Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Koji novi udžbenici imaju samo kozmetičke izmjene?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Koji novi udžbenici imaju samo kozmetičke izmjene?

Žalosna sam što se događa s novim udžbenicima.
    Često se spominje da je velik broj udžbenika doživio samo kozmetičke izmjene.

U tom smislu, otvaram ovaj topic da se izlista po razredima i udžbenicima:
    a) koji su od njih doživjeli značajne izmjene i nužno ih je kupiti, a
    b) KOJI (IAKO SU NA DOLJE NAVEDENOM LINKU OZNAČENI KAO NOVI NA ZELENOJ PODLOZI) IMAJU SAMO NOVE BROJEVE STRANICA I SLIČNE SITNICE. Nabrojimo detaljno izmjene da se roditelji i djeca upute koji udžbenici nisu značajno izmijenjeni. Bila bi šteta i sramota da potrebite obitelji potreoše i po nekoliko stotina kuna više nego je nužno.

Sigurno je da će djeci kupiti nove radne bilježnice, bilježnice, pribor...nije potrebno osiromašivat ih dodatno.

Link ministarstva sa popisima udžb je:
    http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13199
    Posljednje uređivanje od makita : 18.06.2014. at 15:12

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pratim. Na našem popisu su sve knjige nove - bar je tako naznačeno :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sasvim su sigurno izmjenjeni oni pored kojih u katalogu piše NOVO.
    Udžbenici za talijanski jezik nisu uopće mijenjani i mogu se nasljeđivati i dalje.
    Adesso tocca a te 1,2,3
    Vieni con me 1,2,3,4
    Za razliku od njih Vieni con me 5 (za osmi razred) je znatno izmjenjen. Drugi su tekstovi, malo je gramatika "dotjerana".

Udžbenik Project (od 4. do 8. razreda) je poprilično izmjenjen. Neki djelovi imaju potpuno nove tekstove, imena likova su promjenjena, grafički su drugačiji.

To su udžbenici po kojima radim pa znam. Ostale sam samo preletjela.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj maggie34 prvotno napisa Vidi poruku
    Sasvim su sigurno izmjenjeni oni pored kojih u katalogu piše NOVO.
    Udžbenici za talijanski jezik nisu uopće mijenjani i mogu se nasljeđivati i dalje.
    Adesso tocca a te 1,2,3
    Vieni con me 1,2,3,4
    Za razliku od njih Vieni con me 5 (za osmi razred) je znatno izmjenjen. Drugi su tekstovi, malo je gramatika "dotjerana".

Udžbenik Project (od 4. do 8. razreda) je poprilično izmjenjen. Neki djelovi imaju potpuno nove tekstove, imena likova su promjenjena, grafički su drugačiji.

To su udžbenici po kojima radim pa znam. Ostale sam samo preletjela.
    Gledala sam Dip in 1, izmijenjeno je u udžbeniku 12 stranica, nakon svake cjeline po 2 su nove stranice, rekla bih-zanemarive izmjene :/

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Makita, ti se obracas na ovom topicu uciteljima i profesorima?

kako da mii obicni roditelji znamo koje su tocno promjene na novim udzbenicima u odnosu na stara izdanja?

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U nižim razredima ima dosta udžbenika sa ''kozmetičkim'' promjenama, makita je u pravu... Koliko god promjene bile male, i NEPOTREBNE, jedan mališan bi teško uspio koristiti starija izdanja. EUREKA 1: promijenjen format, možda 2-3 stranice nove...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    Makita, ti se obracas na ovom topicu uciteljima i profesorima?

kako da mii obicni roditelji znamo koje su tocno promjene na novim udzbenicima u odnosu na stara izdanja?
    Želim da međusobno pomognemo, da na konkretnim primjerima izlistamo koje su promjene nastale.
    A kome se obraćam? Da, trenutno su to nastavnici koji su imali u rukama i stare i nove udžbenike. Za koji tjedan bit će, vjerujem i roditelja koji imaju stare udžbenike od starijih generacija, a ipak su kupili nove. Možda će ih usporediti i primjetiti da nije korist koristiti stare, a nađu li da su izmjene zaista kozmetičke, možda će imat nekog da mu daruju.
    Puno je tu "možda", al ako nekom uštedi 40 il 400 kn, vrijedi pokušati, zar ne?

A da je malenima teško čim nije potpuno slika ista, slažem se. Oni najmanji teško da znaju što je udžbenik, a što radna bilježnica.
    Poznajuć svojih dvoje djece, jedan se pogubi i kad mu je sve pred njim, a drugi, ovaj mlađi, je uspoređivao Dip in 1 i čudio se kako su isti.

Da zaključim,znajuć da siromaštvo ne pita otvorih topic
    Posljednje uređivanje od makita : 01.07.2014. at 10:18

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Gledala sam Dip in 1, izmijenjeno je u udžbeniku 12 stranica, nakon svake cjeline po 2 su nove stranice, rekla bih-zanemarive izmjene :/
    Sasvim dovoljno da zbuni prvašića.
    I dok se rade te dvije stranice, što da on radi?

Da je riječ o srednjoškolcu, to bi već bila druga priča.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne bih rekla da su kozmetičke izmjene samo. Npr. u našoj školi su izabrani novi udžbenici i bivši udžbenici iz engleskog jezika iz kojih je moje dijete učilo Way to go uopće nisu ovaj put ušli niti u uži izbor da bi ih profesori mogli birati. Dakle sada u našoj školi idu potpuno drugi udžbenici iz engleskog.
    A ovo da nisu velike izmjene 2 dodane strane na kraju svake lekcije...ja to svom djetetu ne bih priuštila da se pati i ne zna što treba raditi kada učiteljica kaže otvorite stranicu tu i tu a on tu stranicu nema.

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •