-
Dvorazredni razred
htjela bih saznati kak funkcionira, kolko se učitelj može posvetiti ojedinom razredu i sve u svezi toga.
moja klinka bi najesen trebala na tri tjedna ( u sklopu liječenja) u takvi razred pa da donekle znam što mogu i ona i ja očekivati od nastave.
-
Misliš na kombinaciju? To je teško, ali ima i prednosti - jer je obično mali broj učenika.
Potražit ću ima li na Forumu razredne nastave štogod o tome. Poznam jednu odličnu učiteljicu koja predaje u takvom razredu (1. - 4.) i nije to lako, ali ni tako teško kako mi možemo pomisliti, ali treba dobro planirati vrijeme ig gradivo.
-
-
-
trebala bi bit integrirana u postojeći razred, ne vjeruje se da će još koje dijete sa strane doć u razred u vrijeme dok će ona tam ić na nastavu
-
To se zove kombinirani razred. Može biti kombinacija od 2 ili 3 razreda, izbjegava se da su baš 4.
Dok učiteljica radi nešto novo s jednim razredom, drugima daje neki tihi rad i tako se to izmjenjuje. Učenici se naviknu na takav rad, učiteljice imaju posebne paralelne pripreme za nastavu.
Svakako su bolji "čisti" odjeli, ali, ako je nužda, i kombinirani funkcioniraju.
-
Moja starija ide u takvu malu područnu školu. Nama funkcionira odlično, učiteljica stroga ali pravedna, dok jedan razred rješava zadatke drugi prolaze novo gradivo. Moja K. zna kako je u drugim školama, nikad, ali baš nikad nije rekla da bi išla u 'običnu' školu. Što očekivati? Pa isto kao da se mora integrirati u 'običan' razred. Mislim da sve ovisi o učiteljici i kako će ona djeci predočiti situaciju.
-
nemam sto pametno rec, samo znam da se to vanka sve vise primjenjiva. od 1. do 4. razreda su pomjesani. moje necakinje su u takvim razredima, i nisu se nista zalile, ni one, ni roditelji
-
-
hvala ti Lima kaj si se javila, valjada bu sve bilo ok.
-
bude to sve na kraju ok...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma