Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Marame i načini vezanja

Datum pristupanja
    Feb 2004

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ove gore navedene marame,Amazonas nisu bas dobre.
    Nekvalitetan je materijal i mnoge zene nisu bile zadovoljne.
    To sam procitala na vise razliciti mjesta na njemackim stranicama,kad sam nedavno bila u potrazi za pravom maramom za mene i moju djevojcicu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo kupili ovu http://www.storchenwiege.de/

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

www.slingmarama.com

Sandra je ujedno i distributer maya wrapa za RH, BiH,Srbiju i Crnu Goru

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Stavljam ovdje za moje dvije drage proljetnice upustva koja sam slikala iz hoppediz knjizice... pa da se mogu posluziti time i drugi.

Sto se znojenja tice .. meni zna biti mokar dio gdje je Liam na meni.. po trbuhu.. to nazalost ne mogu sprijeciti ako dugo setamo po ovoj vrucini. Isto tako se on oznoji u kolicima po ledjima.. jednostavno svaki dio prislonjen uz nesto se znoji.. to ne mozemo sprijeciti... Ali u ovim vezovima nam nije prevruce i uzivamo po dva, tri sata u setnji...

Ako vam ne ide engleski, recite pa cu prevesti..

Znaci, evo onda DIREKTNI LINKOVI
    DO JEDNOSTAVNIH UPUTSTAVA (SLIKA)!!

WRAP CROSS CARRY nije tocno onaj koji ja koristim i koji ste vidjele na slici (razlike slijede dolje) ali je dobar i on za ljeto jer je samo jedan sloj tkanine na bebi!
    Evo link do direktnih uputstava kako sam ih ja naucila...
    http://www.picfury.com/galleries/Ima...ery-25798.html

WRAP CROOS CARRY VARIJACIJA
    (kao na mom avataru)
    Razlike (izmedju obicnog wrap.. i varijacije):
    1. Ovaj vez omogucava da sve povezete po sebi i tek onda stavite bebu, cime naravno imate mogucnost izvaditi je i vratiti dok marama ostaje na vama a to je dobro kad ste vani...
    2. Kako kriz drzi guzu a tkanina za ledja je izvana, imate mogucnost pokriti i nogice ako treba
    3. Ostale pogodnosti su iste kao i kod obicnog wrap cross carry nacina
    KAKO SE TAJ VEZ IZVODI?
    Napravite ovo
    http://www.mamatoto.org/Default.aspx?tabid=100
    I nakon sto beba sjedne u X, tkaninu koju vidite nize povucete gore preko bebinih ledja i napravite mali jastucic za njen vrat rolajuci visak (kao u w.c. obicnom) I to je to!

KANGAROO CARRY
    je takoder super vez jer je jedan sloj na bebi i zato sto ak je beba nervoznija ustvari je drzite u rukama dok sve to vezete (a to mozda i nije dobro.. ovisi kako se gleda) ako je trazila da je primite. Treba malo izvjezbati (najbolje s nekim medekom ili lutkom) jer zna ispasti neuredno.

http://www.picfury.com/galleries/Ima...ery-25796.html

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

To je nesto kao sling bez ringa ili kratka marama, samo losije. MAlo mogucnosti, tezina rasporedena na jedno rame, nije pretjerano sigurno i nije za novorodendcad jer ga ne mozes lijepo stisnuti sigurno unutra.... niti podesavati. Puno bolji je i sling i kratka marama od ovog.. bar mi se tako cini.

A vidjela sam tamo i platnene pelene! Slatke su!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nije pretjerano sigurno i nije za novorodendcad
    To si zakljucila samo na osnovu fotografije?

Prije nego smo krenule u proizvodnju otisle smo kod fizioterapeutkinja i pitale kako im se čini. Žene su bile oduševljenje i rekle da je položaj bebe izvanredan jer je jako sličan onom u majčinoj utrobi sa ramenima prema naprijed. Beba je sasvim sigurna unutra jer ima "džep" u koji beba "legne" kao u gnijezdo, a opet ima dovoljno slobode da se pomiče.

Čuj, uvijek će biti mama kojima je nešto bolje a nešto lošije - fala bogu da je tako i da možemo birati 8)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Webmama prvotno napisa
    nije pretjerano sigurno i nije za novorodendcad
    To si zakljucila samo na osnovu fotografije?

Prije nego smo krenule u proizvodnju otisle smo kod fizioterapeutkinja i pitale kako im se čini. Žene su bile oduševljenje i rekle da je položaj bebe izvanredan jer je jako sličan onom u majčinoj utrobi sa ramenima prema naprijed. Beba je sasvim sigurna unutra jer ima "džep" u koji beba "legne" kao u gnijezdo, a opet ima dovoljno slobode da se pomiče.
    Slika je dovoljna da skuzim princip.
    Za polozaj kolijevke je ok! Ali nazalost SAMO za taj je ok! A vecina beba ne voli polozaj kolijevke. Za bebe koje NE drze samostalno glavicu ne vidim moguci adekvatan polozaj (osim kolijevke).
    Za koji mjesec kasnije je sigurno odlicna stvarcica, brzo se stavi, hop i super!

A sto sa opterecenjem na jedno rame? Ja radi toga ne preferiram niti sling.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

To imas sasvim pravo, ali velim, to uvijek ovisi o osobnom stavu i potrebama mame, nekima ne predstavlja problem opterecenje na jednom ramenu, ali im je velika prednost to sto maramu mogu staviti i skinuti u jednom jednostavnom potezu

Sto se bas opterecenja tice, pouch je dovoljno sirok da prelazi preko cijelih leđa i tako zapravo leđa preuzimaju većinu težine djeteta. Zapravo je jako udobna.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma trebala bi probat!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dojdi k meni kad si u zg, pa ti dam da probas

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

He.. a da sivas dva takva komada i onda svakog objesis preko suprotnog ramena i tako dobijes krizni vez! Kao od marame? Sto nije dobra ideja? Bez cvorova, brzo gotovo, rasporedeno na oba ramena, cvrsce za bebu....
    He, pa ja sam genijalna! :D Pohvale i poklone primam na svoju adresu...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja imam ovo, dobila na poklon iz Amerike.

www.parentsofinvention.com/ubw-product.htm

lidac2004

Početno

ne stignem citati sve te linkove pa, molim, ako ima neko dobre volje da mi objasni kako se veze pomicni cvor jer sam ja zaboravila :/ .
    imam maramu iz kamarisa.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja bih molila neku dobru dušicu, ako mi može pojasniti malo ili dati neki
    link za nošenje na boku. Imam Kamarisovu maramu, malo sam istraživala na gore navedenim linkovima, ali nikako to lijepo napraviti.
    Kada stavim J. unutra čini mi se nesigurno?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

izvoli

http://www.mamatoto.org/Default.aspx?tabid=181

može li bebač sam sjediti? ako ne može, možda bi bilo dobro da pričekate s nošenjem na boku. u svakom slučaju, kad ga ubaciš prevuci mu krakove marame što više preko leđa, da mu prolaze ispod pazuha. maramu prevuci sebi preko ramena da što čvršće drži.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa

može li bebač sam sjediti? ako ne može, možda bi bilo dobro da pričekate s nošenjem na boku.
    Hvala ms. ivy. Još ne sjedi sam, znači li to da ga ne mogu nositi na boku? Prije sam ga nosila duplo križno dok je bio mali, sada taj položaj ne želi nikako. Ima preko 10 kg ne znam koji bi mu položaj još odgovarao? Mislim da želi što više vidjeti oko sebe dok šetamo.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam čekala da andrej čvrsto sjedi, ne sjećam se koliko je bio star. na ovom linku piše "good for a baby who is old enough and strong enough to hold up her head and back". :/

mi nismo imali problema s nošenjem naprijed, što kažu druge mame..?

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi nismo imali problema sa nosenjem naprijed, samo bi mu krakove marame spustila ispod pazuha, tako da vidi okolo.
    na boku sam ga pocela nositi tek sa nekih godinu dana.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ima jedan dobar bočni vez i za vrlo male bebe kasnije cu ti ga poslikati. Ma mislim da sam ga negdje vec stavila na forum...

A ovdje je klizni čvor za lidac2004
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=32842

Klizni čvor si ja zamišljam ovako.. imamo dvije strane marame... kraći držimo na mjestu, a dulji omotamo oko kraceg prvo s gornje strane, pa onda s donje... kao na slici..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Ima jedan dobar bočni vez i za vrlo male bebe kasnije cu ti ga poslikati. Ma mislim da sam ga negdje vec stavila na forum...
    Hvala, bila bih jako zahvalna na slikicama ako stignes

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Alone prvotno napisa
    Citiraj Anita-AZ prvotno napisa
    Hvala, bila bih jako zahvalna na slikicama ako stignes
    KAd tako lijepo zamoliš, teško je odbiti.

Taman je bebač zaspao... na brzinu sam poslikala i uploadala, ako ti se nesto ne vidi dovoljno dobro, javi pa cemo ponoviti!!

Upute za vezanje marame na bok za novorođenčad

Jedna mala napomena = Budi strpljiva, meni osobno ovaj vez nije baš odmah sjeo (ne znam što ostali kažu). Najbolje da prvo izvježbaš s lutkom ili medvjedićem!

Sretno!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam se izgubila negdje na pola puta

piše da se može koristiti od rođenja, ali ja ne vidim kako ovdje fiksirati bebinu glavicu. je l' mi nešto promaklo?

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Danas mi je stigla marama i molila bi nekoga da mi objasni kako da Davida (starog mjesec i pol) stavim unutra jer eng ne kužim baš toliko da bi mogla shvatiti upute.

Hvala

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Anita A-Z hvala još jednom. I mislila sam prvo vježbati na lutkici. Nadam se da ću uspjeti. Javim kad dođem do savršenstva By the way iz koje knjige su slikice?

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala ti puno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Do sada sam Ledu nosila u marami u križnom vezu. Jučer smo probali dupli križni i otpala mi ramena :/ . Jel samo moram oguglati na to ili sam ju možda stavila da previše visi? Možda da više zategnem?

A kad vidim da neki nose veću djecu u tom vezu....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam konačno nabavila maramu (iz kamarisa, dužina 5,20 m da i MM može nositi). jučer sam isprobavala križni vez sa medvjedićem, ali kad sam probala sa bebom, bilo je koma. moram pričekati da mi netko sa iskustvom pomogne. ne znam jedino šta da radim sa onim velikim ostatkom materijala koji visi iz čvora? :/ nekako mi je materijal grub, valjda će biti bolje nakon pranja sa omekšivačem. i da, neće li nam biti prevruće u tome, s obzirom da je vani već sad ljeto?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

paulita, jeste riješili problem? bit će da si ipak prelabavo svezala.

inka, marama će ti omekšati s pranjem i korištenjem. za ljeto možete probati duplo križno, tu imaš jedan sloj materijala manje. a višak materijala... sveži mašnu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    paulita, jeste riješili problem? bit će da si ipak prelabavo svezala.
    Prelabavo sam svezala. Sada me još nešto muči. Kada je budna stalno zvrka okolo pa imam osjećaj da joj je glavica previše zabačena unazad.

Ali danas smo po prvi put dojili u marami! :D

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

koji je način vezanja za dojenje u marami? malo sam lijena za traženje

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Imam i ja pitanje...od kad ste poceli vezivat bebe na bok u slingu? ja sam danas Vala vezala prsa o prsa, ali mi je bilo nekako nespretno (sa slingom sam pocetnik, do sad je marama bila glavna), i sam mi je nekako skliznuo na bok. Kasnije sam ga sama zavezala na bok, ali nisam sigurna dal valja i dal je mozda jos prerano za to? On sad ima 4 mj. i dobro drzi glavu (na uputama pise samo da treba dobro drzati glavu, ali nisam vidila da drugi tako vezuju bebe dok su ovako mali)

evo i slike kako to izgleda-

http://i152.photobucket.com/albums/s...ofIMG_1368.jpg

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I mi imamo avokado, ha, ha , ha! Baš ste slatki. Po meni to izgleda ok. Bebač se lijepo drži. Moj E. je prošao 6 mj. i nosim ga isključivo na boku. Na prsima sam ga malo nosila dok se nisam nekako spraksirala sa slingom. Volimo se nositi i u buda položaju ali ne znam do kad ga mogu tako nositi. On se ništa ne buni ali mi se nekako smili kad ga vidim onako svog stisnutog.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ako ti se čini da je klimav samo mu pospremiiš rukicu unutra i navučeš sling do glavice i zategnešš da je više uz tvoje tijelo.
    A ako je čvrst i ovako kako je onda super
    to nekako instinktivno skužiš

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •