-
Treptanje očima= alergija?
Unazad dva mj E je počela treptati očima ( ne žmirkati-da onak skupi oči već baš ubrzano treptati). To sam prvo primjetila dok je gledala crtic ili ipad pa smo to odmah ukinuli no treptanje se nastavilo tijekom cijelog dana. Mislila sam da je neki tik ( sad je u toj dobi -3g i 4 mj) pa onda nesto eeg joj nije dobar ( ima febrilne konvulz. pa to stalno kontroliramo) pa smo se zabrinuli da je nesto neuroloski ( uvijek moze preci u epi) , ali srecom nakon mj dana ponovljeni eeg je u redu i neuropedijatrica je uklonila te sumnje i zadnje obavimo pregled kod oftamologa i ona kaze alergija! Njoj oči nikad nisu bile crvene, ni naotečene, ni suzile ni ništa.. Ponekad bi ih malo trljala, ali ništa pretjerano. I reče jos najvjerojatnije na brezu..ne znam kako je to ocjenila.. Nisam primjetila da manje trepće doma, a vise vani..
Zanima me da li je netko imao jos tako očnu alergiju bez ikakvih vidljivih simptoma na oku ( osim tog treptanja)?
Mislim ovo je najbezazlenija dijagnoza koju je mogla dobiti od svega sto smo mislili, ali brinu me te kapi koje je dobila Maxidex - 3x dnevno 14 dana.. Kad sam dosla kod svoje pedice po recept prvo me pitala jel vam objasnila da su to kortikosteroidi i da se smiju kapati najvise 5-7 dana.. Ne, rekla nam je 14 dana..aha onda dobro-ak vam je ona tako rekla ... I sta sad da ja mislim... Da ne pricam da je svako kapanje nagovaranje i natjeravanje pol sata, a onda urlanje...
-
Otiđite oftamologu. Ja sam kao mala jedno vrijeme tako ubrzano treptala (doduše, bila sam već u školskoj dobi) i pokazalo se da je u pitanju neka mala dioptrija i astigmatizam. Nosila sam naočale jedno vrijeme i sve se riješilo. Još uvijek bih trebala nositi naočale, ali više ne trepćem.
-
I moj je počeo s tim povremenim brzim treptanjem. BTW dv mjeseca je mađi od tvoje curice. Isto bez drugih simptoma, kako i ti opisuješ, no danas mi je jednom spomenuo da ga grebu i svrbe oči no za par trenutaka je sve bilo ok. Ja za sada ne poduzimama ništa...pratim temu.
-
Breza je bila od sredine 3. Do sredine 4,
Bilo bo dobro otič kod oftamologa
-
Napisah da smo zadnje bili kod oftamologa, valjda mi je predugacak post
Oftamologica u Klaicevoj je to ustanovila.. Inace se kod nje kontrolira vec 2 god jer joj je jedno oko malo bjezalo pa sam mislila da je strabizam, al na kraju je bilo da je imala razlicite dioptrije na ocima tj na to je oko malo slabije vidjela pa je nekad znali pobjeci ustranu. Sad je sve ok, na kontroli u 3 mj je rekla sve pet, vidimo se za god dana. Pa smo sad jedva upali za ovaj ponovni pregled prije cetiri dana...kad joj je to dijagnosticirala..
Muci me samo jel moze bit alergija bez ikakvih drugih simptoma da ne kapam djetetu bezveze oči s kortikosteroidima..
-
ja bi na tvom mjestu to
a jel vas poslala alergologu,
-
Ma nikakvom alergologu nas nije slala- konstatirala da je alergija i prepisala te kapi i to je to! Za dva tjedna kao ne bi vise trebala treptat...
Ne znam, meni se nekak jos uvijek čini da bi mogao biti tik pa si mislim jel joj još uništavam oči s tim kapima...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma