Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 80

Tema: TV i beba

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno TV i beba

Otkad smo dobili bebicu, nekako sam tv počela doživljavat kao uljeza u stanu koji mi samo odvlači pažnju od stvarnog života, a bebicu kao najvrjedniju moje pažnje i aktivne pozornosti, prisutnosti duhom i tijelom. Zamolila mm-a da izbacimo tv, i evo nas - bez tv-a već mjesecima! I mogu vam reći da mi je baš lijepo tako!
    Ima vas još koji nemate tv?
    Baš bi voljela da se pobrojimo!
    I da ne ispadnem nenormalna !

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije se mogao ugasiti?

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i mene prije 4 godine pucalo isto razmišljanje, i poštujem vašu odluku, ali ipak mi je osobno bilo preradikalno... nismo ovisnici ni mm ni ja, ali bez dobrog filma, mi se život čini besmislenim (pogotovo, kad s malom bebom i ne možeš biti filmofil u kinu)

pa smo onda kupili novi i veći

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Nije se mogao ugasiti?
    X
    Mi smo svojeg ugasili dok je dijete bilo malo. Do cca 2. godine nismo pred njim palili TV.
    Sad mali ima 3 godine i voli pogledati crtić. Pazimo da ne pretjeruje, a MM i ja gledamo TV kad mali zaspi i baš uživam onda pogledati film na miru.
    Mene više brine kad ću imati drugo dijete, što onda? Ne mogu prvom zabraniti TV, jer mi je prihvatljivo da pogleda kroz dan pokoji crtić, a ne mogu bebu izolirati u drugu sobu.

E da, MM ima takav posao da je poželjno da poprati Dnevnik, tako da i iz tog razloga "trebamo" TV.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 12.07.2010. at 11:49

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    pa smo onda kupili novi i veći

Ali izbacili smo ga iz spavaće sobe.
    Lovro tu i tamo pogleda crtić na Baby tv programu , kad ja moram skuhat, usisat i sl.
    Laru više ne zanimaju crtići, ona gleda Sumrak

Mislim da mi ne bi mogli bez tv. Ali kad odemo na godišnji, niti ga se ne sjetimo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

E da, meni je bitno da mi TV ne radi kao pozadinska buka. Dobro, to mi nije problem, jer volim tišinu.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

TV nije uljez vec sprava koja se kontrolirano treba koristiti.
    TV kod nas nema centralno mjesto u stanu, ugasen je kada imamo drustvo, ugasen je kada ne gledamo aktivno emisiju i limitirano gledamo programe (ne podnosim 'saltanje').
    Carica eventualno pogleda koji crtic a zajedno gledamo filmove na DVDu.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne volim TV, ali nismo ga izbacili iz kuće. Zapravo, dobili smo novi TV na poklon od mog tate iako sam rekla da mi bolje kupi kišobran kolica il nešto potrebnije
    Gledam TV možda 3 puta tjedno. Iskreno dosadan mi je program pa upalim samo kad znam da nešto ima što me zanima.
    Dijetetu planiram pokazat televiziju tek negdje sa 3-4 godine (moš mislit što će mi to uspjeti...)

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Po istoj logici bi trebalo izbaciti i računalo
    "E, to neće ići" kažu pingvini u Madagaskaru

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja baš volim svoj tv.

jesam li (ne)normalna
    Posljednje uređivanje od anamar : 12.07.2010. at 13:59

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam zagovornik izbacivanja televizije, jer se često sama ne kontroliram. Ali komp mi je korisniji. Tu bar većinom gledam/čitam nešto pametno, a i dobar film mogu gledati na kompjuteru (s tim da nisam uspjela pogledati film do kraja... ima par godina ). Televizija je krcata smećem, a malo je dobrih stvari (ako nemate max tv ili satelit, a to nisam nikad imala).
    Bilo je razdoblja mog života bez tv-a u kući (po par godina). Dakle, moguće je. U tim sam se periodima osjećala inteligentnije i poletnije nego inače
    Budem li imala tv, mislim da će uz to morati ići i max tv.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa dobro, ne vidim nista lose u tome da se izbaci TV. Priznaćete da je mnogima TV neka vrsta ovisnosti. Ja sam na primer ovisna o slatkišima i mnogo mi je lakše da ih ne jedem kad ih uopšte nemam u kući, nego da stoje tamo negde na polici i zovu me.
    Mi nismo imali TV u kući 12 godina, moji roditelji i ja (1991-2003.) i mogu vam reći da mi je drago bilo i tada i sada. MMu je daljinski produžetak ruke. Dovoljno je reći da kad sam došla iz porodilišta sačekao me novi TV na komodi, kao poklon valjda I poslužio je svrsi jer dok se mala nasisavala satima ja sam ubijala dosadu gledajući. Ali sad već primećujem da nam ponekad ozbiljno narušava porodični život. I rado bih da je češće OFF, ali dragi je sa TVom kao ja sa slatkišima, treba mu skloniti iz vidokruga.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Nemamo TV već 4 godine.
    Imamo 2 kompa i odličnu vezu, skidamo i gledamo ono što nas ispunjava (kvalitetne filmove, dobre dokumentarce...), npr:
    - Terry Jones’ Barbarians (2006) od BBC-a (iznenadiš se kako su zapravo Rimljani bili barbari a ne Kelti) - inače serijal o mitovima u povijesti
    - http://www.youtube.com/watch?v=jEyZF...next=1&index=4
    - na linku http://forum.roda.hr/threads/47378-A...a-preporuku%29 sam navela dobre filmove, nađi me po nicku...
    - crtiće ću također birat za malenu kad bude vrijeme...

Bez TV-a mi je ljepše u životu jer ne gledam ono što mi je nametnuto (reklame, udarničke špice dnevnika koje me unervoze i prije nego voditeljica nekaj kaže, esmeralde i gringose, kvazi elitu i kvazi potrebe...)

Nisi čudna (kao što nisi čudna ako ne pratiš nogomet, Red Carpet i slično), već si razvila svijest o tome da se želiš okružiti pozitivom i smislenošću, duhovnim vrijednostima i težnjom za spoznajom onoga što te uistinu ispunjava.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma super je sve to bez TV i to dapače podržavam (ja se ne sjećam da sam pogledala nešt zadnjih 6 mjeseci na TV-u od programa), ali kak , mislim stvarno kak ,gledate filmove na kompjuterima bilo koje vrste?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da je puno bolje i zdravije da se filmovi/crtići gledaju na TV-u, nego na kompu.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi smo imali dok smo bili u braku bez djece TV u sobi, to smo čim se beba rodila izbacili... Crtiće je počela gledati nedavno , kontrolirano...
    ALi ne mogu zamisliti život bez kvalitetnog filma... I dokumentarca... A sve to bez TV-a mi je nezamislivo izvesti... I to dobrog elcedeplazmagluposti TV-a....
    Inače sam ja obično na stranu onih koji pljuju TV program, jer realno ne valja, ali svoje klince ću učiti da znaju razlikovati dobre filmove od loših ...
    Ne znam, ali mislim da bih bila na gubitku bez toga....

ALi ja sam okorjeli filmofil....Onaj Kinoteka tip, a ne CInestar

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Điz, moram podrezati nokte, to mi zbog njih tipkovnica udara kriva slova

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da je puno bolje i zdravije da se filmovi/crtići gledaju na TV-u, nego na kompu.
    Na koje aspekte gledanja mislis?
    Mi nemamo TV, jer nam ne treba
    Klinci gledaju crtace, svakodnevno i uglavnom koliko zele, ali na kompu.
    Najvise vole dugometrazne, razne, skidamo ih s neta, obilno :D

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam zaljubljena u svoj lcd panasonic televizor
    imam iskon tv i među svim programima 10 odličnih
    volim gledati dnevnik (al to mi je valjda navika iz djetinjstva kad su svi pobožno gledali dnevnik i kad se moralo biti tiho)
    volim gledati cnn, fox life, tu i tamo NG
    jer mm skida super turbo dokumentarce
    djeca mi crtiće gledaju na kompjuteru, tv uopće ne
    televizor nije prijeteće čudovište koje će nas pojesti ako ga upalimo
    to je samo aparat nad kojim mi imamo kontrolu
    i to daljinsku

a prvi put sam se s neimanjem tv-a u kući susrela
    među američkim sektaškim katolicima
    kako mi je bilo pretjerano tad, pretjerano mi je i sad

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja sam svojedobno razmišljala o tome da izbacimo TV.
    Nismo to učinili jer sam načula nešto u smislu da bi nam HRT u tom slučaju "sjeo" za vrat zbog radio-aparata. A da izbacim i TV i radio, ne bi išlo. Pa je TV ostao.
    Uglavnom je ugašen. Tu i tamo nešto pogledamo (i to navečer). U moru lošeg programa, nađe se i pokoja dobra emisija koju želim pogledati. Andrej ne gleda tv-program, tu i tamo neki film ili crtić s dvd-a.
    Moguće je živjeti s televizorom u kući i ako nisi tv-ovisnik
    A u funkciji pozadinske buke nikad nije ni bio, ni prije, ni sad.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    ...ali kak, mislim stvarno kak ,gledate filmove na kompjuterima bilo koje vrste?
    dragi je "komp guru", njegov komp je čudo moćan, a sukladno tome i monitor, koji je bolji od 90% TV ekrana na tržištu.
    tak da ovisi, ako se dobro opremiš, široko ti polje...

svom djetetu ću dati da gleda tv ak bude željelo (imamo tv tuner na kompu, znači možemo gledati i tv na kompu, no nikad ga ne koristimo - ajmo reć da sam sita tv-a), no uvijek će imati i drugu opciju - znači zabavu iz koje se može kvalitetno razvijati. a ak poželi koji put pogledat MTV-jev "My sweet sixteen", Farmu i sl., pa nek pogleda. nek se izgušta, vrlo će brzo shvatiti da ništa ne propušta. svi smo to prošli, pa neka i ono prođe. dobro je da vidi kaj sve ima na svijetu.

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Nije se mogao ugasiti?
    Što se mene tiče bio bi stalno ugašen, ali mm nije tako strong kad je u pitanju količina vremena provedena pred njim, a i sam shvaća da mu je to problem, tak da smo mi sporazumno odselili gdina iz stana . I uopće nam ne fali!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa Vidi poruku
    Na koje aspekte gledanja mislis?
    Mi nemamo TV, jer nam ne treba
    Klinci gledaju crtace, svakodnevno i uglavnom koliko zele, ali na kompu.
    Najvise vole dugometrazne, razne, skidamo ih s neta, obilno :D
    Za vid, da komp vise umara oci od TV-a. Nisam strucnjak, ali MM, koji se dosta razumije u to, kaze da je kvatiteta ekrana na TV-u prilagođena za gledanje pokretnih slika, dok je ekran na kompu prilagođen za rad. (slova, brojke...). Nadam sa da sam uspjela objasniti sta mislim. On neda bas da nasa cura gleda crtice na kompu, radije joj upali TV. Naravno, osim ako imate super kvalitetne profesionalne ekrane i grafičke kartice, ali takvi koštaju više nego TV.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Za vid, da komp vise umara oci od TV-a. Nisam strucnjak, ali MM, koji se dosta razumije u to, kaze da je kvatiteta ekrana na TV-u prilagođena za gledanje pokretnih slika, dok je ekran na kompu prilagođen za rad. (slova, brojke...). Nadam sa da sam uspjela objasniti sta mislim. On neda bas da nasa cura gleda crtice na kompu, radije joj upali TV. Naravno, osim ako imate super kvalitetne profesionalne ekrane i grafičke kartice, ali takvi koštaju više nego TV.
    A ja sam baš mislila da je obrnuto... morat ću pitati svog stručnjaka

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ma nikako ne može ekran kompa biti bolji, gleda se iz veće blizine...automatski ogroman minus ...
    naravno, da katodna cijev ne doalzi u obzir zbog svog zračenja

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako mislis na refresh rate (frekvencija osvezavanja tj. ponavljanja slike), on je na danasnjim karticama i monitorima vrlo dobar, to poredjenje vise nije potrebno.
    Jedino ako kupite ono bas bas najjeftiniji monitor s katodnom cevi, ili ako koristite neki prastari.
    I naravno, uvek LCD ispred katodne cevi, a kod LCDa refresh rate i nema veze jer ima statican pixel.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Poslala dupli post..

A zasto komp da gledaju iz bliza?
    Moji gledaju sa sasvim pristojne udaljenosti, kad gledaju crtace.
    Posljednje uređivanje od kli_kli : 13.07.2010. at 10:44

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo vi!

Ja bih voljela da uspijem nagovoriti MMa da izbacimo TV jer smo oboje odrasli uz upaljene TV-e. Ja sam uvela sebi tu naviku da ne palimo TV dok nema neceg pametnog ili nama zanimljivog, ali MM voli da mu radi i kad ga ne gleda, a ja sam na to alergicna.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

SAd smo se mi zaplele o ekrane , a u biti govorimo isto , svejedno je gledaš li Tv program i crtić na TV ili na monitoru...
    ali zapravo je pitanje da li izbaciti tv iz kuće....
    DA li onda izbaciti i čitanje novina?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa zavisi za sta ti TV sluzi. Mi vesti ne gledamo, procitamo ih na teletextu ili internetu, isto kao i prognozu. Ja ne gledam ni filmove, uopste, nikada, ni na kompu. Serije tu i tamo, ali nisam navucena, ne pratim nista samo pogledam kad natrcim. I to je to.
    MM kad je kod kuce i ima vremena gleda sve vesti, dokumentarce, neke glupe serije (nista ne prati nego isto kad naleti), filmove, krvoprolica, ma sve redom. I to me bas nervira, narocito zato sto pojacava.
    Od decijih kanala sam memorisala samo BabyTv a Nadji to nije bas zabavno pa ne gleda.
    Sport ne gledamo. Od novina kupujemo jedan nedeljnik a i za njega cemo sad uzeti pretplatu preko neta.

MM se slaze da potpuno nekriticki, nekontrolisano bulji u TV, ali eto kad mu je tu ne moze da odoli. Zato bi lakse bilo da ga nemamo u kuci.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mislim da je tema pogrešno postavljena od poečtka.
    džaba postrojavanja ovih koji nemaju tv, kad u isto vrijeme imaju opake mašine od kompova koje su bolje od tv-a u odvlačenju pozornosti roditelja od djece i života samog.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

vidim smisao u raspravi koja bi išla u smjeru; koliko nam mediji, tv i internet osobito, zasljepljuju svakodnevicu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    vidim smisao u raspravi koja bi išla u smjeru; koliko nam mediji, tv i internet osobito, zasljepljuju svakodnevicu.
    Slažem se.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku
    jesi luda?
    pa da u depresiju padne 80% forumašica!

džaba postrojavanja ovih koji nemaju tv, kad u isto vrijeme imaju opake mašine od kompova koje su bolje od tv-a u odvlačenju pozornosti roditelja od djece i života samog.
    živa istina. TV je mala beba prema internetu.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

slažem se s anamar

Mi imamo tv i komp i svašta nešto.... Gledamo svaša, od dokumentaraca, sporta, crtića, filmova... Sin obožava nogomet i ne vidim razlog zašto ga nebi gledao?? Ili zašto je tv zlo? Onda bi stvarno kako je netko gore i naveo trebali svu tehnologiju izbaciti iz kuće!

I nije mi jasno zašto se uvijek dramatizira oko tih stvari? Ono, mi ne gledamo tv i super nam je! E pa, mi ga imamo i isto nam je super. I super je s klincem od 4 god ispeći kokice i sjesti pred tv, pogledati dio tekme i komentirati zajedno s njim. Ili kuhanje kod Ane, ili Večera za 5... moji klinci to obožavaju....
    Jedino s čime se slažem da ni tvu ni kompu nije mjesto u spavaćoj sobi....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
    Jedino s čime se slažem da ni tvu ni kompu nije mjesto u spavaćoj sobi....
    Zašto? Koji je razlog osim eventualnog zračenja?
    Mi imamo u spavaćoj i TV i DVD i MAXtv. Imamo TV u dnevnom boravku, ali ga tamo ne gledamo. Zašto?
    Spavaća soba nam je velika, prostrana, na sjevernoj strani, a TV gledam jedino pred spavanje i volim se zavaliti u krevet i pogledati film.
    Mali za to vrijeme več spava.
    Ne ometa nam TV san, niti ništa slično.
    Mali gleda crtić kad se probudi i prije spavanja u krevetu.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto? Koji je razlog osim eventualnog zračenja?
    Mi imamo u spavaćoj i TV i DVD i MAXtv. Imamo TV u dnevnom boravku, ali ga tamo ne gledamo. Zašto?
    Spavaća soba nam je velika, prostrana, na sjevernoj strani, a TV gledam jedino pred spavanje i volim se zavaliti u krevet i pogledati film.
    Mali za to vrijeme več spava.
    Ne ometa nam TV san, niti ništa slično.
    Mali gleda crtić kad se probudi i prije spavanja u krevetu.
    zato jer mi vjera brani
    spavaća je za spavanje
    dnevna za ležanje na kauču, grickalice i tv

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    zato jer mi vjera brani
    spavaća je za spavanje
    eto, upravo tako i meni
    ostalo valjda od kućnog odgoja.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    eto, upravo tako i meni
    a dijete u dječjoj sobi
    da me ne ometa

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

magriz jel ja tebe vidim kad se pogledam u ogledalo
    ovo je da ne bude potpisujem

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a dijete u dječjoj sobi
    da me ne ometa
    to mi nije ostalo

al zato NIKAD ne kupujem coca colu za doma.
    čak i za rođendane se moram prisilit i vidim mamu kako se lupa s tavom po glavi
    koji je to ono film bio

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

čak i za rođendane se moram prisilit i vidim mamu kako se lupa s tavom po glavi
    koji je to ono film bio

isprazni inbox

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    magriz jel ja tebe vidim kad se pogledam u ogledalo
    ovo je da ne bude potpisujem
    ti si isto zla maćeha?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mlukacin prvotno napisa Vidi poruku
    I nije mi jasno zašto se uvijek dramatizira oko tih stvari? Ono, mi ne gledamo tv i super nam je!
    Meni nije nikako jasno zašto je različito mišljenje = dramatiziranje.
    Nitko nije rekao ništa loše o gledačima tv-a, samo se raspravlja o mogućnosti života bez čarobne kutije. Tko to želi, naravno.

Zašto tv ne može u dnevnu sobu, to mi je posebna stavka: jer mm gleda nešto usred noći (studentski dani, kad je tv, ako smo ga imali bio uvijek u jedinoj prostoriji koja nam je bila na raspolaganju) a ja se budim zbog titranja svjetla, spremna na teško kazneno djelo. Ozbiljno sam bila neuračunljiva u tim tenucima

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

eto, upravo tako i meni
    Izgleda da je meni kućni odgoj zakazao.
    Ok, mislila sam da postoji neki "pametniji" i konkretniji razlog.
    TV i komp u dječjoj sobi do neke kaaaaaasnije dobi, definitivno NE, ali kod roditelja svakako da.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 13.07.2010. at 16:05

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

zato jer mi vjera brani
    spavaća je za spavanje
    Ovako i kod nas. TV u dnevnoj sobi nam je sasvim dovoljan.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mi cemo uskoro ostat bez tv-a, novi nemam najmeru uskoro kupovat. s jedne strane me veseli jer mi ga je sve teze kontrolirati, i sebi i djetetu, s druge sam tuzna. volim pogledat dobre informativne i dokumentarne emisije, na hrt plus ima bas dobrih emisija, repriza dobrih hrt-ovih emisjia (na rubu znanosti, srednji vijek, putopisne emisjie). ili reprize filmova koje sam propustila pogledat tijekom godina. u videoteku ne idem, sa neta mi se ne da skidat, na kino sam ogranicena na mozda jednom mjesecno, ako i toliko.

da je program tv-a kao u mom djetinjstvu kad je na tv-u bilo 2 programa sa siromasni programom ne bi nikad izbacila tv. danas, uz 50 programa i 50 emisjia dnevno na svakom, mijenjam misljenje.

meni je osobno gori internet, to je tek gutac vremena i energije.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i ja se slažem da je internet gori (potpisujem)

Tv emisija počen i završi.... na netu možeš visiti satima da niti ne primjetiš.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni se ovako čini da tv u stvari dobro djeluje na bračne odnose.
    da nema tv-a, svaki prosječni par bio bi pred prevelikim pritiskom da svaku večer mora vodit smislene razgovore il se seksat.
    i tako iz dana u dan, iz večeri u večer.
    mislim, možete i kartat, npr. ali pritisak razgovora ostaje, jer ste se riješili televizora prvenstveno da povećate kvalitetu obiteljskih odnosa. a učili su nas da to može jedino razgovor, ne npr. trešeta. a i većina igara je ubitačno dosadna kad se igra u dvoje. prolazi jedino šah.
    a taman da se svaku večer seksaš, opet, čast iznimkama, to ne može potrajat cijelu večer. opet moraš razgovarat. onda, nakon nekog vremena, ponestane tema za razgovor. onda si počneš postavljat pitanja, da u kakvom ti to braku živiš, kad nemaš o čemu razgovarati. pa dok šutiš, ne šutiš opušteno, nego razmišljaš o braku.
    e onda nakon kojih mjesec dana mučne tišine (ne one ugodne tišine, kakva je pred televizorom, kad se osjećaš ugodno i opušteno dok šutiš pokraj svog dragog) slijedi faza pričanja o vašem braku. a ta faza nikako ne može na dobro završit. naročito što ste oboje već izluđeni od napete tišine. postaje ti sve besmisleno, a jedino rješenje koje može spasit brak, ti ni u ludilu, u ovoj fazi, više ne može pasti na pamet - televizor.

treba i o ovom aspektu razmislit, najozbiljnije vam kažem. dakle, ako ne volite šah, nemojte se rješavat televizora.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cvijetam cvijetu.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •