Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 275

Tema: Jesu li vas očevi vodili do oltara?

tigrić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ja sam bila protiv svih običaja, nakraju imala svadbu od 250 ljudi sa svim običajima (osim podvezice!) i bio mi je najbolji tulum ikada!!
    hodam puno po svadbama, ovo ljeto me čekaju 4, i sve zavisi od ekipe i po meni muzike. hrana me ne zanima, jedem sve, običaji također, njihov je dan pa poštujem kaj god, samo daj da sjedim za stolom sa nekim iole normalnim i da me muzika zove na ples, meni dosta!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Aluzij na seks.
    Noz se umace u vodu, ako se ne varam.

Jednom sam bila na bosanskoj svadbi na istoku Zagrebacke zupanije gdje je mlada morala sa svakim svatom nazdraviti rakijom, a sve s istom casom. Bila sam izbezumljena kako mi se casa priblizavala. Srecom ja sam se izvukla, moj decko nije. Nisam to ocekivala, mladenci su izrazito pristojni, al su valjda zato i prihvatili taj obicaj.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj IvanaR prvotno napisa Vidi poruku
    Čekaj šta se moči i vadi iz torte!?
    Jedini običaj vezano za sečenje torte koji ja znam je ono da mlada treba da nagazi mladoženju dok seku tortu da bi bila glavna u kući. (Vidi se da nisam bila na puno svadbi.)
    Meni ni ovo nije puno manje odvratno od umakanja noža i rezanja torte.... valjda zato jer sam kao dijete vidjela par scena naguravanja oko tog gaženja i pamtim to za sva vremena. Baš je bilo neprimjereno...ali to vjerojatno ovisi o količini prethodno popijenih rakijica i sličnog.

Na nekadašnjim selskim vjenčanjima (tri dana su znala trajati - kod mladenke, kod mladenca + zajednički) u vatrogasnim domovima znalo je biti svega, pucačine, bljuvotine, seksa vrsta raznih - tak da mi to baš nije nešto lijepo. Na svadbama obično piju i oni koji to inače ne čine i oni koji samo dotaču pa imaju priliku piti bez ograničenja, to na kraju bude užasno... Ljepša su mi sjećanja obične subotnje vatrogasne zabave.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

S mog vjencanja mi je super bilo sto smo se vjencali u centru grada i imali veceru isto u centru u proljece pa smo prosetali od maticara do restorana po pjesackoj zoni, a ja obukla dugu haljinu pa mi je bilo kao da sam u nekom filmu.

Mislim da svatko treba odabrati obicaje koji su mu simpaticni bez puno opterecivanja sto je to znacilo prije, al evo ova se tema malo okrenula da se malo osvijesti da su neki obicaji stvarno bez veze za goste.

Mozda smo sprijecili jedno umakanje noza

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam na hrpi svadbi bila i nikad nisam vidjela ni umakanje noža niti gaženje, barem meni nitko nije rekao.
    Rezanje torte je baš onako svečano, mladenci zajedno režu pa jedno drugo hrane i podjele kumovima tortu.
    Ja kad sam se udavala pojma nisam imala kako to ide, srećom jedan konobar je skužio da ja pojma nemam pa mi je došaptavao.
    Nakon torte je prije bio ples s mladom, zadnjih godina je zajedničko slikanje. To slikanje se nekako nametnulo, meni osobno je nekako dražio bio ples (bit će zato što se manje volim slikati nego plesati).
    Inače nisam bila tip za svadbe, ali mm je imao želju radit svadbu pa reko ajde odradit ću. Sada mi je drago, svadba je bila ok a još više mi je drago što je mojima, pogotovo baki i djedu puno to značilo.
    BTW meni to ništa nije bio stres jer mi je bilo svejedno, kakvo cvijeće, torte i koješta to se nisam zamarala...
    Bitno mi je bilo jedino da se narodnjaci ne sviraju

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

U dalmaciji se "ruši" torta i razbijaju se čaše od šampanjca. I mi smo tako podvezicu nismo skidali ali se održalo bacanje. Ma ja bih sve ponovila,baš je bilo dobro. Ostali smo u sali do 7h. Bilo nas je malo više od 200 i većinom mladi. Bilo je odlično,nisam se ni nadala da mi se svati neće dati potjerat kući

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I meni je odvratno to "namakanje". Za svaki slučaj smo napomenuli glazbenicima, rekli su da to svakako nikad niti ne rade. Već dugo to nisam čula na svadbi.

Odvratno mi je i skidanje podvezice.

Mi smo zajedno krenuli iz stana, zajedno smo živjeli. Taj dan je bio rezerviran za nas i kumove (bračni par), koji su bili kod nas. Zajedno smo se sređivali, kuma i ja smo išle na frizuru, vizažistica je došla kod nas doma, baš nam je bilo ležerno i opušteno.

Onda su najbliži došli po nas, popili smo piće i krenuli u Crkvu. Ostatak svatova nas je tamo čekao. Namjerno smo stavili vjenčanje u predvečernje sate da nitko ne bude preumoran.

Torta i bacanje buketa su mi baš bili lijepi trenuci, kao i bacanje kravate, koja nije bačena, već predana

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajd sad meni znatiželjnoj objasnite to namakanje i kakve veze to ima s glazbenicima

na ove dvije na kojima sam bila, nije bilo ništa od toga. na jednoj su, mama od cure koja se ženila je iz trogira, donijeli tortu od krokanta, uz glazbenu pratnju coce i ispod zida kamerlenga...i onda ju njih dvoje s velikim nožem moraju razbiti u komadiće i i komadići se podijele svatovima. bilo baš lijepo, mama nije ni znala to joj je bilo iznenađenje. ja plakala
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 27.05.2014. at 10:16

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To je ono kad se reže torta a obično je pjevač iz benda taj koji govori ajde sad umoči ga ajde dobro ga primi ajde poliži pri čemu najmanje misli na nož koji mladenci zajedno drže

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ajd sad meni znatiželjnoj objasnite to namakanje i kakve veze to ima s glazbenicima

na ove dvije na kojima sam bila, nije bilo ništa od toga. na jednoj su, mama od cure koja se ženila je iz trogira, donijeli tortu od krokanta, uz glazbenu pratnju coce i ispod zida kamerlenga...i onda ju njih dvoje s velikim nožem moraju razbiti u komadiće i i komadići se podijele svatovima. bilo baš lijepo, mama nije ni znala to joj je bilo iznenađenje. ja plakala
    Glazbenici obično "vode ceremoniju" - najavljuju prvi ples, tortu, buket,... pa i bacaju neumjesne komentare.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Glazbenici obično "vode ceremoniju" - najavljuju prvi ples, tortu, buket,... pa i bacaju neumjesne komentare.
    Tako je.

I zato ih nije bilo na mom vjenčanju.

Ali bez obzira na to, redovito zafrkavam svoje sinove da im nije loše to što znaju svirati harmoniku - uvijek mogu svirati po nečijim svadbama, he he he... Nažalost, čini se da će im vjera braniti svirati narodnjake (iako se nikad ne zna...)

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    I zato ih nije bilo na mom vjenčanju.
    Pa nemoj tako, ispada da su po ovome svi glazbenici na isti neumjesan kalup.

Svatko bira bend, obično ih se ode čuti na neku svadbu, dobiju se preporuke, zna se tko što svira i preferira, uostalom s njima se dogovara.

Naš bend je stvarno bio za svaku pohvalu, bilo nam je drago što smo im mogli povjeriti "vođenje" svadbe, koji su obavili na jedan izuzetno profinjen i profesionalan način (prvi ples, stanke za jelo, torta, bacanje buketa).
    Posljednje uređivanje od Optimist : 27.05.2014. at 10:52

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ovako ja sam se udala prije 4 god, kum me je "kupio" od brata, u crkvi me je tata vodio do oltara dok je muža prije toga dopratila djeveruša. U sali prije večere je kum održao lijepi govor, pomolili se i odsvirali himnu. to je tako kod nas u slavoniji i baranji

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    To je ono kad se reže torta a obično je pjevač iz benda taj koji govori ajde sad umoči ga ajde dobro ga primi ajde poliži pri čemu najmanje misli na nož koji mladenci zajedno drže
    loooool

Eto, Mima ti je opisala manje vulgarnu varijantu.

Sad daj mašti varijacije na temu.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ajme strasno, stvarno dobro da sam sad cula za to namakanje nego da sam cula na svadbi, ovak cu sprijecit tu grozotu..
    A i podvezica, i to mi je fuj.. Jos je ovaj moj opicen i napravio bi neku scenu od toga a mene sram iovak da mi je pod haljinom..

Uglavnom , ne ide se po nikog doma nego on krene od nas malo prije mene pa ja zadnja, ozenimo se, napravimo đir po kvartu, odemo jest i plesat .. I moram bacit buket svojoj kumi.. I amen..

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Apsu, je li to uskoro?
    Posljednje uređivanje od Optimist : 27.05.2014. at 11:00

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja moram priznati da je meni jako smiješno samo ono kad ljudi te zapravo seoske običaje prenose u gradske uvjete.
    U "moje" vrijeme nije tako bilo, i ne sjećam se takvih običaja sa svadbi po kojima sam išla, ali u mom naselju koje je prije 5-6 godina novouseljeno se puno očito mladih parova ženilo, i onda su u naselju prakticirali te običaje koji bi se zapravo trebali odigravati u nekakvom mladenkinom dvorištu. Tako smo skoro svaku subotu imali tamburaše u naselju, pa bi oni svirali pred zgradom a mlada bi plesala na balkonu, pa bi okitili zgradu, lift balonima, a jednom je i na prometnom znaku bio zakačen natpis "Dobrodošli". Zapravo - bilo je totalno zabavno, posebno mojoj curki, šteta što su se sad očito svi poženili.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mima, dobro si to primjetila.
    To je ono što mene smeta. Volim običaje, ali ne volim stavljanje običaja u krivi kontekst.
    Osobno ili običaj poštujem ili ne, nema neke sredine.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa bi oni svirali pred zgradom a mlada bi plesala na balkonu, pa bi okitili zgradu, lift balonima, a jednom je i na prometnom znaku bio zakačen natpis "Dobrodošli". Zapravo - bilo je totalno zabavno, posebno mojoj curki, šteta što su se sad očito svi poženili.
    ahahahahaha, baš mi je ovo super! i lijepo što ste se zabavljali, i ja bi. nije svaki dan, vidiš da sad kad bi htjela više nema

aj šta ste čangrizavi, ne volim ovo, ne volim ono ....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Pa nemoj tako, ispada da su po ovome svi glazbenici na isti neumjesan kalup.

Svatko bira bend, obično ih se ode čuti na neku svadbu, dobiju se preporuke, zna se tko što svira i preferira, uostalom s njima se dogovara.

Naš bend je stvarno bio za svaku pohvalu, bilo nam je drago što smo im mogli povjeriti "vođenje" svadbe, koji su obavili na jedan izuzetno profinjen i profesionalan način (prvi ples, stanke za jelo, torta, bacanje buketa).
    Ma ne, razlog zašto ih nije bilo na mom vjenčanju je par postova iznad - nije bilo fešte jer sam ja morala ići doma ležati (hematom u početnoj trudnoći). Našli bi mi već nešto prikladno, ali za tih sat-dva koliko smo bili na večeri nije bilo razloga da još zovemo i glazbu.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ne, razlog zašto ih nije bilo na mom vjenčanju je par postova iznad - nije bilo fešte jer sam ja morala ići doma ležati (hematom u početnoj trudnoći). Našli bi mi već nešto prikladno, ali za tih sat-dva koliko smo bili na večeri nije bilo razloga da još zovemo i glazbu.
    Aha, sorry, krivo sam te skužila

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ahahahahaha, baš mi je ovo super! i lijepo što ste se zabavljali, i ja bi. nije svaki dan, vidiš da sad kad bi htjela više nema

aj šta ste čangrizavi, ne volim ovo, ne volim ono ....

Pa da, super smo se zabavljali, cijelo susjedstvo bi sjelo na balkone i gledalo.
    NIje to mene smetalo, dapače, samo da mi je smiješno kad netko okiti lift bijelim trakama i postavi stolove na stubištu - pa, smiješno mi je, kaj mogu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ali bez obzira na to, redovito zafrkavam svoje sinove da im nije loše to što znaju svirati harmoniku - uvijek mogu svirati po nečijim svadbama, he he he...
    paa kada si mladi profesor, kao moj brat i ne zarađuješ neku silnu kintu u školi, pa još imaš pristojno glazbeno obrazovanje, a slavonac si i voliš tamburu - nema tu zafrkancije.
    ali ne može svatko ni biti svirac!

LOL, mima, ma i meni je smiješno, posebno ono "dobrodošli" na prometnom znaku

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nema mi boljeg primjera za krivi kontekst od jela kod mladoženje, pa jela kod mlade, pa jela na piru. Imalo je puno smisla kad se se od jedne do druge lokacije hodalo koji sat, ali iz ulice u ulicu u Splitu...
    Disciplinirani se suzdrže, ovi koji se mogu prežderavat uživaju, a ja samo na kraju patim :D

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa jelo kod mladenke je za mladenkine goste koji su tamo čekali dok mladoženja ne dođe...
    ko je kriv ovima koji se ne mogu suzdržati

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma nije baš, mislim, jest i za njih, ali mladoženjine goste se najčešće intenzivno nudi kad dođu, nose se nove plate i tako. Ali slažem se, tko nam je kriv :D

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Jednom smo MM pozvani na neku hoch svadbu, na pozivnici je pisalo da se mole uzvanici da se obuku svecano. Nije da se ne bih svecano obukla, al nisam htjela zbog te recenice na svadbu. To mi je jednako iritantno kao nasi ruralni obicaji citanja sto je tko dao. Nadam se da tog vise nema.
    Mi smo bili dobili pozivnicu na kojoj je pisalo "za dame obavezna haljina dubokog dekoltea, a da gospodu odijelo dubokog džepa"!

Užasavaju me ti copy-paste igrokazi... ne mogu i ne mogu u tome uživati... ako se ikako da izbjegnem...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da, super smo se zabavljali, cijelo susjedstvo bi sjelo na balkone i gledalo.
    NIje to mene smetalo, dapače, samo da mi je smiješno kad netko okiti lift bijelim trakama i postavi stolove na stubištu - pa, smiješno mi je, kaj mogu.
    da smiješno, to je urnebesno smiješno
    kao i kad je mm došao po mene, meni je to bilo za umrijeti od smijeha
    a živjeli zajedno.
    i to na peti kat se svi uspopenjali, u centar grada.
    a nekako nam bedasto bilo naći se ispred matičara, šta ja znam, to bi mi tek bilo za plakat od smijeha, zamisli taj susret - štaš sad, kako se pozdravit

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo bili dobili pozivnicu na kojoj je pisalo "za dame obavezna haljina dubokog dekoltea, a da gospodu odijelo dubokog džepa"!

Užasavaju me ti copy-paste igrokazi... ne mogu i ne mogu u tome uživati... ako se ikako da izbjegnem...
    Nebi oni mene vidli na svadbi

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi smo se našli ispred matičara, ali imaš pravo, cvijeta, i to je bilo malo smiješno
    Mi smo se odlučili za neku neobaveznu feštu u mojoj obiteljskoj kući na koju nitko nije bio specijalno pozvan, nego smo onako usput pozivali ljude s kojima smo bliski i s kojima se družimo da svrate. I mogu reći da je to čista sreća što je ispalo baš dobro, jer tako bez pravila kako smo mi zamislili, može se pretvorit u katastrofu u bilo kojoj fazi. Pogotovo što je, sve tako neobavezno, broj narastao na preko 60 odraslih, plus još nešto djece. Hranu smo organizirali tako da smo zamolili drage i bliske da uskoče sa stvarima koje inače dobro rade, a jednog svog barbu i dvije prijateljice sam zadužila da to sve poslože po stolovima tijekom jutra.
    I hvala, hvala, muževim starcima što su na svoju ruku pozvali dvoje profesionalaca (i prijatelja) koji su preuzeli serviranje i posluživanje u prvom dijelu dolaska gostiju, inače ovi moji (naravno) nikad ne bi to sve stigli.
    Ljudi su u početku bili malo zbunjeni, nije se znalo što bi sada trebalo raditi, nismo zamislili ni organizirali nikakvo ozvučenje i glazbu pa je bilo malo gluho, ali se kroz neko vrijeme stvorila odlična atmosfera, smislila se glazba, pjevalo se na dva punkta (jedno društvo u dvorištu, moja ekipa u kuhinji ), ljudi su dugo ostali i tako, ostala je divna uspomena.

A ja sam se očito rascmoljila kad sve ovo pišem :D
    Posljednje uređivanje od vertex : 27.05.2014. at 12:35

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a šta ćeš ako ti je familija, nemoš baš samo tako nedoć.
    ali da je glupo, glupo je.
    ja sam bila na dosta svadbi u životu, i najgore su mi bile one s "prikazivanjima", to se tako kaže po selima.
    prvo, prisiljavaš nekoga da ti da više nego što je mislio da se ne bi osramotio javno. a jedina sramota je tvoja, što si to priuštio svome gostu.
    drugo, užasno puno vremena se gubi oko toga.
    sreća pa se to radi sve slabije, gotovo iščezava, ali bome smo bili i na takvoj jednoj svadbi eto prije godinu dana.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

eto, to je jedino što me istinski užasava, od svega što ste napisali.
    čak mi ni taj umočeni nož mi nije tako strašan lol koliko to da se javno čita koliko je tko dao.
    to je valjda toliko strano nama škrtim primorcima da je naprosto nezamislivo.

vertex, baš lijepo.
    i meni je moja svadba ostala u lijepo sjećanju.
    iako je bilo puno kikseva, prije svega s muzičarima (dvoje) koji, kad smo dogovarali su nam rekli da sve sviraju, napomenuli smo im što želimo, a onda su sve po svom, i sad se naživciram kad se sjetim. čak se nisu bunili kad im nismo platili ono što smo trebali, nego su ostali na avansu, onda možeš misliti koliko su falili.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 27.05.2014. at 12:45

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To sa prozivanjem tko je koliko dao stvarno nisam doživjela, a nisam baš niti ovo sa umakanjem noža, čini mi se da jest bilo na jednoj ili dvije svadbe ali u nekom blagom obliku.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja se uvijek potrudim biti dobar uzvanik,nikad ne grintam oko hrane,pića...muzike. Trudim se plesati i zabavljati koliko je moguće,ako vidim da se nitko ne diže,mladenci sami plešu bude mi baš žao. Volim kad ljudi imaju glazbene želje jer uglavnom onda podignu salu na noge.

Svadba je jednom (dvaput ) u životu i volim da mladenci taj dan imaju u sjećanju osmjeh svojih uzvanika. Svi smo pozvani jer su nas oni željeli uz sebe taj važni dan

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu ni nas.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme, cvijeta, to s glazbom je baš koma...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

eee, sjetila sam se još jedne - na tri sam bila, na tri ne dvije

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

eto, to je jedino što me istinski užasava, od svega što ste napisali.
    čak mi ni taj umočeni nož mi nije tako strašan lol koliko to da se javno čita koliko je tko dao.
    to je valjda toliko strano nama škrtim primorcima da je naprosto nezamislivo.
    X!

Meni je prestrašan običaj da se predstavlja familija.. to sam jednom doživjela u Sloveniji kad se sestrična udavala... mladenci su išli s mikrofonima svaki oko svojih uzvanika i neizmjenice ih predstavljali: ovo je moja teta, ona dolazi iz bla-bla i po zanimanju je bla-bla... ovo je moj stric... ovo je moja...
    Što koga boli briga!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

doživjela ja, i to prekonekoliko puta. ali mene to ne dira previše, uvijek dam koliko sam planirala, ništa više zbog toga.
    onaj tko je zadužen za otvaranje koverti napravi od toga cirkus.
    kada smo mm (tada mi je bio dečko) i ja bili na svadbi jednog njegovog prijatelja, to mi je bio prvi susret s time.
    otvorili su našu kovertu i vikali: evo, 100 DM od prijatelja tog i tog! slabo je to, prijatelju, a još radiš u zaaagrebu
    (pa otegne onako po slavonski )
    a štaš. mi stvarno imamo svakakve rodbine i prijatelja i ima nas ko rusa. nešto otrpimo, na nešto zažmirimo, negdje se super provedemo i dobro je.
    nisam bila ni na jednoj svadbi gdje je svima sve bilo super. ali doduše, ovo s prikazivanjem nije normalno.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Nekad nije bilo darivanja u koverti,več bi mladenci imali "mivanje"..išli bi od stola do stola,mlada mi prstima smočila po licu svakog gosta simbolično,mladenac bi oko vrata imao onaj starinski ručnik i tako malo obrisal obraze svakome. Kum bi nosio lavor s vodom,kuma tacnu na koju bi svaki gost stavio novce. Bez koverti.

Moji frendići su se našli u crkvi,on ju je čekao pred oltarom,nju je tata dopratio do njega.I bilo je baš lijepo.Kao u Američkim filmovima

Mene je moj čale isto dopratio do oltara,baš mi je fora pogledati na dvd-u trenutak kad je onak čvrsto i doslovno predao moju ruku MM.
    I mog svekra u prvom redu kak briše suze..

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je prestrašan običaj da se predstavlja familija.. to sam jednom doživjela u Sloveniji kad se sestrična udavala... mladenci su išli s mikrofonima svaki oko svojih uzvanika i neizmjenice ih predstavljali: ovo je moja teta, ona dolazi iz bla-bla i po zanimanju je bla-bla... ovo je moj stric... ovo je moja...
    Što koga boli briga!
    ajme, što kaže cvijeta evo suze mi idu...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni i dan danas šira familija zamjera što ih nismo zvali, jer smo sveli broj uzvanika i cijelu feštu na minimum. A sad ste tu napisale hrpu JAKO DOBRIH razloga zašto nismo.

S druge strane, bila sam kuma na svadbi gdje smo (kao što je bella opisala) nakon vjenčanja otišli na klopu nas četvoro (mladenci i kumovi) i gotovo. To mi je isto super. A opet - pamtim i svadbe gdje mi je baš bilo lijepo, ali i one koje su bile naporne i ne baš tako lijepe...

Samo želim svima koji se vjenčavaju da NJIMA taj dan ostane u lijepom sjećanju. Ostali su manje bitni.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, cvijeta, to s glazbom je baš koma...
    a hebaj ga, sva sreća da se ja zabavim di god me staviš. al one opatijske oštarije su mi na uši izlazile. lijepo smo im rekli - nećemo MIK, ne, kad bi krenuli s MIK-om, svi bi sjeli, kad bi svirali ovo što smo im mi rekli da sviraju, svi bi plesali (a nismo imali neke pretjerane zahtjeve, ono pop-rock miks, malo stranih jer su bili i talijani). i tako smo se cijelu večer natezali.
    ni ne okreneš se, a nu opet the best of MIK

za neupućene, melodije istre i kvarnera

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja ne volim dosta tih obicaja, od jadnog pijevca na barjaku pa do kupovanja mlade, kradje cipele, bacanja casa i slicno
    umjesto u stan jer je bilo nezgodno i neprakticno, organizirali smo da dodju 'po mene', u stvari da se skupe svatovi, kod dida mi (20 min voznje) jer imamo veliko dvoriste koje smo okitili i u kojem je bila posluzena hrana
    nije bilo kupovanja mlade, kupovanja cvjetova i takvih stvari koje znaju bit u dalmaciji - mrzim kad se mase novcanicama na piru
    onda u maticara, usli smo pod ruku
    svadba bez ocenasa, himne, svekar je samo pozdravio goste i pozvao da se dobro zabave
    imali smo puno hrane, pjevanja i plesa
    torta se nije rusila, nismo razbijali case, nije bilo podvezice, samo se bacio buket
    bend je dobio zabranu cajki, ustaskih pjesama i prostih dobacivanja
    i bas mi je bilo lijepo, ja nisam prestajala plesat

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mi se jednom željeli pozdraviti s mladencima,nismo uspjeli jer su otišli brojat novce...a mi budale putovali 9h Šta'š...nek im je sa srićon

Izbrojala sam ponovo svadbe u zadnjih 7-8god....30ak svadbi....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam na najviše svadbi bila po MM-ovoj ogromnoj familiji, a kod njih je dobra stvar što u nekom trenutku uzvanici potjeraju bend i preuzmu instrumente, pa nema straha da će muzika biti loša.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Carmina406 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi se jednom željeli pozdraviti s mladencima,nismo uspjeli jer su otišli brojat novce...a mi budale putovali 9h Šta'š...nek im je sa srićon

..
    ajoooj, majko mila, plačem

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

ajoooj, majko mila, plačem

e da je to sve. Mi došli nakon 9h vožnje i naravno pravac u crkvu,šta je red..red je i mislimo se nije velika svadba,nema baš puno ljudi....

Došli u salu,a tamo 150 domorodaca....sve pojeli. Mi sjeli...nemamo šta jesti,gladni,žedni....bilo nam je nezaboravno

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a nekako nam bedasto bilo naći se ispred matičara, šta ja znam, to bi mi tek bilo za plakat od smijeha, zamisli taj susret - štaš sad, kako se pozdravit
    Pa što niste zajedno krenuli iz stana gdje ste ionako zajedno živjeli?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Summer, lajkam ti svadbu

p.s. Zar band mora dobiti zabranu ustaških pjesama jer to inače ide po difoltu?!?! Ja nikad nisam čula bend da to svira, najgore što je neki bend svirao da sam čula su Thompson i cajke...pa Ja se konja bojim i slično... Dakle, Cvijeto, mogla si proći puuuuno gore od MIKa

Stranica 3 od 6 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •