Ma evo, otkad sam gledala Sanju muči me to pitanje. Naime, A. Mindoljević je tada rekla da je nefer od roditelja što na kliniku dovode djecu, da ih pokažu osoblju i zahvale se, jer "je to nož u srce" ostalim pacjentima u čekaoni. Mene je to prilično šokiralo, naime, to su IVF djeca, mala čuda, do njih se teško došlo, njihovi su roditelji prošli isto ono što ti prolaziš u tom momentu u čekaoni. Dok sam ja išla na IVF-ove, meni su ta djeca bila poseban poticaj, ulijevala su mi ohrabrenje i nadu da je uspjeh zaista moguć i da to što radim nije uzaludno mučenje.
A onda sam zatrudnila, rodila Luku, i kad mu je bilo 2 godine, došli smo na još jedan IVF (iz Splita u Zagreb). Meni nitko nije mogao čuvati Luku, pa je Luka s nama bio na VV. Čak su ga na trenutak morale pričuvati sestre jer smo i ja i MM bili zauzeti. Luka je bio tada stvarno presladak, s gomilom loknica na glavici, onako malen i pupast, u malenim košuljicama, ali na njega nije nitko obraćao pažnju, kao da je duh. Dok nisam ugledala srednjoškolsku prijateljicu u prvom redu u čekaoni. Nakon iznenađenja, poljubimo se, skužimo da smo obje istovremeno na postupku, i ja joj kroz smijeh kažem da mi je to 5. IVF, a da je onaj mali slatki "Jukić" što trčkara okolo rezultat 4. IVF-a. Odjednom se glave okrenu, svi ljudi okolo dobili smješak, odjednom vade sokiće, čokoladice i sl. iz torbica (i muški) i nude Luki, govore kako je divan, raduju se.
E da, baš taj put kad je Luka bio s nama, A. Mindoljević i ja smo bile skupa na transferu. Evo, baš mi je žao da se tako osjećala, ponavljam, meni su IVF trudnice i djeca uvijek bili podstrek i radost.
Kako se vi osjećate po ovom pitanju?