Stranica 1 od 17 12311 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 842

Tema: novi kriteriji za upis u srednje škole

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno novi kriteriji za upis u srednje škole

koliko vidim Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je izbacilo nove kriterije za upis u srednju školu
    i "napokon" su uspjeli izbaciti dodatne bodove za završenu glazbenu i plesnu školu te vanškolske sportske uspjehe.

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13158&sec=1933

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Čitao mi je to mm danas popodne.

A ja rekla - ma pusti ih da ne velim kam, to sve skupa nema smisla ni svrhe... Nemam snage više to ni slušati, a kamo li priprdavati (iako sam to prije zdušno činila i službeno i kako god sam znala i umjela - bez rezultata).

A sad ozbiljno - bilo bi pošteno uvesti malu maturu, jer tolika je inflacija dobrih ocjena iza kojih ne stoji znanje, da mi je sve zlo (govorim iz iskustva s vlastitom djecom, prečesto ih ulovim da imaju ocjene bolje nego što im je znanje...)

Sad bih mogla iz rukava stresti nekoliko primjera (bisera svoje djece) zbog kojih stječem dojam da imaju bolje ocjene nego što zaslužuju... Žalosno, jer nisu djeca kriva za to. Kao ni za ovo talambasanje po kriterijima za upis u srednje škole. Kao da ih namještaju nekim imenima i prezimenima.

Ont. samo je profesionalni sport (uspjesi) izuzet, običan nogomet nije na popisu!!!

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nisam baš čitala u detalje, ali uredu mi je da se ne boduju stvari koje nisu dostupne svoj djeci pod jednakim uvjetima.
    za mature nisam, bedasto mi je djeca ponovo polažu nešto što su već položili. pitanje srozanih kriterija treba riješiti na neki drugi način, a ne preko dječijih leđa.
    pomoću standardiziranih testova, usklađivanjem kriterija po aktivima, radom na većim kompetencijama učitelja itd.

Dilek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    nisam baš čitala u detalje, ali uredu mi je da se ne boduju stvari koje nisu dostupne svoj djeci pod jednakim uvjetima.
    ...pomoću standardiziranih testova, usklađivanjem kriterija po aktivima, radom na većim kompetencijama učitelja itd.
    Potpis!

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

mislim da će do poboljšanja kroz ' standardizirane testove, usklađivanje kriterija po aktivima proći puno godina a ' rad na većim kompetencijama učitelja' ( kao i rad na većim kompentencijama roditelja) u našem društvu s mentalitetom koji nasljeđujemo kroz odgoj najslabija je karika.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nisam baš jako upućena u temu, moji su daleko od srednje škole.

Ono što me buni je upravo ta dostupnost svoj djeci pod jednakim uvjetima. Pa razlike su ogromne od grada do grada, već u samoj osnovnoj školi. Opremljenost škole, uvjeti rada, stručnost kadra... Tako da se bojim da uvjeti u startu nisu svima jednaki.

Glede bodovanja vannastavnih aktivnosti, ja ne bih bodovala ništa. Samo rezultate koji su direktno proizašli iz nastavnog procesa osnovne škole, i eventualno onu aktivnost što je usko povezana s budućom školom.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam baš jako upućena u temu, moji su daleko od srednje škole.

Ono što me buni je upravo ta dostupnost svoj djeci pod jednakim uvjetima. Pa razlike su ogromne od grada do grada, već u samoj osnovnoj školi. Opremljenost škole, uvjeti rada, stručnost kadra... Tako da se bojim da uvjeti u startu nisu svima jednaki.

Glede bodovanja vannastavnih aktivnosti, ja ne bih bodovala ništa. Samo rezultate koji su direktno proizašli iz nastavnog procesa osnovne škole, i eventualno onu aktivnost što je usko povezana s budućom školom.
    X

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Da se osvrnem na ovo što je suncokret napisala: mature zbilja neće riješiti stvar. U sredini u kojoj radim ima djece koja izlaze iz osnovne a da ne znaju čitati (slovkaju!), ne znaju tablicu množenja, razlomke i negativne brojeve da i ne spominjem. Kako bi njima pomogla matura?

Mogli bi je samo pasti.

Ono što takvima treba je utvrditi jasan minimum znanja kojeg trebaju imati da bi završili osnovnu školu. Čitati s razumijevanjem, zbrajati, oduzimati, množiti, dijeliti...(još ponešto, jasno, ne da mi se nabrajati). Ovako se od njih traži da uče sve, a oni se bore sa slovima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Razlike su ogromne, ali ne treba ih još produbljivati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

trampolina, to mi se čini sasvim drugi problem, matura bi riješila problem velikog broja djece sa odličnim ocjenama.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Je mima, skroz je drugi problem.

I prijemni ispiti u srednje škole bi riješili problem hiperodlikaša, uz standardizirane testove možda i bolje nego mala matura onako iznebuha.

U biti bi jedna korjenita reforma počela rješavati problem hrvatskog obrazovanja, ovo do sada je za mene samo kozmetika (i to vrlo često loša).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prijemni, mala matura, završni testovi (meni osobno se završni testovi čine najbolja varijanta) - bilo što što bi riješilo ovu apsurdnu situaciju je dobrodošlo.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam sigurna koliko je bodovanje dodatnih predmeta ok ili ne, ne mogu nijednu stranu bas prigrliti, ali zasigurno novim sistemom bodovanja nije omogucen ravnopravan upis svima, tj bar ovima dolje navedenima nije
    - DJECI KOJA NE IDU NA VJERONAUK - prosjecna ocjena iz vjeronauka (bilo kojeg, ne samo katolickog) je daleko veca od prosjecnog opceg uspjeha, tj popravlja uspjeh onoj djeci koja idu na vjeronauk. time su djeca koja nisu vjernici diskriminirana jer u nijednom drugom predmetu koji je izborni, ne radi se o vrijednosnim izborima
    - DJECI CIJI SU RODITELJI NIZEOBRAZOVANI - ta djeca imaju znacajno slabiji opci uspjeh od djece visokoobrazovanih roditelja. to je u hr prisutno puno vise nego vani gdje se na tom problemu radi.
    - DJECACIMA - jer imaju nizi opci uspjeh u os od djevojcica cime su zakinuti kod upisa u gimnazije (a nisu gluplji, jelda, i nije da manje znaju, jelda)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    - DJECI KOJA NE IDU NA VJERONAUK - prosjecna ocjena iz vjeronauka (bilo kojeg, ne samo katolickog) je daleko veca od prosjecnog opceg uspjeha, tj popravlja uspjeh onoj djeci koja idu na vjeronauk. time su djeca koja nisu vjernici diskriminirana jer u nijednom drugom predmetu koji je izborni, ne radi se o vrijednosnim izborima
    sad u razredu moga klinca ima njih hrpa koji su vrlodobri učenici, a iz vjeronauka imaju 3, najviše 4.

prijemni bi bio jako dobar pokazatelj nekog znanja, mada se sjećamo kak su i nekad neki upisivali škole koju su htjelii s lošim prijemnim, a odličnim uspjehom
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 29.04.2014. at 06:48

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    sad u razredu moga klinca ima njih hrpa koji su vrlodobri učenici, a iz vjeronauka imaju 3, najviše 4.
    ja ne govorim o podacima jednog razreda nego o ocjenama cijele generacije (trazila sam podatke od mzos)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    nisam sigurna koliko je bodovanje dodatnih predmeta ok ili ne, ne mogu nijednu stranu bas prigrliti, ali zasigurno novim sistemom bodovanja nije omogucen ravnopravan upis svima, tj bar ovima dolje navedenima nije
    - DJECI CIJI SU RODITELJI NIZEOBRAZOVANI - ta djeca imaju znacajno slabiji opci uspjeh od djece visokoobrazovanih roditelja. to je u hr prisutno puno vise nego vani gdje se na tom problemu radi.
    - DJECACIMA - jer imaju nizi opci uspjeh u os od djevojcica cime su zakinuti kod upisa u gimnazije (a nisu gluplji, jelda, i nije da manje znaju, jelda)
    Ovo je sve istina.

Slažem se da bi vjeronauk trebalo izuzeti (da ne širim priču dalje, jer bih upropastila topic) jer ta ocjena stavlja djecu u neravnopravan položaj, budući da predmet nije obvezan nego izborni.

Slažem se i s ovim da djeca obrazovanih roditelja imaju bolji uspjeh. To samo govori da roditelji doma silom prilika klincima krpaju rupe u znanju koje primijete i koliko mogu, a ne bi trebalo biti tako. To znači da sustav ne funkcionira kako treba.

Nažalost, i ovo s dječacima je točno. Nisu gluplji, nije da znaju manje, ali po svoj prilici ih je teže držati da sjede na stolcu "ko lipovi sveci".

Uffff....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je skroz točno. Razlike su velike, ne samo od grada do grada, nego od kvarta do kvarta. A kriteriji ocjenjivanja nisu ujednačeni, niti su ikad bili, iako se ocjena tretira kao jedino i objektivno mjerilo kvalitete učenika.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sa izbornima je slično kao s vjeronaukom. Ocjena je uglavnom poticajna, nije li?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam koga bih od vas prije potpisala.

ivarice, ima li kakve šanse da se pokrene bilo kakva inicijativa (ili mozda već postoji?) da se dječacima olakša život u školi? Osobno imam par stvarno gadnih primjera neravnopravnosti. U našoj školi su komentari i kritike, bilo kakve, vrrrrlo nedobrodošle, loše primljene i osobno doživljene.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Sa izbornima je slično kao s vjeronaukom. Ocjena je uglavnom poticajna, nije li?
    Trebala bi biti.
    osim kod M. koji iz izbornog i likovnog skuplja trojke. :D

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

U razredu moje cure, svake godine se netko ispise iz vjeronauka, ako je prosle godine imao 4 - pa nece im valjda vjeronauk kvariti prosjek, ionako ga uglavnom upisuju da djeca ne budu na hodniku i da im dize prosjek!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Inace, podrzavam malu maturu i upis prema uspjehu na maturi.

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Moj mali je sada 7. razred i izvrstan ucenik koji trenira kosarku, u kojoj je super.Iskreno ja nisam ni znala da mu je to prije moglo donjeti ikakve bodove i uopce ne marim za to, na sport ide iz sasvim drugih razloga.Isao je na robotiku, natjecanja iz tehnickog, nije bio prvi ali je bio medu prvih 5 na nekima.I opet ne mislim da bi mu to trebalo donjeti neke bodove vec mu samo omogucuje vise znanja.

Mala je drugi, isto odlicna u ocjenama i to toliko da sam se nakon jucerasnjeg razgovora u kojem me je uciteljica zvala na mob od petka...samo da bi mi rekla kako je odusevljena njome i njezinim znanjem.Zapitala sam se kako to da moja uciteljica nije nikada zvala moje osim kada bih slozila No ponos na stranu, prije dva tjedna je dobila prvu dvojku i to iz vjeronauka, odvalili smo od smijeha.Ispravila ju je iduci tjedan.

Ali ni to nije poanta ove price vec to da svakodnevno dolaze iz skole s pitanjima na koja bi trebali znati odgovor, pa mm i ja glumimo profesore i vraga bi to bilo sve tako super da nas ne pitaju.Dosta cesto znam pitati : pa sto vi ucite u toj skoli i smatram da bi trebali znati puno vise nego sto znaju.

A sto je s onom djecom ciji roditelji bas i nisu spremni odgovarati na pitanja?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Trebala bi biti.
    osim kod M. koji iz izbornog i likovnog skuplja trojke. :D
    Moj E. iz tjelesnog.... koji nije izborni. Jer ne može istrčati stazu u traženom vremenu. I nije jedini.

Sve si mislim da profesoru po ne znam koji put gurnem pod nos njegove papire sa Srebrnjaka, ali dokuferilo mi je više i odustala sam. Pa vrag odnio....ako ga to bude zaštihalo, nek sve ide danevelimkam.

Valjda na maturi ne budu imali likovni i tjelesni.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.04.2014. at 10:35

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Moj E. iz tjelesnog.... koji nije izborni. Jer ne može istrčati stazu u traženom vremenu. I nije jedini.

Sve si mislim da profesoru po ne znam koji put gurnem pod nos njegove papire sa Srebrnjaka, ali dokuferilo mi je više i odustala sam. Pa vrag odnio....ako ga to bude zaštihalo, nek sve ide danevelimkam.

Valjda na maturi ne budu imali likovni i tjelesni.
    Ne budu. Ali mu tjelesni ulazi u prosjek na dvije decimale i to će mu rušiti bodove.
    Ja sam se svojedobno jedva upisala u željenu gimnaziju zbog četvorke iz tehničkog u sedmom razredu a bila sam prva generacija koja se upisivala bez prijemnog, po ocjenama, tada je sve skupa bilo blaže i s manje histerije nego danas.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

koliko je dugo trajalo upisivanje s prijemnima
    ako mi nismo imali, a ti si opet prva generacija...
    pa zar samo nekoliko godina?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A ja sam bila zadnja ili predzadnja generacija prije prijemnog, i isto sam imala 4 iz tjelesnog u osmom razredu, a u MIOC u koji sam se upisala se te godine moglo upisati samo sa svim peticama ili sa četvorkom iz jednog predmeta koji nije bio bodovan. Iskreno rečeno, baš radi mog iskustva ja mislim da bi prijemni (ili završni ispiti, još bolje!) i za djecu bio dobar jer djeca u OŠ teško uopće mogu procijeniti što im ide i u čemu su dobri a u čemu nisu. U moj razred u MIOC-u je išla hrpa djece koja su bila pametna i dobri đaci, ali uopće nisu bili za matematiku; da se nisam upisala u MIOC ja bih bila otišla u jezičnu - a tek u srednjoj školi sam shvatila da mi je znanje njemačkog bijedno, u OŠ se jednostavno nisam imala sa kim i čim usporediti. Hoću reći - muka je ići u školu u kojoj je težište na predmetima koji ti baš ne idu i ne zanimaju te.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam imala prijemni.
    bodovao se uspjeh, ali sam dobila i tri boda zato što mi je nekad negdje neki literarni rad dobio prvu nagradu na, čini mi se, republičkom natjecanju.
    i bila sam druga na listi - isto nekadašnji MIOC il kako se već u rijeci zvalo.
    majko mila, ja sam to sve sama odrađivala, moja mama pojma nije imala.
    i sjećam se da sam zadnji čas trčala doma (srećom, živjela sam preko puta škole) i 5 min prije kraja predala i tu potvrdu o nagrađenom radu koja mi je donijela 3 boda i drugo mjesto na listi. donijela sve papire, a u redu dok sam čekala, saznala da taj nosi bodove
    cijeli život mi je isti, đizs, neki dan sam u poštu uletila u 19.55. da nisam, morala bih voziti u zagreb na neku poštu koja radi do ponoć.
    e da, kad su bili rezultati, gledam ja od dna liste.
    pri vrhu sam bila sigurna da nisam upala.
    a ja druga.
    onda je bila navala na tu školu, sad čujem da u andrija mohorovičić možeš upasti i s četvorkama, slovi kao najteža gimnazija i nitko ju neće
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 29.04.2014. at 11:14

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da je to bilo za generacije od 68-75 . ( oi koji su tad rođeni), 66 godište nije imalo prijemni ( to mi je godište sestre), a opet ni 79

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

68 isto nije imalo prijemni

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam imala prijemni.
    bodovao se uspjeh, ali sam dobila i tri boda zato što mi je nekad negdje neki literarni rad dobio prvu nagradu na, čini mi se, republičkom natjecanju.
    i bila sam druga na listi - isto nekadašnji MIOC il kako se već u rijeci zvalo.
    majko mila, ja sam to sve sama odrađivala, moja mama pojma nije imala.
    i sjećam se da sam zadnji čas trčala doma (srećom, živjela sam preko puta škole) i 5 min prije kraja predala i tu potvrdu o nagrađenom radu koaj mi je donijela 3 boda i drugo mjesto na listi.
    cijeli život mi je isti, đizs, neki dan sam u poštu uletila u 19.55. da nisam, morala bih voziti u zagreb na neku poštu koja radi do ponoć.
    e da, kad su bili rezultati, gledam ja od dna liste.
    pri vrhu sam bila sigurna da nisam upala.
    a ja druga.
    onda je bila navala na tu školu, sad čujem da u andrija mohorovičić možeš upasti i s četvorkama, slovi kao najteža gimnazija i nitko ju neće
    E, zbog ovakvih razloga sam ja na vagi - da li da se uopće uzrujavam ili ne...

Moj stariji (odlikaš bez mrlje, bar za sada u sedmom razredu) nikako ne želi u gimnaziju. I taj će vjerojatno biti u stanju sve samostalno odraditi.

Mlađi je zainteresiran za gimnaziju, ali nisam baš sigurna koju i kako. Ima još 2 godine da se odluči. Obzirom na ovo gore boldano, ne bi trebalo biti teško naći mu neko mjesto...

A i valjda će se nešto promijeniti na bolje. Sad kad se sjetim naše srednje škole (ja sam druga generacija "šuvarice") - to mi izgleda kao zlatna vremena, a puhali smo na tu reformu sve u šesnaest...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi koji smo upisivali `82., nismo imali prijemni

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    E, zbog ovakvih razloga sam ja na vagi - da li da se uopće uzrujavam ili ne...

Moj stariji (odlikaš bez mrlje, bar za sada u sedmom razredu) nikako ne želi u gimnaziju. I taj će vjerojatno biti u stanju sve samostalno odraditi.

Mlađi je zainteresiran za gimnaziju, ali nisam baš sigurna koju i kako. Ima još 2 godine da se odluči. Obzirom na ovo gore boldano, ne bi trebalo biti teško naći mu neko mjesto...

A i valjda će se nešto promijeniti na bolje. Sad kad se sjetim naše srednje škole (ja sam druga generacija "šuvarice") - to mi izgleda kao zlatna vremena, a puhali smo na tu reformu sve u šesnaest...
    a ja sam odlučila "izmanipulirati" dijete da upiše neku "lakšu" gimnaziju, da se ne pati puno, da ne umire učeći stvari koje i nisu baš jako potrebne
    i da paralelno uči ko mutava za maturu
    i upiše ono što želi i voli

nemam B opciju

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ti je nit vodilja dobra.

Kumče u MIOCu sam uči, uopće ne izlazi. Nije tak bilo prije.

I moj je odustao od 5.te

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Paa, ne znam, nije da nisam izlazila, ali u MIOC-u sam morala stvarno puno učiti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam u toj andrija mohorovičić s normalno učenja i s puuuuno izlaženja, prolazila s 4.
    za prolazak s odličnim, i u moje vrijeme si morao učiti jako jako puno i redovno.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 29.04.2014. at 11:26

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a ja sam odlučila "izmanipulirati" dijete da upiše neku "lakšu" gimnaziju, da se ne pati puno, da ne umire učeći stvari koje i nisu baš jako potrebne
    i da paralelno uči ko mutava za maturu
    i upiše ono što želi i voli

nemam B opciju
    Moj stariji želi u strukovnu školu: http://www.tsrb.hr/new/

Mlađem se sviđa ova (mislim da će to starijem biti rezervna varijanta), a tu ima i gimnazija, ali i drugi smjerovi (npr. ekološki) ali čekam da vidimo kako će mu se sviđati kemija, fizika i biologija: http://www.psvprelog.hr/

Za mlađega bi valjala i opća gimnazija, jer idu mu strani jezici dosta dobro, ali ne bih ga tlačila s jezičnom.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.04.2014. at 11:29

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

83. nije bilo prijemnog, a u 1. srednje se upisivalo po teritorijalnoj pripadnosti, ja sam se mogla upisati u škole zapadno od Trga. U trećem se tek usmjeravalo , pa sam onda mogla birati bilo koju školu i odabrala još dalju nego prva dva, MIOC.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi nismo imali nikakav prijemni na upisu u srednju školu. Samo se prilagala svjedodžba iz osnovne.

Ja sam završila matematičko informatički smjer (program kao MIOC, ali ne u Zagrebu) i kad bolje razmislim, nisam se baš nešto trgala učiti... Dapače, ludilo me prasnulo negdje u četvrtom srednje, pa sam išla na maturu iako sam to mogla izbjeći.

Učila sam redovito samo zadnje ljeto (1980) jer je na faksu bio prijemni iz matematike i fizike, ali to je bilo više ponavljanje i osvježavanje solidnih temelja gradiva. Položila prijemni bez ikakvih problema, čak mi se ne čini ni da sam bila pod nekim stresom... Imala sam prijatelja iz prethodne generacije, dobila sve informacije + knjižicu s pripremnim zadacima i okviromo gradiva i to je bilo to.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.04.2014. at 11:35

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

peterlin u tu školu na kraju grada sam i ja išla, samo kaj je vama puuuno bliže nek meni.

moj još nema nekih želja a i meni je sve to zbrda zdola.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    68 isto nije imalo prijemni
    69 je imala moj buraz je išo na prijemni, znači onda od 69-75?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

usput sad sam gledala da još samo nekih 4-5 profača iz moga doba radi na Ruđeru, izuzev elektroničara koje ne znam

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    69 je imala moj buraz je išo na prijemni, znači onda od 69-75?
    76 vise nije imalo prijemni ( samo ocjene 7 i 8 razred).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    76 vise nije imalo prijemni ( samo ocjene 7 i 8 razred).
    Iz ovog i sličnih komentara mogu samo zaključiti da su drndali po tim kriterijima i načinima upisa i prije, isto kao i sada... Uffff.....

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa da. kao i dodatnim bodovima. ti govorim da sam ja zaboravila na taj sastavak već, a tri boda mi osigurao
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 29.04.2014. at 12:14

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zato što su postojali teritorijalni kriteriji za upis, što naravno nije bilo pravedno, pa su to ukinuli i onda uveli prijemne.
    Zašto su ukinuti prijemni - to je stvarno pitanje svih pitanja.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

baš

a teritorijalnim smo opet doskakivali na razne načine
    ja sam bila prijavljena kod tatinog kolege s posla
    i ostala tamo... do udaje valjda

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

I ja sam generacija prijemnih, sva sreća, jerbo mi je !"#$% iz tjelesnog na kraju OŠ zaključio 2. Beat that
    Ipak sam prošla s 5, ali uz likovni 4 nije mi na kraju bio neki prosjek. No, u tadašnje vrijeme ipak nije bila tolika inflacija odličnih u osnovnim školama. I nije se bodovala muzička..
    A da se i tada špotao MZOŠ, je. Sjećam se da se svaka promjena ili reforma špotala, pogotovo kad su uvedene šuvarice.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pa da. kao i dodatnim bodovima. ti govorim da sam ja zaboravila na taj sastavak već, a tri boda mi osigurao
    E, stvarno, a tako je bilo i na studijima, skroz valjda do kraja bivše države...

Ja upisivala paralelni studij novinarstva u drugoj polovici osamdesetih, bila sam druga na prijemnom, a glupača nisam kužila da mi dodatne bodove nose objavljeni novinarski radovi. Imala sam ih cijelu hrpu, ali nisam priložila...Da sam priložila, bila bih prva. Jedini smajlić koji mi tu paše je ovaj budući da svoj novinarski talent trošim samo ovdje na ovom forumu, he he he...Ali nema veze - ionako to nikad nisam završila to novinarstvo.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 29.04.2014. at 12:37

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    koliko je dugo trajalo upisivanje s prijemnima
    ako mi nismo imali, a ti si opet prva generacija...
    pa zar samo nekoliko godina?
    Nekoliko godina sigurno, ali ne znam koliko točno. MM se još upisivao po mjestu stanovanja (što ste već opisali), i on je imao lažnu prijavu prebivališta da bi mogao ići u MIOC
    Ja sam srednju upisivala 1990., te godine su ukinuti prijemni. I već tada se znalo u kojim osnovnim školama po Zagrebu se petice dijele šakom i kapom.
    Mene je to toliko opterećivalo da sam išla računati koliko super-odlikaša bi moglo biti u igri za cijeli Zagreb, za sve tada 92 osnovne škole. Nisam ništa pametno izračunala, ali zato i dan-danas znam adrese većine osnovnih škola po gradu (osim onih koje su izgrađene kasnije)
    Glazbena škola se tada nije bodovala, to su uveli par godina kasnije.

Što se tiče izbora lakše ili teže gimnazije... moj je još puno predaleko od upisa u srednju i nismo još u tom filmu, ali mislim da, osim fame o "težini" škole treba imati na umu i sastav učenika koji se tamo uglavnom upisuje.
    Meni bi bilo draže da upiše neku jaču školu koja će ga povući da iskoristi svoje sposobnosti, kad već toga nema u osnovnoj. U tom uzrastu imaju najveći kapacitet učenja i pamćenja, treba to iskoristiti
    Posljednje uređivanje od tanja_b : 29.04.2014. at 12:44

Stranica 1 od 17 12311 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •