-
molim vas za savjet....
Prvo bih htjela da vam se svima zahvalim,citajuci vase savjete,iskustva uspijesno dojim preko deset mjeseci.bilo je tu i uzasnog mastitisa,poslije muke sa kolicinom mlijeka,ali uz vasu pomoc smo uspijeli. Bebana dohranjujem od sestog mjeseca,prihvatio je dohranu bez problema.Sad planiramo uvodjenje treceg obroka.
Naime,dobila sam poslovnu ponudu ali je radno vrijeme cudno od 07 -19 h ,i nocna smjena od 19-07 h.Ja bih voljela da nastavim dojiti ,ali ne znam da li su mu 3 obroka dohrane dovoljna 12h,da li moze biti tako dugo bez mlijeka?
On je pravi sisoljubac,nikad se nismo odvajali duze od max 2 sata,pa me strah kako ce sve to izgledati?
Mislim da ce mi ta odvojenost jako tesko pasti...
Ali bih najvise od svega voljela da ga nastavim dojiti jer sam planirala da sam odluci kad je dosta.
Molim vas pomozite,sta da radimo?
-
-
Osoblje foruma
Jako je teško reći unaprijed što će se događati.
Neka djeca zamijene ritam i prilagode se prisutnosti majke i svo dojenje odrađuju kad je majka kod kuće (što može biti vrlo zahtjevno i teško), neka se prebace na drugu klopu.
Možeš li se izdajati i pripremati mlijeko, da ima bar jedan obrok tvog mlijeka dok te nema?
Koliko količinski on pojede krute hrane?
Teoretski, moguće je da ga dojiš vrlo intenzivno prije odlaska na posao i da onda, kad se odvojenost događa po danu ima 3-4 obroka krute hrane i onda intenzivno dojenje kad si kod kuće.
Ako ne bi bilo tog intenzivnog dojenja kad si kod kuće, i ne možeš se izdojiti, i ako su k tome količine krute hrane koju pojede granične (nisi zadovoljna kako jede), ja bih ti preporučila da ipak uvedeš adaptirano, 1-2 obroka u one dane kad ste odvojeni 7-19h.
-
Hvala na odgovoru.
Odbila sam ponudu,tako da ce bebac jos uzivati kraj mame.ipak su mi on i dojenje prioritet.