Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Sinusitis - kako se izliječiti bez antibiotika?

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Sinusitis - kako se izliječiti bez antibiotika?

Moj posljednjih godina recidivirajući sinusitis polako prelazi u kronični.

Ne znam što je točno okidač, nekada ga imam usred ljeta, a po zimi ništa, ponekad se pojavljivao skoro pravilno s jednom epizidim u siječnju/veljači i jednom u travnju/svibnju.

Kapam, inhaliram, pijem gelo myrtol, ulijevala sam i one Jozing kapi, ali on se ne da. Samo nakon udarne kure antibiotika i kortica posustane.

Imate kakav savjet? Izbaciti nešto iz prehrane? Napraviti neku ciljanu pretragu?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja inhaliram fiziološku+antb kapi kad zagusti
    ok mi je i kura et.ulja origana, imaš za kupiti u biljnim ljekarnama od Pranaroma

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni pomogne nativni propolis u kapsulama, ali par zadnjih godina mi je bolje, nije mi trebalo.

Općenito, preparati propolisa su zakon (pastile ili tinktura u čaj) + inhalacija na amaterski način (zakipim vodu u loncu, pa unutra žličicu tigrove masti ili par kapi metvice, origanovog ulja ili lavande - što mi padne šaka, pa udri disati dok sinusi ne popuste - treba nekoliko dana za redom).

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    ja inhaliram fiziološku+antb kapi kad zagusti
    ok mi je i kura et.ulja origana, imaš za kupiti u biljnim ljekarnama od Pranaroma
    Oleo kapsule od pranaroma, spasile su MM.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sandee, jel' pušiš možda? Pitam jer dok sam pušila, imala sam upale sinusa barem 2x godišnje, otkako sam prestala, jednom u par godina.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kod jakih bolova instant pomaže nasjeckana kapula (crveni luk) stavljen u čarapu i to sve pod nos tijekom noći.

Ja se na sinuse obazirem jedino kad zabole, dok curkaju kroz grlo ne reagiram. A curkaju skoro stalno, nije da se ne bi trebalo pozabaviti time :/

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Sandee, jel' pušiš možda? Pitam jer dok sam pušila, imala sam upale sinusa barem 2x godišnje, otkako sam prestala, jednom u par godina.
    Ne pušim.
    To sa sinusima mi se događa zadnjih nekoliko godina, prije nisam imala tih problema.
    Evo, i sad sam doma na antibioticima, pokušala sam sinuse držati pod kontrolom da se ne zakmplicira, kad sam osjetila da se nešto zbiva.
    10 dana sam uspijevala i onda mi je sav tej sekret, koji se slijevao u zdrijelo, složio bronhitis.
    Puna sam sekreta, a iz nosa nemam što ispuhati, sve se cijedi otraga...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni se znaju sinusi zakrčiti kad me uhvati sistemska candida (kad jedem bijelo brašno i ne pazim na slatko, a još i jedem voće) a to je recimo...sada. Baš sam od ovog tjedna krenula sa anticandida dijetom iako nemam simptome vaginalnih smetnji - znam ja već što je to. Ne kažem da je kod svih tako, ali kod mene nekoliko tjedana anticandida prehrane redovito popravi stvar. Nakon 2 tjedna sinusi se otvore, koža se popravi (ne po licu, nego nadlakticama), sluznice se oporave, a probava uravnoteži. Još da sam disciplinirana stalno tako jesti - gdje bi mi bio kraj???

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se znaju sinusi zakrčiti kad me uhvati sistemska candida (kad jedem bijelo brašno i ne pazim na slatko, a još i jedem voće) a to je recimo...sada. Baš sam od ovog tjedna krenula sa anticandida dijetom iako nemam simptome vaginalnih smetnji - znam ja već što je to. Ne kažem da je kod svih tako, ali kod mene nekoliko tjedana anticandida prehrane redovito popravi stvar. Nakon 2 tjedna sinusi se otvore, koža se popravi (ne po licu, nego nadlakticama), sluznice se oporave, a probava uravnoteži. Još da sam disciplinirana stalno tako jesti - gdje bi mi bio kraj???
    E, vidiš, to bi moglo biti rješenje...
    Imam i ekceme po rukama, baš nadlakticama (ok, inače imam AD, ali ovo je drugačije), kosa mi otpada užasno, umirem od umora (a svi nalazi ok).
    A ovakav bronhitis nisam imala nikada prije.

Samo, treba biti discipliniran, a to je stvarno teško...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sandee prvotno napisa Vidi poruku
    E, vidiš, to bi moglo biti rješenje...
    Imam i ekceme po rukama, baš nadlakticama (ok, inače imam AD, ali ovo je drugačije), kosa mi otpada užasno, umirem od umora (a svi nalazi ok).
    A ovakav bronhitis nisam imala nikada prije.

Samo, treba biti discipliniran, a to je stvarno teško...
    Je, teško je... Ja sebi uvijek obećavam da ću tako (i nikako drugačije) jesti do kraja života, ali figa... čim mi bude bolje, navalim na voće, kolače s germom i slično.

Evo jelovnika (primjeri): http://origodetoksikacija.wordpress....andida-dijetu/

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

da možda nisi alergična na pelud ili nešto što cvjeta sada?

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    da možda nisi alergična na pelud ili nešto što cvjeta sada?
    U principu nisam alergicna ni na sto,pitala me I doktorica.
    Ipak mi je dala I tablete za alergiju, da mi malo smanje tu otecenost sluznice.
    Vani je +30, a ja kasljem I slinim k'o da je prosinac.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puno, puno inhaliram - ne koristim onaj ultrazvučni zbog eteričnih ulja nego klasika s loncem
    Stavljam neke kapi za inhaliranje (Eu... ne znam napamet). To puno je meni 5x dnevno, i stalno nalijevam nos s fiziološkom Maritim s nekim dodatkom (crvena bočica).

Dva puta dnevno inhaliram s dodatkom Garasone kapi (antibiotske kapi za uho).

Netko je spomenuo oleo kapsule - jesu li to kapi ili kapsule?
    Inače sam jako zadovoljna njihovim et. ulje za masažu djece (ravensara i eukaliptus radiata ako sam dobro napisala) - to se može umasirati i na čelo. Ja klincima masiram leđa uz dodatak baznog ulja kad iskašljavaju.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ti je ulje u kapsulama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala, marta - baš ću potražiti, jako sam zadovoljna njihovim uljima

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor