Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: mala dobna razlika između djece

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno mala dobna razlika između djece

nisam naišla na sličnu temu, pa otvaram ovu za sve nas koje se pitamo što i kako...
    ja ću krajem ljeta postati mama drugom djetetu, a starija će tada imati godinu i pol.
    kako ju pripremati?
    što očekivati?
    kako se organizirati (najvjerojatnije ću biti sama s njih dvoje)?
    hoću li se moći dati i jednom i drugom? sad mi je nepojmljivo da bih nekoga voljela kao nju...
    sve to, a i još puno pitanja me muči, pa vas molim, koje imate iskustva, pišite...

unique avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Prikljucujem se temi jer sam u istoj situaciji sa sličnim pitanjima.
    Doris je sada skoro 9 mjeseci, ja sam u 16 tjednu. Dakle, očekuje se razlika 13-14 mjeseci.
    S psihološke strane zasad i nemam toliko pitanja (nije da neću imati) koliko me zanimaju ona tehnička i logistička.
    Dakle, zanima me koliko vas mama je koristilo kolica za blizance u situacijama kad imate mlađe i starije dijete? Kakva kolica? Koliko ste ih dugo koristili. Doris nije nešto motorički prenapredna, sumnjam da će biti stabilni hodac kad dođe druga beba, tako da mislim da će mi neko rješenje za nju itekako biti potrebno.
    Sto još? Da li da kupujem još jedan kinderbet ili da Doris počnem navikavat na krevetić? Mislila sam kupit mali niski krevetić i montirati ogradicu, a bebu staviti u kinderbet.

Doduše, sve ove teme već postoje negdje za svako pitanje posebno, al eto, sviđa mi se da mogu pitat sve na jednom mjestu
    Naravno da imam još pitanja, al strpit ću se.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nisam imala djecu s tako malom razlikom, ali bilo je trikova koji su mi pomagali kad sam ostajala sama s njima.
    Tko može, neka uloži u kolica za blizance i dobru nosiljku.
    Ja sam pazila na to da suđe i roba budu oprani, a smeće iznešeno iz kuće. Dalje od toga, ne treba se zamarati sa čistoćom i urednosti. Vlažne maramice su spas za brzinsko čišćenje fleka, prašine, kupaone... Kome je stalo da to bude očišćeno.
    Mislim da dodatni krevetić za djecu nije potreban. Dovoljan je postojeći, ili roditeljski krevet (ako je dovoljno velik).

Omiljene igre djece u dobi od godinu - godinu i pol su ubacivanje - izbacivanje, umetanja, slikovnice, voda... Evo nekoliko ideja :
    - skuhati grah, grašak, kukuruz i slično i dati djetetu da ubacuje u posudu ili bočicu. Ako vas nešto drugo iznenada omete, moći ćete ostaviti dijete da se zabavi samo bez bojazni od gušenja ili da će pojesti nešto neprikladno.
    - kockice su zakon za tako malo djecu. Možete skupa praviti toranj i onda potaknuti dijete da sruši toranj - to im je jako zabavno. Ako nemate kockice, plastične čaše su dobar izbor, ili bilo što što se može slagati jedno na drugo.
    - kolutovi koji se nižu na štap isto su dobar izbor
    - malu mekanu lopticu možete kotrljanjem dodati djetetu i poticati ga da vam vrati
    - možete skupa listati jednostavne drvene slikovnice i imenovati djetetu predmete na slikama
    - bilo kakve ige s vodom

Većinu ovih igara možete se igrati na dekici s djetetom dok ležite i dojite bebu.
    Uključite starije dijete u brigu o bebi : neka je maže kremom, briše guzu vlažnom maramicom, dodaje vam odjeću...
    Nemojte se zamarati imaginarnim pravilima zbog kojih navodno postajete savršen roditelj. Cilj je da prebrodite dan, da date najviše što možete i da sebi olakšate život čime god možete. Zadovoljna i sretna mama je bolja djeci od mame koja šizi i gubi živce pokušavajući biti savršena.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kod mojih nije tako mala razlika, 19 mjeseci.

U potpunosti potpisujem rehab, cilj je izgurati dan do kraja bez većih incidenata, i skupiti bar tri sata sna u komadu (po noći) za pregurati idući.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

kod mene između prvog i drugog 14 mjeseci, između drugog i trećeg 18.
    potpisujem sve gore navedeno i dodajem. nemojte zaboraviti na sebe. prihvatite svaku pomoć koju možete dobiti, ukradite povremeno sat-dva, odite na kavu, spavajte popodne, učinite nešto po svom guštu..

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod mojih cura je razlika 17 mj. i uz sve napisano imam za dodati da sam ih npr. kupala danju, a ne navečer kad sam i ja i djeca već bile premorene. Meni je bilo lakše dojiti tandem nego npr. s jednom na ciki trčati drugoj raditi mlijeko; bile su platnenopelenašice obje jer mi je bilo jednostavnije oprati pelenu nego trčat s obje u DM. I da, kolica vlakić su dušu dala za zajedničke šetnje...

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

između mojih curka je razlika 17 mjeseci i nisam imala nikakvih problema oko prihvaćanja mlađe seke, jednostavno je bila premalena da bi to nešto kužila...smatram da je veći "problem" kad je veća razlika među djecom ne toliko za objašnjavanje i pripremanje djeteta za dolazak prinove, koliko za kasnije prihvaćanje. No, nisu ni sva djeca ista..Moje se sad iznimno vesele mlađem braci/seki, a ja nekako ima feeling da kad se beba rodi da će ljubomore itekako biti jer one već sad gledaju kako se prema kojoj odnosim..
    Što se tiče organizacije dana, obično bi mi išle spavati u isto vrijeme, u početku je mlađa spavala u svom krevetiću, a kasnije bismo legle zajedno na jedan krevet ja u sredini između njih dvije. Imala sam vlakić kolica..i ja sam se također bojala hoće li starijoj nedostajati moja stopostotna pažnja..tu noć kad sam išla rodit plakala sam ko kišna godina što je ostavljam..u početku je zaista teže, no kako vrijeme prolazi tako ti postaje puuuno lakše jer zajedno odrastaju i dijele slične, ako ne iste interese, zajedno se igraju, evo ja sad koliko puta mogu obavljati sve kućanske poslove bez ikakvog problema, jer one jedna drugu zabavljaju.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

moja se već veseli bratu, puno joj pričam i čini se da shvaća koliko može u svojoj maloj glavici...
    i ja plačem već od pomisli da ću je ostaviti, zato samo molim da sve bude ok, dočekamo termin pa da razdvojenost traje 3 dana...
    planiram i ja platnene pelene: imam 25 komada plus tetre, treba li nadopunjavati kolekciju za dvoje? je li za novorođenče dovoljno prati na 60?
    ima li tko iskustvo sestra-brat? možda se varam no pribojavam se hoće li se zaigrati ako ona voli lutkice, on autiće... ili će rat trajati i trajati?
    i imate li kakve trikove za ublažiti šok, recimo kod prvog susreta, kad prvi put pođe dirnuti glavicu ili ga hraniti
    hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

djeca se vole igrati. u prvo vrijeme uopće nisu imali'muske' i 'zenske' igračke.s vremenom, dobili i su i takve. iako mogu reći da postoje neke razlike u igri, moji su se oduvijek igrali skupa. sin je plesao u sekinoj haljini( kad je imao 2-3 godine), one su vozale njegove autiće, on je vozao njihova kolica, zajedno su brinuli o malim medvjedićima... najstarija sada ima 8 godina. svatko ima svoje 'privatne' igračke a sve ostalo je zajedničko. sada su u fazi tipičnih muško-ženskih igara ali i dalje nemaju nikakvih problema sa zajedničkom igrom.
    ja sam iz obitelji s 4 djece i kao mala nisam osjećala 'podjelu' ljubavi. valjda zato ni ja ne osjećam da se moja ljubav dijeli.
    kad se sin rodio ona je bracu super prihvatila. odmah sam je zvala da bracu podraga, da mi nesto doda, zajedno smo hranili bracu....
    znam da je prerano postala velika seka i i on nesto kasnije veliki braco. zato sam se trudila da nista ne tražim od njih jer su več 'veliki'.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Možda nebi bilo loše ako imate gdje da djete već sad ode dan dva bez vas negdje Npr. s tatom na selo ili negdje,da se malo navikne da niste pod obavezno zajedno. Meni je ta stavka bila bitna,kad sam otišla u rodilište cura se 5 dana zabavljala bez mame Ovo za prvi susret nemam baš savjet..moji su ipak s većom razlikom pa je lakše bilo objasniti kako treba s bebom. Stražarit ćete ko sokoli,nema druge i nikako povisivati ton,sve nježno objašnjavati (koliko se uopće u toj dobi može) Svidjelo mi se negdje sam pročitala kako su roditelji pripremili mali poklon od bebe za starijeg brata-seku. Mislim da je pri susretu s bebom dobro se koncentrirati na skretanje pozornosti ako bi "igra" otišla predaleko,nek sudjeluju u svemu. Ako poželi se igrati s bebom dok beba doji i sl. naučite ih da mogu nježno češkati bebicu po rukici,nožici,leđima. Nemojte se mučiti kad budete razdvojeni..teže to pada vama nego djeci. Svi slučajevi koje sam do sada vidjela čak i one djece koja su 24h isključivo s majkama su prošli bez problema jer svi se trude tih par dana ugoditi djetetu i njima zapravo bude baš super iako mene su prvu oprali hormoni i to mi je bilo najteže tih dana..teže i od poroda Nosiljke preporučam od srca. Mene spasilo

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj rodica prvotno napisa Vidi poruku
    planiram i ja platnene pelene: imam 25 komada plus tetre, treba li nadopunjavati kolekciju za dvoje? je li za novorođenče dovoljno prati na 60?
    hvala!
    Ja imam oko 30ak tetri za bebu, a sve skupa će biti platnenih oko 40. Kupovala sam dodatno ovdje polovne preko burze i prezadovoljna sam! Brojno sam sada mirna jer nisu sve iste, ni proizvođači ni tip pelene. Neke se suše 3 sata, a neke 24 sata, i to na suncu i vjetru zajedno. A kako li će se tek teško sušiti unutra kad je loše vrijeme... Evo neke s ušivenim uloškom Rodine su mi se sušile unutra 2,5 dana kad su bile ove kišurine i hladno vrijeme. To je puno vremena.

Ja sam SVE iskuhavala za bebu. Pogotovo tetre, pogotovo na početku. Sad pp i covere perem najmanje na 70, a najčešće s bijelim vešom na 95 ili s bijelim i svijetlim na 80-85. Nekako mi je na 60 premalo. Ali to sam ja, ja šareni perem na 60- nikada na 40. A većina ide na 40 standardno pranje. I da, koristim tekući persil i ne koristim nikakav omekšivač. Tako da nikada nema mrlja od deterdženta i diiiiivno miriši!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj rodica prvotno napisa Vidi poruku
    moja se već veseli bratu, puno joj pričam i čini se da shvaća koliko može u svojoj maloj glavici...
    i ja plačem već od pomisli da ću je ostaviti, zato samo molim da sve bude ok, dočekamo termin pa da razdvojenost traje 3 dana...
    ima li tko iskustvo sestra-brat? možda se varam no pribojavam se hoće li se zaigrati ako ona voli lutkice, on autiće... ili će rat trajati i trajati?
    i imate li kakve trikove za ublažiti šok, recimo kod prvog susreta, kad prvi put pođe dirnuti glavicu ili ga hraniti
    hvala!
    Ja robu za novorođenčad perem na temperaturama 30 ili 40, jedino ako se baš jako zaprljaju (povraćanje, kakica) oprala bih na 60.
    Što se tiče ratova, šokova i ljubomore, već sam više puta pisala na forumu, nikakvi trikovi i šarene laže kod mene ne dolaze u obzir. Novorođenče je jednako moje dijete i jednako ga volim kao i starije, ono je punopravni član obitelji i očekujem od djece da to prihvate. Naravno, i starijem djetetu treba nadoknaditi njegovo vrijeme nasamo s roditeljem i uvažiti njegove osjećaje, ali negativne osjećaje ne treba održavati ili poticati.
    Svađe oko igračaka rješavam na način da igračka pripada onome tko je prvi uzme. Taj ima pravo odlučiti hoće li je podijeliti ili zadržati, iako im uvijek naglasim da je ljepše dijeliti i zajedno se igrati. Ako se ne mogu dogovoriti, uzimam igračku. Vjerujte mi, djeca brzo skuže i igraju po pravilima. Moj mlađi je još jako malen i prosječne je pameti , pa ipak kuži.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo imali 60-ak platnenih pelena, čisto radi komocije ako se nebi stigle oprati ili osušiti. Kupila sam start paket od cca 35 kom., a ostale malo po malo. Na kraju se vidjelo da je ipak previše

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

kod nas je razlika 22mj. Sinu sam pricala da je u trbuhu seka, dragali smo je, pjevali joj, mazili...zajedno smo slagali robicu za seku... u bolnici ga je docekla cokoladica od seke, a doma kada smo dosli Legici za igru... kada dode izvana prvo ide pozdraviti svoju seku, u vrticu svima prica o njoj...za sada ne pokazuje nikakve znakove ljubomore ja koristim priliku kako mi tko dode da pripazi na malu ili da mi napravi nesto po stanu tipa rucak, pranje, peglanje, pospremanje (mislim na mamu,svekrvu, svekra sesre...) a ja za to vrijeme se igram sa starijim..pokusavam mu ne previse promjeniti zivotni ritam
    promjenu koju sam kod njega primjetla je da me malo ignorira npr. ako dojim kada dode doma nece me pozdraviti dok ne nahranim malenu, ali ja se na to ne obazirem te ga grlim i ljubim kao da me normalno pozdravio

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

još da vas pitam... mala mi već neko vrijeme pokaže da je pokakala, upire prstom u guzu i mršti se, a i kad piški zauzme specifičan stav. još ne govori ali vješto komunicira pokretima, mimikom... ugl, ja bih ju razumjela bez problema da mi želi reći da bi na wc...
    što mislite, je li previše, pred dolazak brata pokušati odvikavanje od pelena?
    ako pokušam pa ne ide, je li to njima neka trauma, zbunjoza ili sl?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moji su razlika 13 mjeseci i nije strašno kako mi se činilo dok sam bila trudna s trećim.
    Ja sam starijem skinula pelene s 9 mjeseci( nakon platnenopelenašenje i bespelenašenja) i prala gaćice umjesto pelena neko vrijeme, a kasnije je stvar profunkcionirala. Maleni je za vani nosio platnene, a po doma smo većinom bespelenašili. I moj stariji nije imao pojma da dolazi braco uz svo objašnjavanje, jednostavno bio je premalen da shvati da u trbuhu raste beba i da beba izađe iz trbuha.. Čini mi se da je i normalno da dijete od trinaest mjeseci ne dočekuje mlađeg brata spremno, s poklonima. Čini mi se da je pripremanje tako malenog djeteta na razdvojenost od majke za 4 mjeseca ludost... Ta tri dana će biti teška djetetu od 13 mjeseci, svakako... Barem je mojem bilo. I načelno smo ga pripremili i bio je spreman, sve dok ja zaista nisam ne bila kući cijeli dan. Ali i ta tri dana su prošla. Mislim da je najnajbitnije biti smiren, svjestan ograničenja male dobne razlike i spreman na kompromise u pogledu svega. Kolica smo imali rabljena Jane dupla vlakić i bila su mi suuuper.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I rodice, godinu i pol ji nije mala razlika.. Ne znam šta se čekali s drugim dosad?

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    I rodice, godinu i pol ji nije mala razlika.. Ne znam šta se čekali s drugim dosad?

I ja se pitam

Ovo za navikavanje na odvojenost ne bih rekla da je ludost. Moja starija cura je mogla bez problema prenoćit kod bake bez da iti upita za mamu iako je baš vezana jako za mene(valjda zato jer sam joj mama ) navikla se ostajati gdje god zatreba,a i onaj tko je čuva se navikao na nju. Opet svaka je bebica drugačija, ali mislim da će lakše podnjeti tu razdvojenost ako već to proživi postepeno dan pa dva itd. 13mj wow,ko blizanci. Moj naklon

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma, dobro, možda ima nekog smisla, ali ozbiljno vjerujem da je nekakvo prisilno ostavljanje dojenog devetomjesečnog djeteta na spavanju kod baka kako bi lakše podnijelo odvojenost od majke za 4 mjeseca ipak većinski uzaludno. I to su ipak samo tri dana...

unique avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Doris stvarno često čuvaju bake, a vec je i dvaput spavala kod moje mame, tako da ce, nadam se, za par mjeseci dobro podnijeti taj duži rastanak.. (Ne ostavljam ju tamo zbog toga, ali imat ce i taj efekt). Svejedno, i meni zasuze oci kad pomislim da cu ju jadnu malu ostaviti ma tri dana i jos se vratit doma s jos jednom bebom...
    Jako mi se sviđaju ideje za igru koje je rehab predložila. Ciscenje maramicama mi je i sad spas..
    Kolica vlakic skoro da i nisam uzela u obzir jer mi se čine glomazna, dosad sam gledala maclaren i cosatto jer su lakša i čini mi se da lakše stanu u auto. Budem sad malo procesljala i vlakic modele.

Jos, Rodice, pitala si za odvikavanje.. Nemam iskustva, ali imam mišljenje ako ti ona sama signalizira, možeš probati. Bez prisile. Ako primjetis da ne reagira, stani.
    Možda bi bilo najbolje ponašati se onak kak bi se ponašala i da nisi trudna.

Mene frustrira kad mi ljudi kažu nešto u stilu, "pa da, možeš ih odgajati kao blizance" ali ne u smislu spavanja i kupanja u isto vrijeme, vec u smislu, poslati ih skupa u vrtić i u školu.. Ono praktički ti savjetuju da jedno dijete nazadujes godinu dana ne prativsi njegov razvoj da bi ih ti skupno negdje poslao.. Kao, bilo bi mi lakše. Pojela bih se da to napravim..

Sent from my iPad using Tapatalk

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni se čini da su vlakić modeli bolji jer se djeca međusobno ne mogu dodirivat, uzimat hranu, čupat... i još je beba bila odmah do mene, a stariji je mogao gledat uokolo. Jednako kad bi jedan zaspao drugi ga nije mogao buditi.. I nećeš sigurno unazadit jedno dijete, prije će mlađe probati svašta prije vremena, od hrane do čitanja...

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sorry nisam vidjela da je u pitanju beba koja doji. Ma dovoljno je i na par sati da se odvojite,da netko drugi uskoči oko uspavljivanja zadnjih mjesec pred porod. Ako ništa drugo da se malo odmorite,da nije sva briga na vama. Super je naravno ako se beba navikne,al mislim da tih par dana bebači ionako prožive lakše nego mame. Svi im ugađaju i zabavljaju ih tih par dana. Mame puno razmišljaju Nosiljke vam i ja toplo preporučam,meni je u puno situacija bila spas. Neznam na koji bi način se uputila u kupovinu bez nosiljke. Iskreno neznam.

Ovo o blizancima..čini mi se da bi vam sa njima bilo lakše,bar su u istoj fazi. Rodice skidanje pelena pokušaj,al bez neke drame. Ako ide ide,ako ne opet dobro.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

mi smo taman prestali s dojenjem (bar se nadam da jesmo, nije dojila već 9 dana, a zadnja 3 nije ni tražila...), odvajanja do sad nije ni bilo, a ne planiram ga ni forsirati. ne bih ni ja lako zaspala bez nje uspavljuje ju već neko vrijeme tata, za večernje spavanje ide, za dnevno baš i ne, no nekako se nadam da će se i to srediti, da je sve reakcija na nedostatak dojke...
    kolica imamo klasična, kišobran, model koji se može okretati naprijed i natrag, a predviđeno je mjesto za stajanje za starije dijete... u to ne planiram ulagati, mala već dobro hoda.
    ne znam gdje bebu držati preko dana, u stanu smo od 30 kvadrata, za ogradicu nema mjesta... jedino krevetić ostaje? nemam kud s bebom, a da sam sigurna da ju neće uštipnuti, ugristi ili sl...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Kupi košaru az psa, najjeftinije, najmanje i lako prenosivo. Na dno staviš deku da bide mekše, pa plahtu da možeš prati i onda nosiš bebu uokolo, na stol, pa na pod u dnevnom... uz to naša je bila dovoljno velika, da se stariji kad se želi osjećati malenim može uvući i onda se može gurati po kući. Kad se raspadne, neće ti biti žao novaca, i moći će služiti kao kutija za igračke. I narvno, ugristi će i uštipnuti bebu sigurno barem jednom.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj unique prvotno napisa Vidi poruku
    Svejedno, i meni zasuze oci kad pomislim da cu ju jadnu malu ostaviti ma tri dana i jos se vratit doma s jos jednom bebom...
    Ja bih na tvom mjestu pokušala promijeniti način razmišljanja. Tvoja curica nije jadna, naprotiv. Dobit će prekrasnog brata ili sestru, ima roditelje koji ju vole, bake koje su spremne da je pričuvaju i koje ju vole.. Čeka vas teško, ali prekrasno razdoblje. Tvoje dijete će sada dobiti priliku da se uči strpljenju, dijeljenju, empatiji, brizi o drugome.. Još kad beba naraste, pa kad počnu zajedničke igre, kad počnu tražiti društvo jedno drugoga... Meni je srce puno kad sada vidim svoja dva sina kako počinju stvarati odnos, kako se vole, uživaju u igri, pa čak i kad se svađaju, tako mi budu slatki i simpatični Tvoja curica ništa ne gubi rođenjem nove bebe, a jako puno dobiva

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I narvno, ugristi će i uštipnuti bebu sigurno barem jednom.
    Ma ne mora biti. Moj stariji sin nikada nije napravio ništa takvoga bratu.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mislim da je kod jako male razlike gotovo neminovno da do ugriza ili čupanaj dođe, jednostavno zato jer starije nije dovoljno starije da bude svjesno da je beba jako osjetljiva.. I mislim da je jasno i unique da dijete dobiva mnogo rođenjem brata ili sestre, ali jednako tako razumijem da je teško ostaviti malo dijete od godinu dana na tri dana, i vratiti se kući s novorođenčem, umoran i bolan od poroda... Najljepše i njasretnije, ali i teško.

unique avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

I mislim da je jasno i unique da dijete dobiva mnogo rođenjem brata ili sestre, ali jednako tako razumijem da je teško ostaviti malo dijete od godinu dana na tri dana, i vratiti se kući s novorođenčem, umoran i bolan od poroda... Najljepše i njasretnije, ali i teško.

Bas to. Naravno da je super sto dolazi braco, ali činjenica da moramo biti tako dugo razdvojene mi je malo tužna. Al dobro, budemo mi to nekak.

Da li netko zna da li mi ona može doći u posjet? Nacula sam da se mala djeca ne puštaju bebama..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bas to. Naravno da je super sto dolazi braco, ali činjenica da moramo biti tako dugo razdvojene mi je malo tužna. Al dobro, budemo mi to nekak.

Da li netko zna da li mi ona može doći u posjet? Nacula sam da se mala djeca ne puštaju bebama..

Mog starijeg je mm doveo kad se rodio mlađi, ali to je bilo prije 13 godina.

I ne brini oko 3 dana - ja sam mjesecima ležala u bolnici na čuvanju druge trudnoće - nisam bila prisutna kad je moj stariji prohodao, a opet bilo je za dobru svrhu... Preživjet ćete. Držim fige da sve bude dobro i da to bude samo 3 dana (ja s mlađim kampirala 2 tjedna i bilo mi je stvarno dosta, ali opet - čovjek podnese sve što mora).
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.06.2014. at 16:50

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ne smiju,tako je pisalo tamo gdje samm ja rodila. Ali moja je cura ušla bez problema,nitko ni riječi nije rekao

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

carmina, je li to split? toplo se nadam... nisam ni razmišljala o opciji da mi ne može doći...

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Naravno,pa di se još tako mogu zaobilazit pravila Iako i o tim posjetama bi se dalo pričati koliko je dobro ili ne

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •