Kupila sam u sparu kokosovu mast u obliku putra. ŠTo se s tim radi? Imate li neke recepte?
Kupila sam u sparu kokosovu mast u obliku putra. ŠTo se s tim radi? Imate li neke recepte?
Mozes napraviti energetske kuglice: mljeveni orasasti i suho voce zelji, usitnih u mulgipraktiku, pomijesas sa otipljenim maslom i medom i pravis kuglice, uvaljas u kokos. Ja jos dodam proteine od vanilije. Umjesto proteina (kao suhe komponente) ubacis zobene pahuljice.
A mozes i indijski umak (to ja tako zovem). Na kokosovom maslu malo poprzis curry, dodas luk da se prodinsta i lovorov list. Na to ubacis povrce iz juhe, zgnjecis sa onim za pire krumpir, malo stavis kokosovog mlijeka ili malo vrhnja, pustis malo da se krca. Izvadis lovor i ispasiras sa stapnim. Ako je prerijetko, dodas mrvicu gustina. Prelijes njoke. Meni iz to pase skuta iz lidla ili tako neki slican sir.
Ako je to isto što i kokosovo ulje, za sada na njemu pečem palačinke i dinstam povrće (mix: grašak, mrkva, kukuruz, luk, brokula…) s komadićima pilećeg filea.
Pratim temu.
Žlica u zobene mekinje ili pahuljice, puding, griz - mljac. U kolače također. Neki kažu da je super u kavi, meni baš nije.
Moja kćer jede kokosovu mast samu, kao čokoladu.
Ja s kokosovim uljem u zadnje vrijeme djeci perem zube. Pročitala sam da pomaže jer ima antibakterijsko djelovanje. A budući da klasična pasta ne pomaže (imamo problema sa zubićima unatoč redovitom pranju), nemamo što izgubiti.
Čini mi se da pomaže i kod vaginalne infekcije, ali to sam isprobala samo jednom pa ne mogu biti sigurna.
Koristi li još netko kokosovu mast za takve neprehrambene svrhe?
Fora ju je namazati na kruh ili keks. Na nju posuti po želji![]()
Stavim je u kremu za lice, u kombinaciji s drugim nekim uljima i pčelinjim voskom.
Proguglaj si kokosovo ulje. Ima puno ideja, naći ćeš si ono što ti odgovara.
ja kokosovo ulje jedam sa žlicom![]()
Posljednje uređivanje od Zara1 : 31.05.2014. at 10:13
ja u glavi imam kekse, prhko tijesto s kokosovim uljem - jel+ netko probaotako nešto
našlahttp://www.culinarycoutureblog.com/2014/01/perfect-coconut-oil-chocolate-chip-cookies.html
ja ubacujem u shake-ove i maloj umjesto putra stavim kokos-med ili kokos+cimet na kruh
takuder ga koristim za home-made cokoladu
i tak, mozes s tim sve i svasta isto ko s maslacem ili bilo kojom drugom masnocom
Ja ga koristim za pecenje palacinki, podmazivanje kalupa kad pravim muffine, umesto maslaca u kori za pitu, dinstam/przim na njemu piletinu, stavljam u shakeove...
Koristim za izradu sapuna, dezica, krema za suncanje, za to cesto uzmem I rafinirani a za jelo samo nerafinirani. Najcesce ga pijem u kavi ili caju I koristim za bounty.
I ja sam ga pocela koristiti; uglavnom za kuhanje/dinstanje ali i kao masku za kosu, uklanjanje sminke navecer i metodu ciscenja zubi sto je na eng nazvano kao oil pulling..Navodno je odlicno za izbacivanje toksina i higijenu usne supljine. Ja za sada primjecujem da mi je nestao zadah i da su mi zubi bjeliji a i ne bole me vise desni. Tak da nastavljam![]()
Mozes u vecinu kolaca umjesto maslaca (osim ako ti ne smeta miris djevicaskog kokosovog ulja). Stavljam u podlogu za cheesecake, s medjool datuljama i bademima. Nekad pecem kokice na kokosovom ulju, imaju zanimljiv okus.
ja sama radim kokosov maslac - i ono što mogu reći je da taj ima skroz drugačiji miris od kupovnog - kupovni je meni bolji, ali kako misris nije isti, vjerujem da nije toliko "prirodan" koliko kažu
zasto koristite kokosov maslac?
koji su njegovi benefiti - po cemu je bolji od drugih masnoca?
Posljednje uređivanje od emily : 02.06.2014. at 11:56
evo mozes si tu dosta toga procitati
http://istineilaziohrani.blogspot.co...-medicina.html
Anchi pp ovako,
3 žlice kokosovog, 3 žlice sode bikarbone, 2 žlice shea maslaca, 2 žlice gustina, malo pčelinjeg voska, eterična ulja čajveca i lavande koje se mješaju po želji.
Sada ga radim napamet, onako od oka.
Super, sve to imam!
Kako se drži i aplicira?
Za muža imam neki stari prazni stick koji punim a za sebe držim u lončiću i stavim rukama kao kremu.
Po ljeti mi se zna iziritirati koža zbog čestog brijanja i sode ali nikome drugome ne smeta pa možda ja imam osjetljiviju kožu.
Zbog kokosovog postaje mekši po ljeti pa ako ga misliš koristiti u stiku stavi ga u frižider.