ako imaju dobre dječje odjele kao kod mene (S.S. Kranjčević, Zg - nek se zna za njih, fakat su dobri!)

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nakon jedno šest mjeseci padam u paranoju, često mislim o knjižnici, digitron u glavi radi i množi broj dana sa brojem knjiga
    skroz si me vratila u dane djetinjstva

jednom sam prijateljici dala svoju kasicu prasicu (u obliku bočice od cedevite s probušenim vrhom) i poslala je da vrati neke knjige koje sam držala kod sebe ohohoo i još sam joj smislila priču da sam ja kao bolesna i u bolnici i da mi je jaaaaako žao i krivo što se prije nisam sjetila vratiti knjige, ali da eto nisam mogla i da i novce šaljem (!!!)

i čekala sam je ispred knjižnice na stepenicama, vraća se ona, govori, ajme falilo je još 30kn za dug. ja :shock: jesi imalaaa? jesi dala???
    a ona zaje*avam teeeee
    nije joj ništa teta naplatila.

to je bila najcrnja epizoda u karijeri "zakasnivačice", definitivno

meni je zapravo uvijek najgore bilo što znam da sam zgriješila i dođem spremna platiti, ali znam da mi tete ne žele naplatiti, pa onda moram pretrpiti ono ccccc i i i verbalne prodike, da mi na kraju ne bi ni kune nikad uzele. već mi unaprijed bude neugodno i zbog sebe i zbog njih! radije da me oderu i svatko dalje sa smješkom

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Gradska knjižnica Velika Gorica - dan bez zakasnina 13.12.2008.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za sada kažu da nema nikakve najave, i da ima godina kad nema takvog dana.

obično bude za dan grada zagreba, ili za dan knjižnica (koji je ove godine 7.12.).

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

joj, dobro da sam naišla na ovu temu- ja imam knjige koje nisam vratila 4 godine i užasno mi je neugodno zbog toga, pa odgađam bilo kaj poduzeti... nadam se da je istina ono o oprostu na Sv. Nikolu, obzirom da je dan kgz o.g. u nedjelju! Pliz javite ako doznate!!!

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

U mom rodnom gradu su slali opomene nakon 15 dana (prva), nakon mesec dana (druga), nakon 2 meseca (treća)... i kazne su bile baš sočne. Doduše, to za opomene znam po bratu jer sam ja stvarno fanatik kad su knjige u pitanju, hvata me kriza kad nemam barem jednu 'na lageru' , ne mogu zaspati a da ne pročitam barem 20-tak strana tako da ja svoje knjige vratim i pre isteka roka (uzimam uvek po 3, često čitam i na poslu ako mi posao dozvoli pa uvek sa sobom vucaram knjigu).

Dobro, znam i ja zakasniti ponekad kao npr. prošle godine kad sam uzela knjige početkom decembra a onda uletela u spremanje rođendana, slave, Nove godine, onda sma se razbolela...Knjige sam vratila u februaru kad mi je isticala članarina pa sam ubila 2 muve jednim udarcem

U gradu u kom sad živim nema zakasnine. Biblioteka je prilično loše organizovana kad su u pitanju nesavesne vratiše tako da često neku knjigu čekam mesecima . Recimo, Da Vinčijev Kod još nisam pročitala jer su 2 primerka kod nevratiša a za treći se otimaju

Deca su upisana na dečiji odeljak i uzimamo po 3 slikovnice po detetu. Doduše, 3 puta sedmično je na tom odeljku organizovano Čitalištance (program od 1h za decu gde čitaju, bojaju, prave ukrase dok mame piju kafu u kafiću preko puta) pa iskoriostimo priliku da vratimo pročitanje slikovnice. A fanatic i su za knjigu na mamu

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Curke, info iz prve ruke
    Uz Dan Knjižnica grada Zagreba, u petak 5. prosinca 2008. godine, svim korisnicima mreže KGZ-a omogućen je povrat građe bez naplate zakasnina.
    www.kgz.hr

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •