Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Dvorazredni razred

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Dvorazredni razred

htjela bih saznati kak funkcionira, kolko se učitelj može posvetiti ojedinom razredu i sve u svezi toga.

moja klinka bi najesen trebala na tri tjedna ( u sklopu liječenja) u takvi razred pa da donekle znam što mogu i ona i ja očekivati od nastave.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Misliš na kombinaciju? To je teško, ali ima i prednosti - jer je obično mali broj učenika.

Potražit ću ima li na Forumu razredne nastave štogod o tome. Poznam jednu odličnu učiteljicu koja predaje u takvom razredu (1. - 4.) i nije to lako, ali ni tako teško kako mi možemo pomisliti, ali treba dobro planirati vrijeme ig gradivo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lima hajde i ti?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

trebala bi bit integrirana u postojeći razred, ne vjeruje se da će još koje dijete sa strane doć u razred u vrijeme dok će ona tam ić na nastavu

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

To se zove kombinirani razred. Može biti kombinacija od 2 ili 3 razreda, izbjegava se da su baš 4.

Dok učiteljica radi nešto novo s jednim razredom, drugima daje neki tihi rad i tako se to izmjenjuje. Učenici se naviknu na takav rad, učiteljice imaju posebne paralelne pripreme za nastavu.

Svakako su bolji "čisti" odjeli, ali, ako je nužda, i kombinirani funkcioniraju.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Moja starija ide u takvu malu područnu školu. Nama funkcionira odlično, učiteljica stroga ali pravedna, dok jedan razred rješava zadatke drugi prolaze novo gradivo. Moja K. zna kako je u drugim školama, nikad, ali baš nikad nije rekla da bi išla u 'običnu' školu. Što očekivati? Pa isto kao da se mora integrirati u 'običan' razred. Mislim da sve ovisi o učiteljici i kako će ona djeci predočiti situaciju.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nemam sto pametno rec, samo znam da se to vanka sve vise primjenjiva. od 1. do 4. razreda su pomjesani. moje necakinje su u takvim razredima, i nisu se nista zalile, ni one, ni roditelji

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Nisam ovdje duuugo bila!
    Jelena, nadam se da si do sada shvatila da nemaš oko čega brinuti. Ionako je to samo na 3 tjedna
    Ja radim 13 godina u kombinaciji i mogu reći kada se prevladaju početničke muke i organizacijski problem (jer u kombinaciji moraš biti vraški organizator) može se jako lijepo raditi - kada sam počela raditi imala sam četverorazrednu kombinaciju i znalo mi se dogoditi da jedan razred završi svoje... ušute se... i ja ih "zaboravim" do kraja sata . Ima to i svojih prednosti i nedostataka.
    Za učitelja - ispočetka ti to bude kao neka "pokora", zatim se miriš sa situacijom, a na kraju ti još bude i lijepo (već sam stavila negdje link na moju priču, to vam sve govori http://udruga-zvono.weebly.com/dnevn...moja-slobodica )

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

hvala ti Lima kaj si se javila, valjada bu sve bilo ok.

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

bude to sve na kraju ok...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •