Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Molim savjete - marama ili sling???

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Molim savjete - marama ili sling???

Imam bebaca od mjesec dana koji je velika i zahtjevna beba.
    Danju malo spava i hoce se nositi na rukama cijeli dan… Kako bih si olaksala zivot i stigla ponesto i napraviti u stanu, mislim da bi mi bilo dobro kupiti maramu ili sling kako bi ga lakse nosila i imala slobodne ruke tako da mogu nesto i raditi. Beba ima vec 5 kg i zanima me sto je bolje i jednostavnije – marama ili sling.
    Koliko sam shvatila iz ostalih topica – marama je poprilicno komplicirana za namjestiti, a s obzirom da sam sama doma, nema mi je tko pomoci stavit.
    Sling mi se cini jednostavniji, smo da li se moze koristiti za bebu staru mjesec dana?
    Molim da mi javite svoja iskustva…

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni je marama zaaakon! imam i sling, ali mi je kod marame puno bolje raspoređena težina. Moja beba ima mjesec i 2 tjedna i ima oko 5.5 kg. nosam ju puuuuno pa mi marama spašava kičmu. sling mi se čini bolji za veće dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja glasam za maramu za tako malu bebicu

dvostruki križni vez i u sekundi si gotova

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oboje

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

giorgia, pogledaj malo stare topice, raspravljali smo već o tome i nema jednoznačnog odgovora.

ja bih malu bebu radije stavila u maramu, pogotovo ako želi biti u uspravnom položaju - križno ili duplo križno vezanje.

vezanje brzo svladaš i ne treba ti pomoć.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita još nema 4 tjedna, nema ni 4 kg, nosim je i u marami i u slingu, kako mi dođe.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znaci mozda ipak marama - do koje dobi tj. tezine se beba moze nositi u marami?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj giorgia prvotno napisa
    Znaci mozda ipak marama - do koje dobi tj. tezine se beba moze nositi u marami?
    dok ti imaš snage

postoje razni vezovi pa tako i za stariju djecu (mislim čak na one od 3-4 godine) koja se mogu nositi na leđima

moja leđa su do sada podnosila do nekih 15-16kg

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja imam isling i maramu, ali sling mi je neusporedivo bolji i praktičniji

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Marama-za malu bebu
    Sling- za veliku bebu

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: Molim savjete - marama ili sling???

Citiraj giorgia prvotno napisa
    ...
    Koliko sam shvatila iz ostalih topica – marama je poprilicno komplicirana za namjestiti, a s obzirom da sam sama doma, nema mi je tko pomoci stavit.
    Sling mi se cini jednostavniji, smo da li se moze koristiti za bebu staru mjesec dana?
    Molim da mi javite svoja iskustva…
    giorgia, marama jeste kompliciranija za staviti, no malo prakse cuda cini. Ja sam potpuno sama naucila vezivanje, nikoga nisam imala za pitati da li je dobro ili ne, i funkcionira.
    Isto tako, upravo sam na drugoj temi napisala kako nam je sling postao vrlo koristan zadnjih dana nakon pocetnih teskoca, tako da usporedivsi maramu i sling mogu reci da su oboje jednako korisni, s tim da meni osobno je prednost marame sto mogu istovremeno imati dvije ruke slobodne kada beba spava. I nekako je kontakt bliskiji, sto je najveci adut

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Re: Molim savjete - marama ili sling???

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    prednost marame sto mogu istovremeno imati dvije ruke slobodne kada beba spava. I nekako je kontakt bliskiji, sto je najveci adut
    to isto se može i sa slingom, slobodne ruke, beba spava, također bliski kontakt i u slingu se još lakše doji, u jednom potezu dijete i leži i sjedi i doji i spava, dok maramu za svaki taj položaj moraš rasformirati i ponovo namjestiti :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i meni su sa slingom slobodne obje ruke, a kontakt mi je isti kao s maramom.
    u zadnje vrijeme smo uglavnom u slingu jer mi je lakši za složiti, a stalno se vozimo u autu i idemo negdje, pa se vadimo iz slinga, pa se stavljamo u sling,... uglavnom, ne bi mi se dalo maramu vezati toliko puta dnevno.

ono što meni sada, po ovom suncu, fali kod slinga, jesu ona dva kraja marame kod križnog nošenja koji se mogu prevući bebi preko glave, potpuno ili djelomično - to mi je bila super zaštita od sunca. u slingu mi je nekako previše izložena suncu.

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ono što meni sada, po ovom suncu, fali kod slinga, jesu ona dva kraja marame kod križnog nošenja koji se mogu prevući bebi preko glave, potpuno ili djelomično - to mi je bila super zaštita od sunca. u slingu mi je nekako previše izložena suncu.
    meni je sling širok oko 1 metra, ja je mogu u potpunosti zaklonit i od sunca i vjetra

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako to napraviš??
    ovako ja nosim marge:
    http://public.fotki.com/Lutonjica/ma...fotke0004.html

s čim da ju zaštitim (osim s repom, a to ne mogu jer ga inače zataknem između njenih nogu radi sigurnosti)??
    na marami imam ono sa strane, a tu?

Tea avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

tebi je sling širok oko 70 cm, a meni 1 metar. jako velika razlika, i još k tome meni Ines ima 8,5 mjeseci i ogromna je.

evo kako spava http://s165.photobucket.com/albums/u...t=HPIM3129.jpg čak se i vidi da je dole pri kraju slike materijal toliko zgužvan, jer ga ima još.
    ovdje se moglo još navući preko glave, isto tako i u sjedećem položaju. sling skoroz potfrknem ispod njene guze i nogica, materijala ima ko u priči, i još uvijek mi ostane da ju cijelu sakrijem unutra!

dobro to meni ne treba često jer je velika, pa joj ne smeta, ali je mogu zakloniti u potpunosti.

evo i ovdje se može viditi širina slinga http://i165.photobucket.com/albums/u...s/HPIM3178.jpg

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma i kod mene ima puno materijala ispod guze ali se ne vidi na slici.
    ne znam. svejedno ne kužim kako joj mogu sakriti lice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •