-
Mislim da ćete teško naći pedijatra homeopata.
Naime.......
pedijatar= doktor medicine sa specijalizacijom iz pedijatrije - obrazovanje traje 10 do 11 godina. Koristi u liječenju postupke i preparate čija je učinkovitost znanstveno dokazana brojnim ispitivanjima na velikim brojevima ispitanika
homeopata= osoba koja je završila školu homeopatije - obrazovanje traje dvije godine. Koristi u liječenju postupke i preparate koji se bez ikakvih znanstvenih dokaza smatraju korisnima jer je tako napisao prije 200 godina neki Hahnemann.
Alopatska, zapadnjačka ili kako se već naziva medicina koja se uči na sveučilištima zna za homeopatiju i ne odbacuje ju u potpunosti, već primjenjuje principe homeopatije tamo gdje je dokazana učinkovitost.
Homeopatija pak, bez znanstvenih dokaza o učinkovitosti, na temelju filozofije i anegdotalnih slučajeva izliječenja primjenjuje principe "liječenje istim u malim dozama" prilično nekritički.
To mi se čini prihvatljivo kod stare osobe koja koja je teško bolesna i medicina joj ne može pomoći, pa "više nema što izgubiti".
Ali na svojoj niti bilo čijoj djeci, u slučaju bolesti to ne bih prakticirao. Nekako ne bih volio da se moje dijete liječi na principima za koje u 200 godina postojanja ne postoje znanstveni dokazi učinkovitosti. Zato mislim da će biti jaaako teško naći pedijatra - homeopata........
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma