Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Muzej automobila Ferdinand Budicki

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Muzej automobila Ferdinand Budicki

Jučer smo napokon bili s djecom: http://www.otk-ferdinandbudicki.hr/index.php/info

cca 1500 m2 stare tvornice Pluto preuređeno je u lijepi izložbeni prostor.

Imaju cijelu hrpu starih automobila, ali i ne baš tak starih (ili sam JA stara kad mi stojadin iz sedamdesetih nije staro vozilo )

Imaju stari kamion koji još nema zračnice nego pune gume.... imaju razne generacije vozila s raznih strana svijeta, ne samo automobile nego i motore, bicikle s pomoćnim motorom, motore s bočnom prikolicom ("Grunf izvedba"), teretna i servisna vozila - razno...

Kaže voditelj da mijenjaju postavu svaka 2-3 mjeseca jer imaju više nego im stane u taj prostor.

Za djecu raj - ali još više za nas odrasle, jer za djecu je to upravo muzej, a za nas malo starije - dio naše mladosti, da ne kažem života...

Imaju čak i jedna stara tramvajska kola i staru kabinu sljemenske žičare.

Mene se najviše dojmila samogradnja autoprikolice (uredno registrirana i s tablicama) napravljena od rashodovane kabine žičare !

Ima i dosta literature - stari brojevi časopisa Auto i Sam svoj majstor, razne stare upute za automobile, ali i koještarije tipa antikna benzinska pumpa, pa onda pumpa za kotače, kao i različite vrste prometala i igračaka s kotačima - bicikli, romobili, dječja kolica, tricikli...čak i role i to novije generacije nego sam ih ja imala !

Kako god bilo - taman je dosta da klincima bude zabavno (ima i igraonica u kojoj su drveni autići, pista i gomila igračaka bez puno plastike, ali i biser - stara pretpovijesna računala i igraće konzole - Commodore 64, mislim da je bio neki Olympia i još neki anonimni... Uff, kak sam stara! Ali djeca su bila zadovoljna. Topla preporuka svima koji se otpute u tom smjeru!

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mi smo ga posjetili kad je bila NOĆ MUZEJA, bila je dosta velika gužva ali je ok za pogledati. I mene je dosta automobila podsjetilo na mladost.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •