-
zasto se embrioni sporo razvijaju?
Zdravo cure! Bila bih zahvalna ako neka od vas moze da mi pojasni. Imala sam punkciju u petak 16.05 izvadene su 4 js . E sad javila se juce 1 dan nakon punkcije da pitam biolog kaze dve oplodene ali se nisu pocele da se dele. Javila se danas 2 dan nakon punkcije kazu jos se ne dele i javi se sutra. E sad pitam vas dali neka od vas je imala slicnu situaciju, zsto se neki embrioni sporo razvijaju i kakvi su mi izgledi za transfer?
-
Pa moguce je da su jajne stanice bile lose kvalitete..ali ako se oplode i podijele pa makar i do samo dvostanicnog embrija oni ce ti raditi transfer..nema tu pravila..nekad se uhvati onaj sa manje stanica,a ne uhvati osmostanicni..meni se recimo devetstanicni nije uhvatio,a znam curu kojoj cetiristanicni je..inace je neko kao pravilo da se broj stanica treba svaki dan duplati..recimo dan nakon punkcije dvostanicni,iduci,dan 4 stanicni,i treci 8 stanicni..
-
Meni je inace ovo 4 IVF sa zamrznutim spermicima iz TESE. Prvi put je uspelo imala sam 3 dp jedan 8 i jedan 6 stanicni embrion i rezultat je bio moj decko koji sada ima 4 godina. Sledeca dva IVFa dosli do 8 stanicne nakon punkcije ali nista od trudnoce. Ovo je sada prvi put da se js oplodile ali se ne dele 48 sata nakon punkcije. Biolog kaze da ako nema promene do sutra sve se obustavlja. Ali i ako ima kakve su sanse takvog embriona?
-
A čuj, svakako su manje nego onog koji se školski dijelio...mada stoji i to što kaže red - nikad se ne zna.
Gdje si u postupku? Sretno sutra i javi što je bilo!
-
Debi,sta je bilo na kraju?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma