Kupila sam u sparu kokosovu mast u obliku putra. ŠTo se s tim radi? Imate li neke recepte?
Kupila sam u sparu kokosovu mast u obliku putra. ŠTo se s tim radi? Imate li neke recepte?
Mozes napraviti energetske kuglice: mljeveni orasasti i suho voce zelji, usitnih u mulgipraktiku, pomijesas sa otipljenim maslom i medom i pravis kuglice, uvaljas u kokos. Ja jos dodam proteine od vanilije. Umjesto proteina (kao suhe komponente) ubacis zobene pahuljice.
A mozes i indijski umak (to ja tako zovem). Na kokosovom maslu malo poprzis curry, dodas luk da se prodinsta i lovorov list. Na to ubacis povrce iz juhe, zgnjecis sa onim za pire krumpir, malo stavis kokosovog mlijeka ili malo vrhnja, pustis malo da se krca. Izvadis lovor i ispasiras sa stapnim. Ako je prerijetko, dodas mrvicu gustina. Prelijes njoke. Meni iz to pase skuta iz lidla ili tako neki slican sir.
Ako je to isto što i kokosovo ulje, za sada na njemu pečem palačinke i dinstam povrće (mix: grašak, mrkva, kukuruz, luk, brokula…) s komadićima pilećeg filea.
Pratim temu.
Žlica u zobene mekinje ili pahuljice, puding, griz - mljac. U kolače također. Neki kažu da je super u kavi, meni baš nije.
Moja kćer jede kokosovu mast samu, kao čokoladu.
Ja s kokosovim uljem u zadnje vrijeme djeci perem zube. Pročitala sam da pomaže jer ima antibakterijsko djelovanje. A budući da klasična pasta ne pomaže (imamo problema sa zubićima unatoč redovitom pranju), nemamo što izgubiti.
Čini mi se da pomaže i kod vaginalne infekcije, ali to sam isprobala samo jednom pa ne mogu biti sigurna.
Koristi li još netko kokosovu mast za takve neprehrambene svrhe?
Stavim je u kremu za lice, u kombinaciji s drugim nekim uljima i pčelinjim voskom.
Proguglaj si kokosovo ulje. Ima puno ideja, naći ćeš si ono što ti odgovara.
ja kokosovo ulje jedam sa žlicom![]()
Last edited by Zara1; 31.05.2014 at 10:13.
ja u glavi imam kekse, prhko tijesto s kokosovim uljem - jel+ netko probaotako nešto
našlahttp://www.culinarycoutureblog.com/2014/01/perfect-coconut-oil-chocolate-chip-cookies.html
ja ubacujem u shake-ove i maloj umjesto putra stavim kokos-med ili kokos+cimet na kruh
takuder ga koristim za home-made cokoladu
i tak, mozes s tim sve i svasta isto ko s maslacem ili bilo kojom drugom masnocom
Ja ga koristim za pecenje palacinki, podmazivanje kalupa kad pravim muffine, umesto maslaca u kori za pitu, dinstam/przim na njemu piletinu, stavljam u shakeove...
Koristim za izradu sapuna, dezica, krema za suncanje, za to cesto uzmem I rafinirani a za jelo samo nerafinirani. Najcesce ga pijem u kavi ili caju I koristim za bounty.
I ja sam ga pocela koristiti; uglavnom za kuhanje/dinstanje ali i kao masku za kosu, uklanjanje sminke navecer i metodu ciscenja zubi sto je na eng nazvano kao oil pulling..Navodno je odlicno za izbacivanje toksina i higijenu usne supljine. Ja za sada primjecujem da mi je nestao zadah i da su mi zubi bjeliji a i ne bole me vise desni. Tak da nastavljam![]()
Mozes u vecinu kolaca umjesto maslaca (osim ako ti ne smeta miris djevicaskog kokosovog ulja). Stavljam u podlogu za cheesecake, s medjool datuljama i bademima. Nekad pecem kokice na kokosovom ulju, imaju zanimljiv okus.
ja sama radim kokosov maslac - i ono što mogu reći je da taj ima skroz drugačiji miris od kupovnog - kupovni je meni bolji, ali kako misris nije isti, vjerujem da nije toliko "prirodan" koliko kažu
zasto koristite kokosov maslac?
koji su njegovi benefiti - po cemu je bolji od drugih masnoca?
Last edited by emily; 02.06.2014 at 11:56.
evo mozes si tu dosta toga procitati
http://istineilaziohrani.blogspot.co...-medicina.html
Anchi pp ovako,
3 žlice kokosovog, 3 žlice sode bikarbone, 2 žlice shea maslaca, 2 žlice gustina, malo pčelinjeg voska, eterična ulja čajveca i lavande koje se mješaju po želji.
Sada ga radim napamet, onako od oka.
Za muža imam neki stari prazni stick koji punim a za sebe držim u lončiću i stavim rukama kao kremu.
Po ljeti mi se zna iziritirati koža zbog čestog brijanja i sode ali nikome drugome ne smeta pa možda ja imam osjetljiviju kožu.
Zbog kokosovog postaje mekši po ljeti pa ako ga misliš koristiti u stiku stavi ga u frižider.